Sari la conținut

Cele mai periculoase drumuri din Romania


Cele mai periculoase drumuri din Romania, despre acele drumuri pe care circulam zi de zi si pentru care nu se schimba nimic si probabil nici ca se va schimba ceva curand. Din acest motiv, nu este o surpriza pentru ca nimeni sa stie ca Romania are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeana. Astfel, trebuie stiut ca drumurile nationale, cele care beneficiaza de o infrastructura extrem de proasta si cu un numar crecut de accidente, sunt evidentiate a fi DN1, DN2 si DN6.

Trebuie sa fim constienti de unele aspecte care duc la crearea de evenimente nedorite de nimeni, fiindca alaturi la aceasta infrastrustura precara de care beneficiem, se mai poate adauga si indisciplina unor participanti la trafic. Sunt fapte care adunate, duc la un top al unor astfel de drumuri periculoase.
Sunt acele aspecte care determina realizarea de accidente rutiere in urma carora apar morti si raniti si care ne trimit la coada Europei.

Conform ACEA, Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa si in urma unor statistici ale Uniunii Europene, in tara noastra mor anual pe drumuri 95 de persoane la 1 milion de locuitori. Este cea mai mare rata a mortalitatii din Uniunea Europeana.
Pe locul doi, la mare distanta, se afla Bulgaria, cu 85 de decese la 1 milion de locuitori, iar pe locul trei se pozitioneaza Polonia, cu 75 de decese la 1 milion de locuitori. Cele mai sigure tari din acest punct de vedere, sunt Suedia cu 22 de victime la 1 milion de locuitori si Marea Britanie cu 28 de victime la 1 milion de locuitori.

Cele mai periculoase drumuri din Romania

Ca si raspunsuri la cele afisate mai sus, trebuie sa existe unele cauze si acestea, in opinia celui care scrie acest articol, ar putea fi:
– in primul rand trebuie mentionata lipsa de autostrazi;
– un factor extrem de important pentru foarte multe accidente este starea proasta a drumurilor;
– detinem, ca si tara, un parc auto extrem de invechit;
– viteza excesiva si lipsa de acordare a prioritatii, din partea acelor soferi care se considera a fi peste ceilalti participanti la trafic;
– un alt factor este nerespectarea distantei dintre vehicule;
– preocuparile diverse (mai ales folosirea telefonului) care distrag atentia soferilor in timpul deplasarii;

Conform celor de la digi24, cele mai multe accidente mortale s-au produs, in 2020, pe drumurile nationale care traverseaza localitati si care nu sunt dublate de centuri ocolitoare ori autostrazi.


Acest articol nu-si doreste a afisa o intreaga lista cu drumurile nationale care pot prezenta o statistica a ceea ce inseamna cele mai periculoase drumuri. Motivul este ca lista ar fi extrem de lunga cu drumuri care sunt intr-o stare proasta si care de ani buni asteapta sa fie modernizate. Ce trebuie mentionat totusi, este ca traficul redus din cauza pandemiei Covid-19 a dus la o scadere fara precedent a accidentelor, chiar si fara autostrazi. Dar si cu toate acestea, România ramane pe primul loc in acest top nedorit, cu cele mai multe accidente soldate cu victime.
Cele mai periculoase drumuri din Romania

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact