Sari la conținut

Alegere motor pentru o masina second hand


Alegere motor pentru o masina second hand, diesel sau benzina, este pentru multi o intrebare pusa, dar la care nu exista un raspuns clar. Si asta pentru ca cine a avut masini pe benzina toata viata, va recomanda cu siguranta masini pe benzina, iar cei carora le-a placut si le place dieselul, vor recomanda masini diesel. Adevarul este ca trebuie sa iei in considerare nevoile tale, inainte de a ceda oricarei pareri, mai ales ca, nu toate motoarele functioneaza la fel in toate conditiile.

Daca esti interesat de acest subiect, probabil ca ai observat tendinta ca motoarele pe benzina devin tot mai populare. Acest lucru nu indica faptul ca masinile diesel nu sunt inexistente pe piata, dar cu toate acestea, popularitatea acestora a scazut. Aceste masini au fost cumparate in numar mare nu cu mult timp in urma, asa ca, daca preferi acest tip de motor, nu ai de ce sa-ti faci griji cu privire la existenta de masini rulate.

Consum motor diesel si motor benzina

Motorina este binecunoscuta ca fiind mai ieftina (nu intotdeauna) si arde mai putin. In consecinta, este posibil sa se parcurga aceeasi portiune de drum cu un cost mult mai mic. Acesta este un fel de compensare pentru pretul de achizitie mai mare al unei masini, in comparatie cu una cu motorul pe benzina. In consecinta, care este secretul reducerii semnificative a consumului de energie a motorinei?

Pierderile sunt cauzate de combustibilul ars in principal din energie cinetica și mai putin din energie termica. Aceasta distinctie este semnificativa. Motoarele pe benzina au doar 35 % eficienta, in timp ce motoarele diesel au 50 %.

Astfel, poti raspunde la intrebarea cu privire la nevoile tale, in acest moment. Un motor pe benzina este o alegere buna daca conduci in principal prin oras. S-ar putea sa descoperi ca diesel este mai bun daca calatoresti mult. Atunci cand kilometrajul tau anual poate sa depaseasca 15 000 de kilometri, se spune ca merita sa pariezi pe motorina. Cu toate acestea, aceasta nu este o situatie obisnuita, mai ales ca, o conducere a masinii depinde foarte mult de sofer.


Alegere motor pentru o masina second hand

Masinile diesel sunt mai puternice si mai eficiente decat cele pe benzina. Deoarece cuplul lor este mai mare, acestea accelereaza mai repede. In plus, motoarele diesel sunt mai ecologice decat motoarele pe benzina, deoarece polueaza mai putin aerul.

Masinile cu motoare pe benzina emit mai multe gaze cu efect de sera si alti poluanti in atmosfera, decat masinile diesel. Ca urmare, sunt putin mai rele pentru mediu. Motoarele diesel dureaza mai mult decat motoarele pe benzina, asa ca, atunci cand cumperi o masina second hand diesel, vei economisi mai multi bani si timp pentru intretinere si reparatii in viitor. Conducerea diesel este mai ieftina in sine.
Alegere motor pentru o masina second hand
Daca consideri interesant acest articol auto, asteptam un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai multa cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact