Sari la conținut

Ce piese auto poti achizitiona online


Ce piese auto poti achizitiona online, mai ales ca acum se pune un accent mult mai mare pe reparatii decat inainte si acest lucru favorizeaza din plin dezvoltarea comertului online de piese auto. Totodata, piața pieselor auto a cunoscut o creștere mare a concurenței. Exista tot mai multe părți interesate de piață, inclusiv producători, distribuitori, magazine și servicii online sau dezmembrari auto.

In acest mediu competitiv, orice cumparator este important sa cunoasca caracteristicile acestei piete aflata in plina dezvoltare.

Tipuri de piese auto de pe piata

Plecand de la cele trei tipuri de piese auto de pe piata, piese originale OE. after market AF si cele de la dezmembrari SH, toate isi au locul foarte bine definit. Piesele OE sunt piese originale si sunt in general comercializate in circuitul inchis al producatorului de autovehicule. Ele in general sunt comercializate in reprezentantele auto si service-urile auto afiliate cu acestea.

Piesele aftermarket sunt deseori confundate cu piesele contrafacute desi acestea de cele mai multe ori sunt la fel de bune din punct de vedere calitativ ca si cele originale. Sunt piese fabricate de producatori de piese auto cu renume si sunt o alternativa foarte buna la piesele originale. Piesele second hand (SH) din dezmembrari sunt o ramura a pietii putin mai speciala. Unele piese nu pot fi vandute in acest sistem avand un risc foarte mare la utilizare.

S-a dezvoltat o ramura foarte puternica, cu oferte de piese auto second hand, in care zilnic sunt comercializate mii de piese de schimb la mana a doua.


Cum sa alegi piese auto online

Orice vehicul nou sau vechi, la un moment dat ajunge la service. In functie de vehicul, service-ul poate sa ofere sau nu piese de schimb. De cele mai multe ori, orice service are furnizori de piese de schimb cu care lucreaza si de unde poate achizitiona piesele necesare. Chiar daca mecanicul nu ofera piese pentru reparatie, de cele mai multe ori putem intra in primul magazin online si achizitiona piesele necesare pentru reparatia vehiculului.

Exista insa si exceptii, sunt piese care nu au un rulaj exceptional, de aceea nu sunt prezente in magazinele de piese auto online generaliste. Este nevoie de magazine specializate unde sa poti achizitiona piesele respective.

Ce piese auto poti achizitiona online

Un exemplu relevant este magazinul online raropem.ro specializat pe piese cutii de viteze. Acesta comercializeaza piese de schimb pentru sistemul de transmisie si pentru cutia de viteze ale vehiculelor comerciale. Pentru a ajuta la identificarea pieselor de schimb, ofera asistenta gratuita tuturor clientilor.

Astfel chiar si cineva care nu se pricepe foarte bine la piesele din sistemul de transmsise al unui vehicul, cu ajutorul unui profesionist poate sa achizitioneze piesele necesare.

Indiferent daca ne bazam pe ajutorul mecanicului cu care lucram sau cu un om specializat in vanzari de piese auto, calificarea acestuia ne poate ajuta sa facem alegerea potrivita pentru vehiculul nostru.

Piese auto ieftine sau scumpe – ce sa alegi?

Cu totii avem o strategie de reparatie a vehiculului nostru. Sunt multi cei care isi repara masina la primele semne de uzura, altii asteapta pana autovehiculul are o defectiune serioasa si atunci fac o reparatie capitala. La fel e si in alegerea pieselor de schimb pentru reparatie. Sunt persoane care cumpara doar piese auto originale, la preturi mai mari iar altii se multumesc cu piese auto aftermarket sau cu cele din dezmembrari.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont este raportul pret/calitate cand alegem piesele. Daca o piesa auto originala are un cost dar o perioada de utilizare lunga si rezistenta mare la uzura, in timp pretul acesteia se va amortiza. Daca o piesa auto este ieftina dar si durata de viata a acesteia este scurta, din pacate costurile cu reparatiile repetate pot deveni costuri suplimentare foarte mari.

Este bine de tinut cont si de perioada de garantie a pieselor care poate reflecta increderea producatorului in durabilitatea piesei vandute. Pret mare dar si garantie mare poate insemna o piesa de foarte buna calitate.

Ce piese auto poti achizitiona online

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact