Sari la conținut

Cauze cand masina ezita sa porneasca


Cauze cand masina ezita sa porneasca, aspecte care duc catre o stare de nervi si de ingrijorare,  ca poti intarzia la o intanire, dar mai ales te intrebi daca masina va porni la urmatoarea oprire.

Masinile sunt una dintre cele mai importante bunuri pe care le detin unele persoane, cele pe care se bazeaza, pentru mult mai mult decat doar transportul de la o destinatie la alta. Iar atunci cand incep sa functioneze defectuos, sau chiar deloc, pot deveni un aspect extrem de frustrant.


Motivele pentru care o masina ezita sa porneasca, depind de tipul de motor pe care il are, deoarece pornirea pentru care motoarele pe benzina pot avea un motiv, difera de cauzele care se gasesc la motoarele diesel. De asemenea, trebuie tinut cont de situatiile in care masina nu vrea sa porneasca, cum ar fi motorul cald, sau cand motorul este rece, masina a stationat pe durata scurta sau lunga.

Cauze cand masina ezita sa porneasca

Motivule pentru care la masina ta dureaza destul de mult sa porneasca pot depinde de o varietate de conditii, inclusiv de vreme, starea bateriei, starea demarorului, starea pompei de combustibil si alti factori.

Acest articol auto incearca sa enumere cateva din cauze care duc la o pornire grea, sau deloc a motorului. De obicei, una sau doua rotatii ale arborelui cotit sunt suficiente pentru a porni o masina aflata in stare buna. Daca acest lucru nu se poate realiza, este recomandabil sa cauti potentiale probleme.

Bateria uzata

Daca bateria este pe cale sa se descarce, aceasta nu va oferi cantitatea potrivita de energie de care motorul are nevoie pentru a porni corect, ceea ce duce la o pornire grea a motorului sau este posibil ca motorul sa nu pornească deloc. Aceasta este o cauza comuna si se poate intampla foarte des in sezonul rece.

Electromotorul pare sa se roteasca, dar masina fie are o pornire grea, fie nu porneste deloc, motivul fiind o lipsa de curent la pornire. O baterie veche sau uzata nu poate oferi acest lucru, doar daca acest lucru se intampla la un motor cald.

Mai exista varianta sa existe pierderi in sistemul electric al masinii, pierderi care consuma bateria chiar daca este noua. Acest lucru poate fi cauzat de o borna slaba, sau de componente care sunt conectate la sistemul electric, cum ar fi alarme, radio, camere video, etc. Verifica mai intai aceste probleme pentru a vedea daca pot fi o cauza.


Bujii proaste sau arse

Bujiile defectuoase sunt unul dintre cele mai comune motive pentru care o masina nu vrea sa porneasca. Acest lucru se poate intampla mai ales daca conexiunile electrice ale sistemului de aprindere sunt deteriorate. Un mecanic poate efectua operatiuni de diagnosticare pentru a se asigura ca computerul masinii functioneaza corect si sa se uite peste bobinele de aprindere si bujii.

Carburant de proasta calitate

Alimentarea cu combustibil de calitate scazuta, poate cauza mai multe probleme decat s-ar putea crede. Poate cauza defectarea bujiilor, infundarea unui injector si chiar poate provoca daune semnificative motorului in cazul unei detonari incorecte. Daca ai adaugat deja o cantitate considerabila de carburant de proasta calitate si observi ca masina a inceput sa aiba porniri grele, adaugarea unor aditivi pentru combustibil poate ajuta.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l verifici, deoarece si acesta problema poate o cauza pentru care masina sa nu porneasca, este sa verifici este cât de mult combustibil este în rezervor. Cand nivelul este foarte scazut, poate cauza pornirea motorului. Aceasta este o solutie de rezolvare extrem de usoara, fiindca doar trebuie sa alimentezi.

Filtru de combustibil

Un filtru de combustibil este acel dispozitiv mic care se afla intre rezervorul de combustibil si motor. Scopul sau este de a elimina impuritatile din combustibil inainte ca acesta sa intre in motor.
In timp, acest filtru se poate infunda, ceea ce poate face ca masina sa nu porneasca.
Inlocuirea unui astfel de filtru de combustibil este un proces relativ simplu pe care oricine il poate face cu putine cunostinte. Totul este sa se descopere unde este amplasat si sa existe scule potrivite.

Pompa de alimentare

Urmatorul lucru care trebuie verificat este pompa de combustibil. Motorul are nevoie de o anumita presiune pentru a functiona corect. Daca presiunea este prea scazuta, masina va ezita la pornire. Se poate verifica acest lucrula unele modele de masini, prin punerea contactului si ascultand un bazait. Daca nu se aude nimic, ar putea indica ca pompa de combustibil nu functioneaza si ca trebuie inlocuita.

Senzori de oxigen

Daca sti ca totul functionează asa cum ar trebui, un alt motiv pe acest subiect, este ca senzorul de oxigen sa fie de vina. Un senzor de oxigen masoară cantitatea de oxigen din gazele de esapament si regleaza amestecul aer/combustibil. Daca senzorul el este defect, motorul poate functiona cu prea mult aer, sau prea mult combustibil. Acest lucru poate duce la probleme de pornire, precum si o la uzare a motorului.

Concluzie

Toate cele afisate nu sunt o lista totala a cauzelor pentru care o masina se forteaza sa porneasca, dar acopera cele mai comune motive. Nu lasa problemele de pornire ale masinii sa-ti sporeasca nivelul de stres. Este necesar sa-ti verifici masina la intervale regulate pentru ca orice problema care poate parea mica, nu necesita timp pentru a devenii una grava.
Cauze cand masina ezita sa porneasca

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor