Sari la conținut

Cine a inventat asigurarea auto


Cine a inventat asigurarea auto, un aspect pentru care pot sa existe fel de fel de intrebari, numai ca raspunsurile nu sunt atat de simple. Tot ce trebuie este sa descoperi, mai ales ca in zilele actuale, o asigurare auto este o parte importanta a vietii noastre de zi cu zi.

Cunoscuta sub numele popular de asigurare auto, acest tip de asigurare prevede acoperirea pentru pierderea, avarierea sau deteriorarea oricarui autovehicul, cum ar fi o masina, un vehicul cu doua roti, vehicule comerciale, etc.

Asigurarea auto nu a fost cu adevarat „inventata”, ci a evoluat din nevoia de a proteja soferii si pietonii de acele inventii noi numite automobile. Cand oamenii au inceput sa conduca masini, nu existau legi sau reglementari care sa dicteze modul in care soferii ar trebui sa mearga pe drum. Masinile erau atat de recente si rare, incat majoritatea soferilor se descurcau singuri.

Au existat totusi cateva acorduri private intre soferi si companii pentru a ajuta la acoperirea daunelor cauzate de automobile, dar se pare ca abia la sfarsitul anilor 1800 a fost oferita prima polita oficiala de asigurare auto in Statele Unite.

Cine a inventat asigurarea auto

Istoria este putin neclara despre care companie a fost prima care a emis o polita de asigurare auto si pentru cine. Potrivit Ohio Historical Society, prima polita de asigurare auto a fost emisa in Dayton, Ohio, in anul 1897, catre un anume Gilbert J. Loomis.


Acest Loomis a achizitionat o polita pentru o acoperire in valoare de 1 000 USD. Iar acest prim act emis parea destul de simplu, deoarece oferea protectie impotriva raspunderii numai daca masina condusa de Loomis ajungea sa raneasca sau sa omoare pe cineva.

Dupa acest an 1897, asigurarile au inceput sa se dezvolte si pe parcurs, companiile de asigurari si-au perfectionat serviciile pe masura ce au devenit treptat ceva firesc. Abia in anul 1902 a fost creata asigurarea auto pentru incendiu si furt auto, potrivit Institutului International de Management al Riscurilor.

Deci, dupa cum se observa, problema legata de „Cine a inventat asigurarea auto” nu este una usoara de aflat, pentru ca in realitate nu a existat un inventator anume.

Asigurarea auto si tehnologia

Dupa ce asigurarile au devenit ceva normal, „industria de asigurari”, fiindca se poate scrie ca este o industrie, a fost relativ statica pana la mijlocul anului 1990, anul in care aparitia internetului a schimbat totul. Astfel, internetul este cel prin care companiile de asigurari pot sa ofere cotatii online soferilor si asa s-a ajuns sa se inregistreze o reala crestere a numarului de furnizori de asigurari auto.

Acest aspect, alaturi de multe altele, este unul dintre marile avantaje ale cumparaturilor pentru asigurari auto online, deoarece poate fi facut oricand, zi sau noapte. Este convenabil fiindca se pot obtine la orice ora cotatii de asigurare si apoi se poate cumpara o polita de asigurare. Acum, dupa ce s-a aflat cine a inventat asigurarea auto, achizitionarea unei asigurari auto online este o optiune excelenta pentru multi dintre noi.
Cine a inventat asigurarea auto
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact