Sari la conținut

Cele mai cunoscute marci de masini europene


Cele mai cunoscute marci de masini europene, deoarece piata auto europeana a urcat in varful industriei globale, iar producatorii de masini europeni au o buna reputatie inalta pentru calitate si tehnologiile inovatoare. Multi producatori europeni emblematici de masini isi au originile in tari precum Germania, Regatul Unit, Franta, Cehia, Spania, Italia si Suedia.

In timp ce unele marci au aparut si au disparut de-a lungul anilor, marcile de masini europene moderne, cum ar fi BMW, Audi, Volkswagen, Skoda, Renault si Mercedes Benz, pastreaza vie traditia, prin producerea de masini pentru cei care cauta un vehicul elegant si de calitate.

Cele mai cunoscute marci de masini europene

Industria auto din Europa este reprezentata de marci germane, britanice, italiene, franceze si suedeze, care sunt lideri pe piata auto globala. Sunt producatori europeni de masini care continua sa depaseasca limitele creative ale designului, inovatiei si eficientei vehiculelor. Acesta este motivul pentru care, in ciuda concurentei din partea masinilor americane si japoneze, piata de masini europene ramane foarte activa.

Germania

Germania este renumita pentru masinile sport de inalta performanta si de calitate, prin produsele Porsche, iar masinile Mercedes, BMW si Audi, sunt renumite pentru calitatea si inovatia tehnologica. Mai sunt marcile Opel si Volkswagen, care sunt cele mai cunoscute pe piata auto.
Iata urmatoarele marci de masini germane bine-cunoscute:

Porsche
Masini sport de lux
logo porsche
Mercedes-Benz
Vehicule de lux
mercedez benz logo
BMW
Vehicule de lux
logo bmw
Audi
Vehicule de lux
logo audi
Volkswagen
Masini pentru consumatori din piata auto
logo volkswagen
Opel
Masini pentru consumatori din piata auto
logo opel

Regatul Unit

Industria auto din Regatul Unit este cel mai mult cunoscuta pentru masinile de lux si modelele de masini sport de lux, inclusiv Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin, Lagonda, Land Rover, Jaguar, McLaren, Lotus, Mini, MG si Morgan.
Urmatoarele din lista sunt marci de masini britanice bine-cunoscute:


Rolls-Royce
Masini de lux
logo rolls royce
Bentley
Masini de lux
logo bentley
Aston Martin
Masini de lux
logo aston martin
McLaren
Masini sport de lux
logo mclaren
Land Rover
Vehicule utilitare sport de lux
logo land rover
Jaguar
Vehicule de lux
logo jaguar
Mini
Masini mici de lux
logo mini

Italia

In zilele actuale, industria auto italiana continua sa se laude cu o gama larga de produse, de la masini de oras foarte compacte, la super masini sport precum Ferrari si Pagani.
Urmatoarele marci de masini italiene sunt cele bine-cunoscute:

Ferrari
Masini sport super lux
logo ferraro
Lamborghini
Masini sport super lux
logo lamborghini
Maserati
Masini sport super lux
logo maserati
Alfa Romeo
Masini sport de lux
logo alfa romeo
Fiat
Masini mici
logo fiat

Franta

Principali producatori de automobile din Franta sunt PSA Peugeot Citroën, producatorii Peugeot si Citroen, si Renault, care produce Renault si Dacia (in Romania).
Iata care sunt cele mai cunoscute marci de masini franceze:

Bugatti
Super masini de lux
logo bugatti
Renault
Masini pentru consumatori din piata auto
logo renault
Peugeot
Masini pentru consumatori din piata auto
logo peugeot
Citroen
Masini pentru consumatori din piata auto
logo citroen

Suedia

Industria auto din Suedia a fost mult timp sinonima cu o calitate si siguranta exceptionale, fie ca este vorba de camioane, autobuze, sau vehicule de pasageri. Volvo si-a stabilit o buna reputatie caștigata pentru construirea a ceea ce se numara printre cele mai sigure masini din trafic.
Cele mai cunoscute marci de masini suedeze sunt:

Koenigsegg
Super masini de lux
logo koenigsegg
Volvo
Vehicule de lux
logo volvo
Saab
Producator
logo saab
Scania
Camioane grele
logo scania

Alte tari europene

Germania, Italia, Marea Britanie, Franta si Suedia nu sunt singurele tari europene cu o industrie auto dezvoltata. Desigur, sunt lideri pe piata globala, dar si alte tari investesc in industria auto. In plus, multe marci de masini apartin unor renumite concerne germane, ceea ce le ofera toate sansele sa-si mentina afacerile deasupra liniei de plutire. De exemplu, Skoda Auto ceha si SEAT spaniol, fac parte din Grupul Volkswagen.

Republica Ceha
Skoda
Masini pentru consumatori din piata auto
logo skoda
Spania
Seat
Mașini compacte
logo seat

Rusia
Lada
Masini compacte
logo lada

Concluzie

Conform listcarbrands.com, in fiecare an, aproape 20 de milioane de vehicule sunt produse in UE. Exista peste 300 de fabrici in Europa care ofera locuri de munca pentru 12 milioane de oameni. In plus, industria auto este cel mai mare investitor privat in cercetare si dezvoltare din Europa (peste 50 de miliarde de euro in fiecare an). Vehiculele produse in Europa sunt considerate cele mai curate, mai sigure si mai silentioase din lume.
Cele mai cunoscute marci de masini europene
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact