Sari la conținut

Cum dezaburesti geamurile de la masina

  • Utile

Cum dezaburesti geamurile de la masina, repede si eficient, pentru un condus cat mai firesc, fara inlocuiri de piese sau cumpararea de solutii dedicate. Suntem multi cei care stim ca printre multele problemele intalnite de soferi dimineata, este si aburirea geamurilor de la masina.

Exista cateva sfaturi, chiar si trucuri, de care este bine sa se tina cont, pentru a rezolva cat mai rapid o astfel de problema. Umezeala si temperaturile scazute conduc la aburirea tuturor geamurilor, iar soferii incearca tot felul de variante pentru o vizibilitate cat mai optima, dar nu toate au finalul dorit.

Ca si prim sfat, este bine ca sistemul de ventilatie sa fie curatat, prin eliminarea de frunze si a altor obiecte stranse sub capota. Dupa ce motorul a fost pornit, trebuie actionat si comutat sistemul de ventilatie pe dezaburire la turatie maxima si daca se poate si cu climatizarea pornita.

Este bine ca parasolarele sa fie coborate, pentru ca sa marească fluxul de aer care circula pe parbriz. Pentru aceste comenzi, functia de recirculare a aerului trebuie sa fie oprita. Nu se va exagera cu incalzirea masinii, s-a explicat in alt articol acest aspect.

Un alt sfat este ca geamurile sa fie deschise doi-trei centimetri. Astfel, aerul de afara va patrunde in interiorul masinii si va ajuta sa dezaburim geamurile cat mai repede. Dupa ce motorul se va incalzi putin, se pot inchide.


Cum dezaburesti geamurile de la masina

Pe langa aceste sfaturi, exista si un truc care pare nefiresc, dar care se pare ca functioneaza.
Umiditatea existenta in masina si care duce mai mereu la aburirea geamurilor, poate fi eliminata cu ajutorul nisipului silicat igienic pentru pisici, un produs existent in oricare hipermarket. Pentru realizarea acestui truc, fara inlocuit de alte piese, se ia un mic ambalaj din panza, chiar o soseta, si se umple cu nisipul respectiv.

Dupa care urmeaza ca sa fie plasat pe bord, langa parbriz, sau chiar sub unul din scaunele din fata.
Potrivit Canal Youtube Davehax, nu ar mai trebui ca geamurile sa fie aburite, dar chiar daca sunt, dezaburirea lor va fi mai rapida.

Intr-un final, ce trebuie retinut, este faptul ca intotdeauna este bine sa se plece la drum doar cand geamurile sunt complet dezaburite. Cateva minute sunt de ajuns pentru a asigura o vizibilitate buna si astfel sa se poate sofa cat mai linistit.

Daca cunosti si alte aspecte legate despre cum dezaburesti geamurile de la masina, pagina de comentarii este deschisa.
Cum dezaburesti geamurile de la masina

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact