Sari la conținut

Cum elimini petele de apa de pe masina

  • Utile

Cum elimini petele de apa de pe masina, deoarece masina ne reprezinta peste tot si astfel ne dorim ca ea sa arate intotdeauna cat mai bine. Petele de apa de pe o masina pot afecta aspectul unei calitati a vopselei, care poate fi frumoasa de altfel.

Ce sunt petele de apa si cum se pot identifica, fiindca apa nu este niciodata doar apa. Petele de apa sunt urme de calcar, minerale, saruri, acizi, sau alte contaminari care au fost dizolvate in apa si depozitate pe suprafata caroseriei masinii.

Ploaia este intotdeauna oarecum acida, deoarece dizolva in mod natural dioxidul de carbon sau CO2 din atmosfera, iar astfel de pete apar frecvent pe masura ce apa se evapora si se usuca in mod natural.
Indiferent de motiv, precipitatiile pot aduce o cantitate semnificativa din cele afisate, inclusiv pe o masina parcata pe strada.

Daca se lasa vehiculul sa se usuce la soare dupa un astfel de contact cu apa, vor aparea pete prafuite de culoare alb-cenusie si este recomandat sa se actioneze rapid. Trebuie sa fie eliminate inainte ca acestea sa aiba posibilitatea de a deteriora vopseaua masinii.

Petele de apa sunt daunatoare vopselei, in situatia ca exista mai multe ploi acide si masina ramane sa se usuce de la soare. Acizii existenti pot produce mici gropite in stratul de lac, iar acest efect se va inrautati in timp, pe masură ce apa se aduna in aceste mici cavitati, va compromite in totalitate vopseaua.


Cum elimini petele de apa de pe masina

Unele pete de apa de pe suprafata masinii pot fi sterse cu usurinta daca exista la indemana intotdeauna instrumentul potrivit.
O piele de caprioara, sau microfibra, sunt perfecte pentru a indeparta petele de apa proaspata de pe vopsea sau geamuri si nu vor afecta vopseaua in timp ce sunt folosite.

O alta metoda este utilizarea unei solutii de apa distilata + otet alb in parti egale, folosita pentru indepartarea petelor de apa. Otetul alb contine acid acetic natural, facandu-l un adversar eficient al depunerilor alcaline si care va dizolva cu usurinta carbonatul de calciu si alte minerale. Va fi nevoie de otet alb, apa distilata, o galeata curata, o sticla de pulverizare, un prosop vechi de bumbac si prosoape de hartie.

Se toarna in cantitati egale de apa distilata si otet în sticla si se agita usor, dupa care se pulverizeaza bine amestecul peste geamuri sau caroseria. Se pune solutie amestec si in galeata, dupa care se scufunda prosopul pentru o buna umezire. Se aseaza prosopul peste zona de pe masina care trebuie curatata si se lasa pozitionat aproximativ doua minute, astfel incat sa poata patrunde in adanc si sa dizolve depozitele de minerale.

Dupa care, cu acelasi prosop, se curata zona prin frecare usoara, pentru a curata petele de apa.
La final se clateste zona cu apa curata din abundenta si se sterge suprafata respectiva cu un laveta curata din microfibra.

Daca petele de apa inca mai exista dupa aceasta operatiune, se mai face o incercare cu mai mult otet, deoarece este posibil ca respectivele minerale sa fie prea dure, se freaca si se lasa sa stea putin mai mult. Pentru cele mai bune rezultate, se lucreaza cate un element al caroseriei in parte.

Otetul este ideal si pentru a indeparta excrementele de pasare si pentru a elimina si atasarea de insecte.
Folosirea otetului si pentru curatarea geamurilor masinii, precum si a celor din casa, este cel mai bun mod de a le mentine stralucitoare, fara pete si fara urme.

Petele de apa sunt inevitabile, insa, cu toate acestea, metoda afisata, despre cum elimini petele de apa de pe masina va duce cu siguranta la o rezolvare.

Prevenirea petelor de apa pe viitor

Dupa cum probabil am realizat cu totii, mentinerea la distanta a apei tari si a ploilor acide este absolut necontrolabil. Chiar daca masina este parcata intr-un garaj, va trebui o data si o data scoasa pe sosea. Si astfel apare recomandarea de a evita petele de apa, prin acoperirea masinii cu un produs protector din ceramica, polimer sau ceara.

Acoperirile ceramice sunt cele mai eficiente, deoarece ofera o suprafata cu frecare redusa, impiedicand diversi acizi sa se lipească puternic de vopsea. Acoperirile cu spray-uri cu ceramica sunt durabile si pot oferi rezistenta la ploi acide si la alte elemente corozive.


Solutiile cu ceara vor oferi o anumita protectie impotriva depunerilor de minerale, facandu-le eficiente impotriva ploilor acide si a altor poluanti ai mediului. Astfel, orice acoperire de protectie va trebui sa aiba un rezultat mai bun decat o caroserie simpla, fara niciun fel de acoperire.

Cea mai buna practica si recomandare este spalarea masinii dupa fiecare ploaie. In acest fel, se acorda acorda mai putin timp ca acizii si contaminantii sa atace si sa erodeze stratul de vopsea.
Cum elimini petele de apa de pe masina

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Etichete:
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact