Sari la conținut

Culoarea cea mai potrivita pentru o masina


Culoarea cea mai potrivita pentru o masina, deoarece alegerea unei culori pentru o masina implica mai mult decat s-ar crede, preferinta personala fiind desigur primordiala. Daca o culoare poate influenta pretul sau consumul si chiar siguranta, vei afla urmarind acest articol auto.

Cererea pentru anumite nuante de culori ale masinilor variaza oriunde in intreaga lume, iar in entuziasmul de a cumpara o masina, este usor probabil sa se omita importanța alegerii culorii potrivite. Desigur, deciziile legate de model caroserie, puterea motorului, carburant, cutie viteze, etc. sunt mult mai importante.

Dar, pe langa toate acestea, aspectul unei masini are o influenta semnificativa asupra valorii ei atunci cand apare varianta de a o vinde. Chiar daca pentru multi potentiali posesori, influenta alegerii culorilor este doar superstitie, pentru altii poate sa fie un aspect esential, mai ales ca alegerea facuta poate afecta valoarea de revanzare.


Prezentare generala culori masini

Albul, pare sa fie cea mai populara culoare auto pentru autoturisme, alaturi de culorile gri si argintiu, iar negrul, este descoperit adesea in segmentul de lux si la caroseriile SUV. Insa, ca orice o alta optiune existenta, intotdeauna sunt si vor fi plusuri si minusuri.

Culori inchise

Culorile inchise sunt mai greu de observat noaptea si se pare ca au o rata a accidentelor mult mai mare decat masinile de alte culori, pe cand culorile deschise sunt observate mai repede in trafic, chiar daca nu sunt agreate de toata lumea. Culorile inchise sunt adesea alese pentru ca sunt destul de neutre, dar este chiar o idee buna sa cumperi o masina neagra, de exemplu?

Culoare inchisa si consum carburant
Vopseaua inchisa la culoare va reflecta razele soarelui mai putin repede decat o face o masina cu nuanta deschisa. Acest lucru permite mult mai rapid ca masina sa se incalzeasca la interior si utilizarea sistemului de climatizare a aerului sa fie neaparat o necesitate. Prin folosirea de geamuri deschise in timpul deplasarilor si utilizarea aerului conditionat, rezulta un consum mai mare.

Culoare inchisa si siguranta in trafic
O masina cu o culoare inchisa este din ce in ce mai greu de observat cand afara se intuneca. Insa, chiar daca exista o anume legatura dintre culoare si numarul de accidente, acest aspect este inca greu de demonstrat.

Culoare inchisa si intretinere
Negrul a fost si este inca o culoare populara, dar in ceea ce priveste intretinerea, nu este intotdeauna rezistent mai ales la spalarile auto repetate. Murdaria este mult mai vizibila si rapid de observat si necesita o mai multa intretinere.


Culori deschise

Culorile deschise sunt observate mai repede in trafic, dar nu sunt agreate de toata lumea, chiar daca albul poate fi o culoare bine vanduta.

Culori deschise si intretinere
Culorile deschise sunt adesea foarte sensibile la zgarieturi sau murdarie, asa ca acele masini cu culori deschise necesita intretinere intensiva. Vopseaua alba isi pierde rapid din vitalitate atunci cand este lasată la soare timp de cateva saptamani.

Culori metalizate

Culoarea metalizata a unei masini poate fi recunoscuta dupa stralucirea usoara a elementelor de caroserie ale masinii. Aceste vopsele sunt de obicei putin mai scumpe atunci cand sunt achizitionate, dar ofera unele avantaje.

Culori metalizate si intretinere
O vopsea metalizata este mai rezistenta la zgarieturi decat o vopsea obisnuita, deoarece este formata din mai multe straturi. Aceasta vopsea va fi mai puternica, va atrage mai putin praf si va ramane curata mai mult timp.

Culoarea cea mai potrivita pentru o masina

Cum te vezi sau cum vrei sa te vada ceilalti la volanul masinii tale? Este un aspect important atunci cand se alege culoarea potrivita pentru o masina.

* Negrul radiaza putere si autoritate, fiind vazut ca un aspect elegant si cu incredere in sine.
* Albul este o expresie a elegantei si este asociat cu tot ceea ce este pur, curat, perfect si lustruit.
* Rosul indica energie, ambitie, putere si incredere in sine. Cine alege culoarea rosie vrea sa iasa an evidenta.
* Griul este culoarea ideala, inseamnand ceva cool, distins, elegant si are o nota de exclusivitate.
* Albastrul este vazut ca fiind practic, pozitiv si vesel.
* Verdele este culoare care aduce indiferenta despre ce cred altii, dar isi pierd valoarea cel mai repede.

Concluzie

Culoarea nu poate afecta doar riscul de accident, ci si temperatura interiorului, usurinta intretinerii si mai ales revanzarea masinii tale. Albul, negru, gri, argintiu si albastru sunt cele mai populare atunci cand se achizitioneaza masini noi si in mod constant aceste culori aduc cele mai bune preturi de revanzare. Vopseaua metalizata costa mai mult in momentul achizitiei, dar este foarte cautata de cumparatorii de masini second hand.

Nuantele neobisnuite si luminoase, precum verde, galben si portocaliu, sunt alese mai rar atunci cand se cumpara o masina noua, iar cumparatorii la mana a doua le evita in mare masura. Cu alte cuvinte, pentru a alege o culoare pentru masina nu este ceva de neglijat.
Culoarea cea mai potrivita pentru o masina

Distribuie prietenilor