Sari la conținut

Alimentare cu benzina in loc de motorina


Alimentare cu benzina in loc de motorina, sau viceversa, ai alimentat cu carburant si ai gresit, este o greseala banala si care se poate intampla oricarui sofer obosit sau neatent. Mereu sunt situatii cand un autovehicul este alimentat, accidental, cu benzina/motorina. Acest articol auto isi propune sa dezvolte acest aspect, astfel încât cele scrise sa fie utile atat pentru soferii începatori, dar de ce nu, si pentru cei experimentati.

Sunt si exista cateva cauze de care este bine sa se tina cont:
– o cauza este ca soferul abia si-a schimbat masina si din obisnuinta a alimentat cu un alt tip de combustibil;
– o alta se poate datora unei greseli comise de angajatul statiei de alimentare (cazuri rare);
– ultima, dar nu cea din urma, poate apare din cauza celor „fara prea multa minte” care inverseaza intentionat pistolul de la pompele de alimentare, prin simplu fapt de a-si bate joc;


Alimentare cu benzina in loc de motorina

Intr-o astfel de situatie, cu siguranta vei avea un mic soc de moment, dar totul este sa fi lucid si sa-ti pastrezi calmul si sa incerci sa gasesti o rezolvare. Asadar, indiferent de situatie, daca ai alimentat la o statie Peco cu benzina in loc de motorina sau invers, prima recomandare este ca motorul sa nu fie pornit. Asta e valabil pentru cazul in care iti dai seama la timp. Dar daca nu ai realizat de moment si ai „reusit” sa-l pornesti si sa pleci la drum, atunci se complica situatia.

Indiferent de cazul neplacut creat, este bine sa fie contactata o firma de tractari auto, pentru transportarea masinii la o unitate service si golit rezervorul. Aceasta procedura trebuie aplicata si in cazul in care nu ai pornit motorul masinii dupa ce ai alimentat gresit cu benzina in loc de motorina sau invers. Dar daca nu ai observat greseala si ai plecat la drum cu masina, dupa golirea rezervorului in unitatea service, neaparat inlocuit filtrul pentru combustibil.

Simpla recomandare pentru a se evita astfel de situatii neplacute cu alimentarea la pompa a masinii cu un combustibil gresit, este acea de se acorda mai mereu  atentie. Exista pe pompe lipite tot felul de indicatoare vizibile si explicite, doar ca se neglizeaza cateodata acest aspect si apar acele neplaceri pe care le-am descris mai sus.
Alimentare cu benzina in loc de motorina

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor