Sari la conținut

Culoare fum sistem evacuare gaze masina


Culoare fum sistem evacuare gaze masina, pentru simplu fapt ca fumul de evacuare este un rau necesar al vehiculelor care detin motor cu ardere interna, dar poate diagnostica o problema in functionarea unei masini. Cand fumul care iese din teava de esapament este de culoarea potrivita si mai ales nu este deosebit de vizibil, totul este in regula. Dar ce poate sa se intampla atunci cand din sistemul de evacuare al gazelor de esapament ies culori de fum la care nu te astepti si despre care nu cunosti.

Acest articol auto vine in sprijinul celor care isi pun astfel de intrebari si ce ar trebui sa faca in acest sens. Sunt cateva culori care ajuta aflarea despre perioada in care este necesara o reparatie a scurgerilor de ulei, este nevoie de o reglare a motorului, de o verificare a lichidului de racire, sau ceva mult mai grav. Informatiile care urmeaza fac referire la motoarele pe benzina si nu sunt destinate motoarelor diesel.

Prezenta fum alb pe evacuare

Fumul alb care iese pe teava de esapament, consta de regula in vapori de apa. Poti observa acest lucru atunci cand pornesti pentru prima data masina, mai ales daca este o zi racoroasa. Acest lucru se intampla la prima pornire, deoarece condensul se aduna in mod natural in sistemul de evacuare, iar un astfel de fum alb care iese din esapament este ceva obisnuit la masini. Pe masură ce sistemul de evacuare se incalzeste, condensul va disparea si aburul alb o data cu acesta.

Totusi, in situatia ca un astfel de fum alb si consistent iese constant si gros din esapament, culoarea fiind alb sau gri si se risipeste la scurt timp dupa ce iese, inseamna adesea ca garnitura de chiuloasa este arsa sau are pierderi. Aceste culori sunt adesea un produs al scurgerii lichidului de racire in camera de ardere. Acestea sunt unele aspecte din care reiese ca nu poate fi o veste buna pentru functionalitatea masinii.

Prezenta fum albastru sau gri albastrui

Nu este considerat normal ca din teava de esapament de la masina sa iese fum albastru sau cu nuanta de gri albastrui. Prezenta acestor culori de evacuare indica de obicei ca exista o scurgere de ulei si ca motorul arde uleiul. Este o problema care te poate ingrijora.


Exista mai multe cauze care pot produce o scurgere de ulei, cum ar fi peretii uzati ai unui cilindru, etanseitatea supapelor, sau segmenti deteriorati de pe un piston. Cand exista fum albastru la accelerare, problema este cel mai probabil cu segmentii pistonului. Daca este in timpul deceleratiei, fumul albastru indica probabil ca ghidajele supapelor chiulasei sunt deteriorate. In ambele cazuri, masina trebuie dusa neaparat la un profesionist auto, pentru a primi ajutor la diagnosticarea problemelor aparute.

Fum negru din teava de esapament

Fumul negru care iese din teava esapament este de obicei un indicator ca masina arde carburant in exces. Cauzele pot include o problema cu injectoarele, poate fi un filtru de aer infundat, sau o galerie de admisie blocata. Pe langa faptul ca este total inestetic, acest aspect ar putea afecta performanta masinii. Fumul negru din esapament este mai frecvent intalnit la vehiculele cu motor diesel.

Culoare fum sistem evacuare gaze masina

Cand totul functionează asa cum ar fi normal, nu ar trebui sa existe emisii vizibile care provin de la teava de evacuare a masinii tale. Daca totusi observi fum, este probabil este un semn ca ceva in motor este in neregula. Desi poate fi deranjant sa vezi fumul de evacuare care iese din sistemul de evacuare al gazelor de esapament, ai descoperit ca nu tot fumul iesit este rau.

De fapt, poti determina daca este o problema sau nu, uitandu-te la culoarea fumului, acum dupa ce ai aflat aceste informatii. Culoarea emisiilor de evacuare poate juca un rol important atat in ​​conducerea masinii, dar si in intretinerea auto.
Culoare fum sistem evacuare gaze masina
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact