Sari la conținut

Cat dureaza un lant de distributie la o masina


Cat dureaza un lant de distributie la o masina, deoarece, contrar multor opinii comune, sincronizarea cu lant nu dureaza pentru totdeauna. Deoarece pot exista costuri mari de inlocuire, este important sa sti cat dureaza lantul de distributie, mai ales ca lantul de distributie este, de asemenea, supus degradarii, la fel ca orice alte componente mecanice care functioneaza intr-un motor.

Un lant de distributie, care se afla in interiorul motorului, este lubrifiat de uleiul motorului. O uzura mai rapida a lantului de distributie poate aparea daca uleiul nu este schimbat la intervalele recomandate de producatori, uleiul are un nivel scazut, sau este de calitate slaba.

Cat dureaza un lant de distributie la o masina

Durata de viata a unui lant de distributie la o masina, poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv tipul de masina, calitatea lantului, modul in care este intretinuta masina si cum mai ales cum este condusa. In general, un lant de distributie poate dura aproximativ 160 000 – 320 000 de kilometri, sau mai mult, in functie de acesti factori.

De ce a durat de cateva ori mai mult la masinile mai vechi, uneori jumatate de milion de kilometri? Existau mai multe motive. Uleiul era adesea schimbat o data pe an, sau la fiecare 10-15 mii de km. Drept urmare, era mai putin suprasolicitat, oxidat sau diluat cu benzina sau motorina, decat in ​​prezent. Motoarele aveau lanturi mai groase, uneori cu doua randuri, care generau o rezistenta mai mare si erau mai solide. Sistemele vechi de alimentare erau mai simple, de exemplu, pompele de injectie nu erau antrenate de arborele cu came, ceea ce se putea traduce printr-o sarcina mai mica asupra lantului in sine.

Astazi, este esential sa pastrezi masina in stare buna de functionare si sa respecti planul de intretinere sugerat de producator. Acest lucru ar putea include verificarea si inlocuirea lantului de distributie la intervale regulate. Daca intretinerea este neglijata, sau daca se deterioreaza lantul de distributie, motorul masinii poate suferi daune grave.


Un efect benefic asupra durabilitatii lantului de distributie poate fi evitarea turatiilor mici, care fac ca intregul motor sa vibreze inutil, accelerarea si franarea agresiva, care forteaza modificari bruste ale vitezei de rotatie ale tuturor componentelor motorului si, in final, pe termen lung, un condus la turatii mari.

Marci de masini cu lant de distributie

Multe marci de masini folosesc un lant de distributie pentru a se asigura ca miscarea pistoanelor si a supapelor din motor este sincronizata. In comparatie cu curelele de distributie, care trebuie schimbate la intervale regulate, lanturile de distributie sunt mai rezistente si de lunga durata.

BMW
Unele modele BMW utilizeaza un sistem de distributie pe lant, cum ar fi seria BMW 3 sau seria BMW 5. Acest sistem ofera o durabilitate si o fiabilitate sporita.

Mercedes-Benz
Multe masini Mercedes-Benz, inclusiv modelele din seria C, seria E si seria S, sunt echipate cu un sistem de distributie pe lant. Acest tip de distributie este preferat pentru performanta sa pe termen lung si pentru necesitatea redusa de intretinere.

Audi
Audi utilizeaza si el distributia pe lant pe o mare parte a modelelor sale, inclusiv Audi A3, Audi A4 si Audi A6. Acest sistem ajuta la asigurarea unei functionari linistite si fiabile a motorului.

Ford
Unele vehicule Ford, cum ar fi Ford Focus si Ford Mustang, sunt echipate cu un sistem de distributie pe lant. Acest tip de distributie este preferat pentru puterea sa si pentru faptul ca nu necesita inlocuirea la fel de frecventa ca un sistem de distributie pe curea.

Toyota
Anumite modele Toyota, cum ar fi Toyota Corolla si Toyota Camry, utilizeaza distributia pe lant. Aceasta contribuie la rezistenta si durabilitatea sistemului de distributie, fiind o optiune populara pentru multi proprietari de masini Toyota.

Volvo
Volvo este cunoscut pentru utilizarea lanturilor de distributie la multe din modelele sale.

Honda
Multe modele Honda sunt echipate cu lant de distributie, desi unele versiuni mai mici pot utiliza curele de distributie.


Volkswagen
Majoritatea masinilor Volkswagen din clasa lor mai mare utilizeaza lant de distributie.

Este important de retinut ca, desi aceste marci de masini pot folosi distributia pe lant pe anumite modele, alte variante ale lor pot folosi distributia pe curea, sau alte tipuri de distributie.

AutoDivers recomanda Distributie auto pe lant sau cu curea

De final

In cazul in care suspectezi probleme cu lantul de distributie, sau doresti sa afli mai multe despre durata de viata estimata a lantului de distributie pentru modelul specific al masinii tale, este intotdeauna recomandat sa consulti manualul de utilizare al masinii, sau, de ce nu, sa contactezi un mecanic cu expeienta, pentru sfaturi si verificari suplimentare.
Cat dureaza un lant de distributie la o masina
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna informare si cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact