Sari la conținut

Avantaje utilizare cric stand pentru motociclete


Avantaje utilizare cric stand pentru motociclete, deoarece cricul hidraulic are ca și părți componente levierul, pistonul plonjor, valvele, rezervorul de ulei și cilindrul. Descopera mai multe informatii utile despre cric stand moto.

Cricul practic de motocicletă asigură siguranţa lucrului în timpul reparaţiilor şi întreţinerii motocicletelor, vehiculelor de teren sau cositoarelor mobile. Este un braţ de ridicare cu profil de cauciuc anti-alunecare, împreună cu două puncte de fixare pentru ancorare.


Dincolo de uneltele necesare pentru a desface prezoanele roților și de roata de rezervă, orice mașină si motocicleta trebuie să fie echipată cu un cric. O astfel de unealtă poate ajuta orice șofer să rezolve o pană de cauciuc fără a mai fi necesar să apeleze la un service moto sau fără a mai aștepta serviciile de tractari moto, dacă se află pe drum. Pe piața de piese ATV moto si auto se regăsesc o mare diversitate de cricuri iar unul dintre cele mai eficiente astfel de unelte este cricul hidraulic.

Avantaje utilizare cric stand pentru motociclete

Cricul hidraulic are ca și părți componente levierul, pistonul plonjor, valvele, rezervorul de ulei și cilindrul. Acționarea manuală a levierului odată ce cricul a fost poziționat sub mașină permite transmiterea forței prin intermediul lichidului existent în interiorul cricului. Cu toate că mișcarea la nivelul pistonului plonjor și a cilindrului poate fi considerată ca fiind una relativ mică, forța care este transmisă prin cele două componente este suficient de mare pentru a ridica fără nici măcar o dificultate o mașină atunci când este nevoie.

Acest lucru se bazează pe eliberarea unei cantități foarte mici de ulei din rezervor prin intermediul supapei de reținere direct în camera pistonului plonjor, acest lucru având loc la ridicarea levierului. Lichidul respectiv nu poate fi comprimat, iar odată cu coborârea repetată a levierului atât lichidul, cât și pistonul sunt împinse. În consecință, prin acționarea levierului precum un sistem de pârghii, efortul necesar pentru ridicarea mașinii nu este unul foarte mare prin faptul că forța investită pentru a acționa dispozitivul este amplificată de acționarea prin sistemul similar cu cel de pârghie.

Ce fel de ulei pot folosi pentru mentenanța cricului

Pentru fiecare tip de cric există un tip de ulei potrivit. Evită să folosești alte tipuri de ulei decât cele recomandate de producători. Mai mult decât atât, atunci când un element prezintă urme de ulei sau când cricul nu mai funcționează corespunzător, apelează la profesioniști pentru lucrări de mentenanță sau service. Uleiul pentru cric este folosit pentru lubrifierea elementelor mobile. Acest procedeu trebuie repetat la fiecare 3 luni sau în funcție de frecvența utilizării instrumentului.

Un cric stand motocicleta hidraulic este un angrenaj indispensabil pentru orice munca de mentenanta si reparatii. Este ideal pentru motociclete grele care au cadru dublu, dar si multe modele de ATV-uri si quad-uri. Rotile robuste si maneta de manevrare fac foarte usoara mutarea in orice pozitie. Pompa hidraulica cu pedala si valva de mana ajuta la ridicarea si coborarea vehiculului dvs. in siguranta.

Motocicleta se asigura cu chingi pe cric (aceste chingi nu sunt incluse in pachet). Platformele cauciucate, non-alunecare protejeaza vehiculul eficient impotriva zgarieturilor. Daca este folosit pentru perioade lungi de timp puteti sa luati incarcarea de pe sistemul hidraulic prin actionarea sigurantei mecanice.
Avantaje utilizare cric stand pentru motociclete


Distribuie prietenilor