Sari la conținut

Baterie auto descarcata complet


Baterie auto descarcata complet, printr-un aspect deloc placut, de a fii la volanul masinii tale, gata sa pleci undeva si sa observi ca bateria nu da semne de pornire a motorului. Cand descoperi ca bateria de la masina este descarcata, gandesti desigur ca trebuie sa faci un serviciu de inlocuire a ei. Dar daca consideri ca este mai important sa ajungi intr-un loc la un moment dat, o simpla pornire te poate pune la drum.

Asa ca, inainte de a te speria si amagi, s-ar putea sa gasesti o solutie rapida care sa te ajute in scurt timp. Daca ti s-a intamplat acest lucru, speri la un set de cabluri pornire auto pe care-l ai in portbagaj. Daca nu deti unul, invata din aceasta greseala si pastreaza intotdeauna unul in masina.

Suna un prieten

Incearca sa intrebi pe cineva din apropiere daca ar fi dispus sa-ti dea o mana de ajutor sa pornesti masina. Nu trebuie sa te rusinezi sa intrebi, deoarece aproape orice sofer a mai fost in aceasta situatie si probabil se poate identifica cu problema ta. Dar daca nu este nimeni prin preajma, scoate telefonul si suna un prieten, intrebandu-l daca are cabluri de pornire si daca pot ajunge la tine. Dar daca trebuie sa fii undeva urgent si nu ai timp sa te ocupi de pornirea masinii tale, el te pot conduce cel putin pana la destinatie.

Suna un profesionist

Daca nu ai gasit un prieten disponibil, incearca si suna un specialist in domeniu, cautandu-l cu ajutorul lui Google. Contra cost, majoritatea celor care ofera servicii de remorcare pot veni la tine si iti pot porni masina sau te pot transporta la un mecanic care poate determina daca bateria trebuie inlocuita, reincarcata, sau pur si simplu pornita. Dar de obicei, tot ce are nevoie de o baterie descarcata este o pornire rapida pentru a o revenii la normal.

Baterie auto descarcata complet

Prelungeste durata de viata pentru bateriea de la masina si incearca sa nu te pui intr-o situatie in care trebuie sa folosesti oricare dintre solutiile de mai sus.


Nu lasa radio pornit

Cand masina nu este pornita, un radio sau un sistem audio poate descarca rapid bateria.

Nu lasa luminile aprinse

Asigura-te ca farurile si luminile din interior sunt stinse de fiecare data cand iesi din masina. Daca ai o optiune de a lasa luminile pe o setare „automata”, foloseste-o pentru a evita sa fie nevoie sa folosesti comutatorul.

Vremea rece

Perioada de iarna poate testa limitele bateriei si uneori pot apare situatii pe care nu ti le doresti. Incerca sa-ti organizezi sarcinile pe timpul iernii, astfel incat sa ai posibilitatea sa conducei mai mult, deoarece pornirea motorului consuma destul de mult curent din baterie atunci cand temperaturile au scazut.

Fii mereu cu ochii pe baterie

Ridica capota din cand in cand pentru a verifica starea bateriei. Coroziunea se poate acumula adesea intre conectorii bateriei, ceea ce face ca aceasta sa nu functioneze corect. Daca observi coroziune, urmareste sfaturi suplimentare pentru a face asta.

Concluzie

Bateria masinii este probabil cea mai esentiala componenta, iar odata ce este „descarcata” sau „s-a descarcat”, masina nu va mai functiona. Fara o rezolvare adecvata, probabil ca vei gasi bateria masinii descarcata din nou dimineata. Asadar, fa-ti timp pentru a consulta un mecanic profesionist si i-a decizia care iti este recomandata.
Baterie auto descarcata complet

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact