Sari la conținut

Care tip de cutie viteze preferi


Care tip de cutie viteze preferi, poate fi o intrebare pe care mai multe persoane si-o pun, numai ca, acest lucru poate sa difere de la persoana la alta, deoarece, pentru fiecare depinde de modul in care doreste sa conduca. Acest articol auto afiseaza cateva avantaje si dezavantaje pentru cele mai cunoscute tipuri de transmisii, astfel incat sa stii care este cel care ti se potriveste, transmisie automata sau una manuala.

Avantaje si dezavantaje cutie viteze automata

Avantaje

* Conduci placut si relaxat, mai ales pe trasee mai lungi si in ambuteiaje;
* Se schimba usor vitezele, astfel incat se pune mai putin stres pe motor, un aspect destul de util mai ales daca conduci mult si esti blocat in mod regulat in trafic;
* Cutiile de viteze de generatii noi, continua sa fie cat mai performante si mai inteligente, deoarece electronica joaca un rol din ce in ce mai important. Sunt lucruri pe care nu le poti realiza ca fiinta umana;


Este mai economica
Parerile sunt impartite atunci cand soferii sunt intrebati daca o transmisie automata sau manuala este mai economica. In multe cazuri, datorita cutiilor de viteze robotizate moderne, o transmisie automata schimba viteza la momentul potrivit si prin urmare, se conduce intotdeauna cu randament optima. Acest lucru are ca rezultat reducerea emisiilor de CO2.

Este mai rapida in multe cazuri
Multi se intreaba daca condusul cu o cutie automată sau manuală este mai rapida. Problema este ca in trecut, o cutie automata era ceva mai puturoasa, pe cand astazi, sunt mult mai rapide decat masinile cu cutii manuale, cu conditia sa stii cum sa-ti conduci masina.

Dezavantaje

* Este dificil de condus daca esti obisnuit cu o masina cu transmisie manuala;
* Generatiile noi de cutii automate automate folosesc tehnologie controlata de diferite calculatoare din masina. Daca ceva se sparge, exista sansa ca si calculatorul sa fie inlocuit.
* De obicei, masinile cu transmisii automate au un pret de achizitie mai mare, dar totodata este probabil sa scada in viitor;

Avantaje si dezavantaje cutie viteze manuala

Avantaje

* Ofera o senzatie de control a masinii, pentru ca tu decizi in ce treapta conduci si la ce turatii ale motorului. Acest aspect ofera multor soferi placere in timp ce conduc.
* Ofera mai putina distragere a atentiei, deoarece esti mai ocupat cu conducerea. Ca rezultat, concentrarea este mai mare, ceea ce aduce beneficii comportamentului de condus.
* Ofera posibilitatea de a accelera putin mai mult si de a pleca mai repede la un semafor. De asemenea, ai mai multa putere daca vrei sa depasesti un camion pe autostrada, de exemplu.

Dezavantaje

* Necesita mai multă atentie si acțiuni decat o transmisie automata. Acest lucru poate duce la stres si poate duce la un stil de condus mai putin relaxat.
* Se uzeaza mai repede, pentru ca, in ambuteiaje sau la semafoare, ai adesea tendinta sa tii piciorul pe ambreiaj. Acest lucru este deloc recomandat.

Care tip de cutie viteze preferi

Pot exista diverse motive pentru a alege o transmisie manuala sau o transmisie automata. Este posibil ca pur si simplu sa fii obisnuit cu schimbarea manuala si sa nu doresti sa te abati de la aceasta. La urma urmei, inveți sa conduci cu o cutie de viteze manuala in 90% din cazuri. Majoritatea oamenilor le place, de asemenea, sa aiba controlul si sa opteze pentru schimbarea de viteze manual. Dar multi oameni nu stiu cum functionează o cutie de viteze automata, iar o data ce conduc o masina cu o astfel de transmisie, de multe ori nu mai doresc nimic altceva.


Concluzie

In cele din urma, alegerea apartine fiecaruia, luand in calcul ca fie ii place sa schimbe vitezele si nu-l deranjeaza sa aiba ambele picioare implicate in timpul conducerii, fie ca doreste sa se deplaseze placut si relaxat, mai ales pe trasee mai lungi.
Care tip de cutie viteze preferi
Astfel, legat de acest subiect, care face referire la care tip de cutie viteze preferi, am creat un sondaj pentru a descoperii care este tipul de cutie de viteze preferat, in care am inclus doar aceste doua tipuri cunoscute.

Care tip de cutie viteze preferi

Daca apreciezi acest articol, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook, sau distribuie sa afle si prietenii tai.

Distribuie prietenilor