Sari la conținut

Adaugare putina benzina in motorina iarna


Adaugare putina benzina in motorina iarna, era o practica folosita cu ceva ani in urma, prin introducerea unei cantitati mici de benzina intr-un rezervor de motorina, pentru a o proteja de inghet. Totodata, se facilita pornirea masinii la temperaturi extrem de scazute ale atmosferei. Acesta era un mit vechi, care era asociat cu masinile de generatie mai veche, fiind practic o solutie folosita de soferi cu ani in urma, pentru a impiedica inghetarea motorinei.

Numai ca, in vremurile actuale, motoarele diesel moderne sunt echipate cu sisteme common rail, sau cu injectoare unitare, si chiar si cea mai mica cantitate de benzina le poate fi foarte daunatoare. Mecanicii avertizeaza ca acest aspect poate duce la deteriorarea permanenta a motorului, posibila rezolvare va fi foarte costisitoare, iar in cazuri extreme, va fi necesara inlocuirea motorului cu un altul, chiar nou.

Adaugare putina benzina in motorina iarna

Merita amintit, ca astazi, toata motorina vanduta in sezonul de iarna (din noiembrie) are o compozitie modificata corespunzator, fapt ce o face mai rezistenta la solidificare la temperaturi scazute ale aerului. Deci, se exclude adaugarea unei cantitati minime de benzina in motorina. Totusi, ce ar trebui sa se tina cont in acest sezon, este ca alimentarea masinii sa se faca in statii mari si cunoscute. Statiile Peco de pe un oarecare traseu, aflate in afara drumului, pot sa nu ofere o calitate suficienta a combustibilului din cauza alimentarii destul de rar a bazinelor.

In plus, iernile din Romania au fost mult mai putin aspre in ultimii ani pentru soferi, aspecte care au dus la neutilizarea unor masuri suplimentare de protectie impotriva inghetului motorinei. In ultima instanta, trebuie avut in vedere ca se gasesc la vanzare aditivi speciali pentru combustibil, care vor reduce riscul de inghet la temperaturi extrem de scazute, iar in acelasi timp, au si un efect benefic asupra functionarii intregului sistem de alimentare si a motorului.

Concluzie

Tehnologia motoarelor diesel mai moderne nu mai permite amestecarea motorinei cu benzina. Acest lucru are cu totul de-a face despre faptul ca motorina isi slabeste compozitia atunci cand este amestecata cu benzina, determinând defectarea sistemelor de injectie a masinii, care sunt si lubrifiate cu motorina.


Astfel, daca deti o masina cu motor diesel de generatie mai noua si consideri ca ai probleme cu pornitul in sezonul rece, este necesar sa iei in considerare ca motorina poate fi imbunatatita cu un aditiv adecvat pentru acest combustibil. Adaugare putina benzina in motorina iarna
La final, acest articol auto iti face invitatia sa accesezi si postarea Care lant de benzinarie preferi si sa adaugi votul tau! Iar daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru a vota.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact