Sari la conținut

Amenzi pentru geamuri murdare la masina


Amenzi pentru geamuri murdare la masina, de aproape 1 200 de lei, incepand cu data de 27 februarie, pentru acei soferi care conduc masina cu geamuri murdare. Aceasta dispozitie este inclusa in noua ordonanta ce vizeaza modificarea Codului rutier.

Potrivit celor care au gandit acest aspect destinat amenzi pentru geamurile murdare la masina, parbrizul, luneta si geamurile laterale murdare, le restrang sau chiar le estompeaza vizibilitatea.
Astfel, soferii care vor fi surprinsi in trafic de politisti ca nu vor respecta această noua reglementare, vor risca amenzi incadrate in clasa a III-a de sancțiuni, ceea ce poate sa insemne intre sase si opt puncte de amenda, cu alte cuvinte, sume cuprinse intre 870 si 1 160 de lei.

Amenzi pentru geamuri murdare la masina

Ce pare interesant in cadrul acestei noi reglementari, este faptul ca nu a fost definit precis termenul de ”geam murdar”. Acest lucru poate parea ca o astfel de sancţiune poate fi usor atacata in instanta, numai ca apare timpul pierdut, nervi si stresul.
Oare ce ar fi fost ca acel act normativ ar fi putut detalia in mod clar ce poate inseamna un geam murdar?!
Dar totodata, probabil se poate face referire la geamuri acoperite de zapada, noroi, praf gros, sau orice alte aspecte care afecteaza negativ vizibilitatea soferului in aceste conditii de trafic.

Tot potrivit ultimelor schimbari ale Codului Rutier, nu pot sofa cei care au afectiuni respiratorii si cardiovasculare. Exceptii facandu-se numai pentru cei la care care medicul sustine ca sunt apti sa conduca. Cei care sufera de epilepsie pot conduce un autovehicul doar daca sunt monitorizati timp de cinci ani si nu au nici o criza în tot acest timp. De avizul medicului vor avea nevoie si acei soferii care au probleme renale grave, un handicap locomotor sau cei care sufera de apnee in somn.
Amenzi pentru geamuri murdare la masina

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉


Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact