Sari la conținut

Audi Q3 vs BMW X1


Audi Q3 vs BMW X1, doua marci auto care demonstreaza ca demonstrează ca dieselul este cel mai bun motor pentru un SUV. Afla si de ce, urmarind acest articol auto, fiindca sub capotele acestor 2 modele functioneaza motoare diesel solide. Chiar cu toate acestea, din start, se stie ca indiferent de modelul ales pe acest subiect, va fi mereu unul intr-o pozitie castigatoare.

Exista o reala rivalitate, care se poate observa in aceste perioade, intre aceste doua masini de lux mici, dar de la mari producătorii germani BMW si Audi. Atat modelul Audi Q3, cat si modelul BMW X1, sunt propulsate de motoare diesel care genereaza 150 CP si 360 Nm. La ambele modele auto, cuplul este transmis rotilor din fata printr-o cutie de viteze automata. Cei care doresc de nou un astfel de model, pot plati minimum 38 500 euro pentru Audi Q3 35 TDI cu cutie de viteze S Tronic, in timp ce pentru BMW X1 sDrive 18d, pretul incepe de la 41 600 euro.

Audi Q3 vs BMW X1

Este uimitor cat de asemanatoare pot fi aceste modele, Audi Q3 si BMW X1 fiind doua SUV-uri germane care au sub capota motoare diesel cu parametri identici, prin motoare de doi litri, care genereaza 150 CP si 360 Nm fiecare. Ambele masini se dovedesc a fi similare si in ceea ce priveste caracteristicile de conducere.

Asemanarea mai poate consta si prin faptul ca au cutii de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, iar cuplul este transmis rotilor din fata. De parca nu ar fi de ajuns, greutatile sunt similare in ambele cazuri, (Audi Q3 cantareste 1 621 kg, iar BMW X1 – 1 640 kg), lungimea caroseriei (4 485 mm la Audi Q3 si 4 500 mm la BMW X1), precum si cantitatea de spatiu din habitaclu.

BMW X1 este mai dinamic

Diferenta mai vizibila este in dinamica condusului. BMW X1 se dovedeste a fi ceva mai vioi, deoarece ajunge la suta de km dupa 8,8 secunde, in timp ce Audi Q3 merge spre aceasta viteza dupa 9,4 secunde. In plus, cuplul maxim este disponibil la BMW putin mai rapid decat la Audi (1500 vs 1600 de rotatii).


In timpul deplasarilor de zi cu zi, nu se simte aceasta diferenta, dar cifrele nu mint si arata o diferenta subtila in favoarea BMW. In intervalul 60-100 km/ora accelereaza in 4,8 secunde si in intervalul 80-120 km/ora în 6,5 secunde. In cazul lui Audi, aceste cifre sunt de 5,2 si, respectiv, 7,0 secunde.

BMW X1 depaseste pe Audi Q3 si in ceea ce priveste rafinamentul motorului diesel. TDI, care lucreaza sub capota Audi are un sunet delicat la ralanti sau la o sarcina usoara, iar deja in timpul acceleratiei dinamice incepe sa sune dur, ceea ce devine neplacut pe termen lung. Motorul BMW nu numai ca functionează mai bland, dar se dovedeste si mai sensibil la accelerare si coopereaza mai bine cu transmisia automată. Cum afectează conducerea. Dupa ce se apasa puternic pedala de acceleratie, motorul BMW se pune imediat la treaba, iar cutia de viteze schimba vitezele într-o clipa. Atat unitatea de propulsie, cat si cutia de viteze DSG la Audi, sunt mai lente din acest aspect.

BMW X1 se dovedeste a fi exceptional de stabil, atat la conducerea dreapta, cat si la viraje. In plus, ESP-ul, care functioneaza bine, ajuta la controlul masinii in timpul manevrelor bruste, pentru a evita obstacolele. Dar, desi este precis, dupa o virare a volanului, nu se intoarce foarte bine la pozitia initiala, iar acest lucru strica usor stilul condusului.

Suspensia, pe de alta parte, nu este foarte buna la BMW X1, ca urmare, atunci cand se traverseaza denivelarile mari, pasagerii pot sa simta disconfort. De partea cealalta, Audi Q3 se dovedeste a fi mult mai confortabil din punct de vedere al suspensiei. Indiferent daca se traverseaza denivelarile mici sau mari, suspensia face fata bine nivelarii acestora.

Audi Q3 cu performante mai bune

Audi merita un plus, deoarece, atunci cand este nevoie de franarea de urgenta a masinii, Audi Q3 se dovedeste a fi mult mai eficient. Cu un sistem la rece, o masina care merge cu 100 km/ora se opreste dupa 34,7 m, in timp ce BMW X1 reuseste sa o faca abia dupa 36,8 m. O diferenta de peste doi metri este totusi mare.

Dupa incalzirea discurilor de franare la ambele mașini, distanta de franare se scurteaza, dar totusi, Audi Q3 se dovedeste a fi mult mai bun. De data aceasta este posibil sa opreasca acest model dupa 34 m, in timp ce BMW X1 reuseste sa o faca dupa 35,2 m, ajungandu-se la o diferenta 1,2 m.

Manevrarea dispozitivelor din bord se potrivesc mai bine la Audi Q3. Desi ambele masini folosesc ecrane tactile expresive cu un meniu clar, la Audi, cele mai importante functii sunt operate si cu butoane.

Control vocal

BMW X1, se prezinta la bord cu control vocal. La Audi, sistemul de control vocal cunoaste doar cateva comenzi si reuseste sa-l foloseasca din cand in cand intr-un grad satisfacator. De cealalta parte, sistemul BMW „intelege” si cererile liber formulate, de exemplu, pentru nivelul uleiului de motor, sau selectarea unui alt post de radio.

Rezultate teste Audi Q3 vs BMW X1

Ambele masini au obtinut cinci stele in evaluarile lor efectuate de organismul independent de raportare a testelor de impact Euro NCAP, datorita airbag-urilor laterale standard, franelor antiblocare, senzorilor de parcare din spate si sistemelor de monitorizare a punctelor moarte, precum si o serie de alte caracteristici, cum ar fi avertismente de coliziune frontala, avertismente de parasire a benzii si franare automata de urgenta.


Rezultate test Audi vs BMW

CaracteristiciAudiBMW
Motor: tip/cilindri/supapediesel, turbo/R4/16diesel, turbo/R4/16
Capacitate1968 cm³1995 cm³
Viteza maxima206 km/ora210 km/ora
Acceleratie 0-50 km/ora3,3 secunde3,2 secunde
Acceleratie 0-100 km/ora9,4 secunde8,8 secunde
Acceleratie 0-130 km/ora15,9 secunde14,8 secunde
Acceleratie 0-160 km/ora27,5 secunde24,8 secunde
Consum mediu6,3 l/100 km5,9 l/100 km
Autonomie920 km915 km
Greutate reala/sarcina utila1621/524 kg1640/510 kg
Franare la 100 km/ora (rece)34,7 metri36,8 metri
Franare la 100 km/ora (la cald)34,0 m35,2 m
Zgomot in habitaclu la 50 km/ora56 dB(A)56 dB(A)
Zgomot in habitaclu la 100 km/ora63 dB(A)63 dB(A)
Zgomot in habitaclu la 130 km/ora67 dB(A)66 dB(A)

De final

Audi Q3 si BMW X1 sunt foarte asemanatoare in ceea ce priveste parametrii motorului, dimensiunea, greutatea, capacitatea portbagajului si spatiul interior. Cu toate acestea, ele difera in ceea ce priveste dinamica (in favoarea BMW X1), manevrabilitate (aici tot BMW-ul este mai bun), precum si eficienta franarii (de data aceasta Audi Q3 este mai bun) si confortul de condus (tot un plus pentru Audi). Totusi, in clasamentul final, avantajul Audi a fost de doar 3 puncte, asa ca alegerea modelului este mai degraba o chestiune de a prefera o anumita marca. Cel mai important lucru este ca ambele modele au sub capota motoare diesel de succes.

Asadar, nu se poate nega despre faptul ca ambele modele de masini sunt o alegere excelenta pentru cei care sunt in cautarea unui SUV mic de lux. Pentru caracter practic, Q3 este cel potrivit, iar daca se cauta o masina in care relaxarea sa fie cu adevarat, trebuie luat in considerare un X1.
Audi Q3 vs BMW X1

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact