Sari la conținut

Categoria B si pentru motociclete de 125 cmc


Categoria B si pentru motociclete de 125 cmc, ca urmare a unui proiect de lege, prin care un permis de conducere eliberat pentru categoria B este valabil si in cazul anumitor tipuri de motociclete.

Camera Deputatilor este forta de decizie in acest caz, dupa ce Senatul a aprobat proiectul anterior. Modificarea intra in vigoare numai dupa ce este promulgata legea de Presedinte si publicata in Monitorul Oficial.


Categoria B si pentru motociclete de 125 cmc

Iata ce apare in initiativa legislativa:
Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile si pentru motocicletele cu transmisie automata cu cilindree maxima de 125 cm³, cu puterea maxima de 11 kW si cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Detinatorii permiselor trebuie sa aiba varsta minima de 24 de ani impliniti, permisul pentru categoria B obtinut de minimum trei ani si sa faca dovada absolvirii a 10 ore de pregatire practica in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de autovehicule”.

La trei zile de la publicarea noii legi in Monitorul Oficial, ea va intra in vigoare. S-ar parea sa fie o schimbare si o masura binevenita, asteptata de multi cei care ar fi dorit ceva mai elegant decat un scuter de 50 cm³, fara a merge la o scoala de soferi pentru un permis  A sau un A1.
Categoria B si pentru motociclete de 125 cmcDaca doresti sa faci comentarii la acest articol auto, te asteptam pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor