Sari la conținut

Ce inseamna functia Auto Hold


Ce inseamna functia Auto Hold, acea caracteristica intalnita in multe autoturisme moderne si care se refera la o facilitate de a permite soferului sa opreasca temporar vehiculul, fara a fi necesar sa tina piciorul pe pedala de frana. Atunci cand este activata, functia Auto Hold mentine vehiculul oprit in loc, fara a permite acestuia sa se puna in miscare in spate, in mod accidental. Acest aspect poate fi util in situatii precum semafoarele, traficul dens, sau cand se stationeaza pe o panta.

Acest articol auto afiseaza cum functioneaza in mod obisnuit functia Auto Hold, acea caracteristica a unui vehicul care permite soferului sa pastreze pozitia de franare a masinii in mod automat, fara a fi nevoie sa apese pedala de frana in mod constant.

Ce inseamna functia Auto Hold

Atunci cand vehiculul este oprit si functia Auto Hold este activata, soferul poate sa elibereze pedala de frana, deoarece vehiculul va ramane oprit in loc, iar atunci cand este necesara pornirea de pe loc din nou, trebuie doar apasat pe pedala de acceleratie si se va elibera automat functia Auto Hold. Astfel vehiculul va incepe sa se deplaseze in mod normal.

Daca se stationeaza pe o panta, functia Auto Hold va mentine vehiculul oprit chiar si pe o suprafata in panta, prevenind alunecarea in spate. Totodata, sistemul Auto Hold poate ajuta la mentinerea masinii in pozitie sigura in timpul opririlor de urgenta, permitand soferului sa se concentreze mai mult pe actiuni critice, cum ar fi evitarea coliziunilor.

Aceasta functie poate aduce un nivel suplimentar de confort si siguranta la condusul in traficul urban sau in alte situatii de trafic stop-and-go. Este important sa verifici manualul de utilizare al vehiculului pentru a intelege cum sa activezi si sa dezactivezi functia auto hold pe modelul specific al masinii, deoarece detaliile pot varia de la un producator la altul.


Aceasta caracteristica este deosebit de utila in situatii in care soferul trebuie sa astepte o perioada mai lunga de timp, cum ar fi in traficul la semafoare sau in timpul unei opriri temporare in trafic. De asemenea, Auto Hold poate fi un ajutor valoros in parcare, deoarece soferul poate mentine masina in pozitie fara a fi nevoie sa foloseasca frana de mana. In concluzie, functia Auto Hold este un element important al sistemului de franare al unui vehicul, care aduce confort, comoditate si siguranta in timpul opririlor in trafic sau in situatiile de parcare.

Pozitionare buton Auto Hold in masina

Pozitionarea butonului Auto Hold in masina poate varia in functie de modelul si producatorul vehiculului, dar in majoritatea cazurilor, acest buton se gaseste in apropierea schimbatorului de viteza, sau pe consola centrala. Iata cateva locuri comune prezentate in acest articol auto din blog, in care se poate gasi butonul Auto Hold.

In apropierea schimbatorului de viteza
Multe masini au butonul Auto Hold plasat in apropierea schimbatorului de viteza, de obicei pe consola centrala, intre scaunele soferului si pasagerului din fata. Acesta poate fi intr-un grup de butoane sau inconjurat de o inscriptie care indica functia Auto Hold.

Pe consola centrala
In unele vehicule, butonul Auto Hold poate fi plasat pe consola centrala, in zona panoului de control al sistemelor auto. Poate fi amplasat langa alte butoane si comutatoare care controleaza functii legate de siguranta si transmisie.

Pe volan
In unele masini mai noi sau de lux, butonul Auto Hold poate fi situat pe volan, pentru a permite accesul rapid si usor soferului. Aceasta pozitionare poate varia in functie de model.

Pe tabloul de bord
In unele cazuri, butonul Auto Hold poate fi plasat pe tabloul de bord sau in proximitatea acestuia, pentru o vizibilitate buna si un acces rapid.

De final

In general, Auto Hold este o caracteristica utila, mai ales in masinile cu transmisie automata, care pot aduce un plus de confort, siguranta si eficienta in timpul condusului. Cu toate acestea, este important sa inveti sa utilizezi aceasta functie corect si sa o dezactivezi atunci cand nu este potrivita pentru anumite situatii, cum ar fi condusul pe drumuri accidentate sau off-road.
Ce inseamna functia Auto Hold
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai multa cunoastere.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact