Sari la conținut

Aliniere roti dupa inlocuire anvelope

  • Utile

Aliniere roti dupa inlocuire anvelope, necesar sau nu, despre acel proces de a seta rotile masinii tale astfel incat acestea sa fie perpendiculare pe sol si paralele intre ele. Un proces care asigura ca anvelopele vor intra in contact uniform cu drumul la unghiul potrivit, ceea ce le va prelungi durata de viata si va imbunatati consumul de carburant.

Daca nu realizezi o aliniere, noile tale anvelope s-ar putea uza prematur. Dar totusi, este nevoie de o aliniere dupa inlocuirea anvelopelor? Este o intrebare a acestui articol auto, dar pentru care exista si un raspuns. Sunt multi cei care considera ca nu este necesar sa-ti aliniezi rotile dupa inlocuirea anvelopelor, deoarece alinierea lor ar trebui facuta dupa ce se lucreaza la suspensie, sau dupa un numar mare de kilometri, un aspect total neadevarat.

Totodata, daca te gandesti si la o rotatie a anvelopelor, este un lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare o data cu inlocuirea de anvelope noi, pentru a te asigura ca rotile ofera o cat mai buna aderenta.

Aliniere roti dupa inlocuire anvelope

Recomandarea este ca o aliniere sa se realizeze dupa o montare de anvelope noi. Acest lucru te ajuta sa obti cea mai mare perioada de viata pentru noile tale anvelope. Verificarea alinierii rotilor este mai mereu recomandata si dupa ce are loc un impact cu o bordura sau o groapa, sau dupa o uzura neuniforma a anvelopei.

Semnele comune nealiniere roti

O problema de aliniere va face ca masina sa traga spre o parte a drumului in timp ce conduci. Acest lucru poate fi extrem de periculos si daca observi ca se intampla astfel de lucruri, este important ca in cel mai scurt timp, sa realizezi o aliniere a rotilor.
Iata si alte semne care demonstraza ca masina ar putea avea nevoie de o aliniere:


Volanul masinii este descentrat

In situatia in care volanul masinii este descentrat, este un bun indiciu ca rotile de la masina nu sunt aliniate corect. Acest aspect poate fi cauzat de lovirea unei gropi sau borduri si poate fi periculos daca nu este rezolvat.

Inlocuire cu anvelope noi

O data obtinute anvelopelor noi pentru masina, este un moment bun pentru a realiza o aliniere a rotilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca este posibil ca anvelopele vechi sa fi cauzat o aliniere gresita, iar anvelopele noi vor trebui aliniate corect pentru a evita o uzura prematura.

Uzura neuniforma sau rapida a anvelopelor

Cand observi ca anvelopele de la masina se uzeaza neuniform sau prea repede, este un semn ca nu sunt aliniate corect. Acest lucru poate fi cauzat, ca si in cazul unui volan decentrat, de lovirea unei borduri sau gropi, aspect care poate duce la dezactivarea alinierii rotilor de la masina.

Daca conduci si te deplasezi frecvent pe drumuri accidentate, aceasta poate duce la dezactivarea alinierii vehiculului. Iar cand auzi zgomote ciudate provenind de la anvelope sau suspensie, ar putea fi un alt semn al unei probleme de aliniere.

Ce se intampla daca nu se alinieaza rotile

Este posibil ca problemele de directie sa se dezvolte cu cat trece mai mult timp fara a se proceda la o aliniere. De asemenea, se poate observa ca anvelopele de la masina se uzeaza neuniform, ceea ce poate duce la defectarea prematura a lor. In cazuri extreme, atunci cand o alinierea a rotilor se executa gresit, aceasta poate duce chiar si la pierderea controlului masinii.

Concluzie

Pe langa prelungirea duratei de viata a anvelopelor si prevenirea problemelor de directie, alinierea rotilor iti poate imbunatati si economia de combustibil, deoarece se vor roti mai usor si nu vor trebui sa munceasca atat de mult pentru a mentine directia. Cand nu esti sigur daca ai nevoie sau nu de o aliniere a rotilor, poti oricand sa te deplasezi cu masina la un mecanic si sa-i ceri sa verifice daca o aliniere roti dupa inlocuire anvelope este necesar sau nu.aliniere roti dupa inlocuire anvelope

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact