Sari la conținut

Cum pornesti masina daca ai ramas fara baterie

  • Utile

Cum pornesti masina daca ai ramas fara baterie, mai ales ca este un aspect de care te poti lovi oricand atunci cand bateria de la masina este descarcata, cu precadere in sezonul rece. Am fost si suntem multi dintre cei care au incercat sa porneasca un autovehicul, dar care pur si simplu nu ne-a ascultat.

Nu este nevoie de intrat in panica, deoarece in randurile ce urmeaza se explica exact cum se porneste in siguranta atunci cand bateria este descarcata, astfel incat sa se poata reveni la condus. Astfel, pentru a porni masina, este nevoie doar de cateva lucruri, cabluri pornire si o alta masina care functioneaza.

Trebuie avut in vedere ca inainte de a proceda la etapele care trebuie urmate, neaparat oprite toate comenzile care sunt alimentate la curent, cum ar fi:
– lumini;
– radio;
– sistem incalzire/racire;
– sistem navigare;

Inainte de utilizarea respectivelor cabluri pornire, trebuie verificat manualul de utilizare, deoarece utilizarea acestor cabluri auto poate deteriora sistemele electronice.

Cum pornesti masina daca ai ramas fara baterie

In momentul cand se fac procedurile care urmeaza, trebuie avut in vedere a nu se atinge niciodata capetele cablurilor de pornire intre ele.


Iata pasii care trebuie urmati:
1. se fixeaza cablul rosu pe borna cu semnul + (pozitiv) a bateriei descarcate;
2. se plaseaza cablul rosu pe borna cu + (pozitiv) a masinii care va fi folosita pentru a alimenta bateria descarcata;
3. se fixeaza cablul negru pe borna cu – (negativ) a masinii care va fi folosita pentru a alimenta bateria descarcata;
4. se fixeaza celalalt capat de la cablul negru pe o zona de metal la masina care trebuie pornita.

Dupa acesti pasi facuti, se incearca pornirea, numai ca, trebuie avut in vedere ca masina care da curent, sa fie turata intre 1500 si 2000 de ture (acest lucru face ca alternatorul sa genereze mai multa energie). Se lasa pornita masina care tocmai a primit curent pentru cel putin 2/3 minute, dupa care la final, se scot toate cablurile in ordinea opusa modalitatii prin care au fost aplicate. Inainte de a scoate cablurile, este important sa solicitati energie de la ambele masini pentru a acoperi un varf, prin pornirea ventilatoarelor de caldura pentru a preveni deteriorarea electronicelor.

Daca masina refuza sa porneasca, nu se incearca in continuare de mai multe ori, deoarece exista posibilitatea de deteriorare a electromotorului, dar mai ales a calculatorului. Iar daca totusi refuza sa porneasca si ai aflat cum sa pornesti masina, s-ar parea ca este momentul sa fie dusa la un centru service auto, fiindca problema poate fi mai mult decat o baterie descarcata.
Cum pornesti masina daca ai ramas fara baterie

Daca consideri interesant acest articol, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru a afla.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact