Sari la conținut

Cum poti face economie de carburant

  • Utile

Cum poti face economie de carburant, mai ales ca preturile isi continua fluctuatiile salbatice, iar multi soferi cauta rezultate cat mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Cu toate acestea, exista o serie de moduri prin care proprietarii de masini noi sau second, pot imbunatati economia generala de combustibil cu pana la 20 la suta.

Chiar daca detii un vehicul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, poti pune in practica aceste cateva instructiuni afisate prin randurile care urmeaza, pentru a obtine mai mult distente intre alimentari, pastrand astfel mai multi bani in buzunar. Sfaturile care urmeaza sunt usor de urmat si ar trebui sa se realizeze o imbunatatire aproape imediata a reducerii de combustibil. Recomandarea consta intr-o abordare in trei pasi: modificarea stilului de condus, pastrarea in bune conditii a masinii si modificarea mentalitatii de condus.

Cum poti face economie de carburant

Recomandarile pentru o mai buna reducere a combustibilului pot pare cateva idei de luat in calcul, mai ales ca pot face diferenta. Prin combinarea oricaror dintre aceste sfaturi, ar trebui sa inceapa observarea unei imbunatatiri imediate.

Viteza redusa

A merge repede este atat de tentant pentru multi dintre noi. Nu numai ca o facem pentru a tine pasul cu fluxul de trafic, dar daca putem economisi chiar si cateva minute, se pare ca merita. Iar daca te afli pe autostrada, printr-o conducere cu viteza de croaziera (viteza cu care un vehicul se poate deplasa cat mai eficient posibil) si nu peste, se vor economisi cu siguranta, pe durata deplasarii, cativa litri.

Apasa mai usor pedala de acceleratie, nu accelera rapid si incearca sa nu apesi pedala pe frana decat in cazuri care trebuie. Vei economisi combustibil, precum si uzura franelor, ceea ce duce la economisirea sw mai multi bani.


Daca masina ta nu detine opriunea de Start/Stop si astepti undeva un timp, cum ar fi la o trecere de nivel cu calea ferata, de exemplu, opreste motorul. Chiar daca este doar pentru un minut, poate face o diferenta in ceea ce priveste economia de combustibil, mai ales daca conduci mult in oras.

Nu incalzi motorul mai mult de 30 de secunde, mai ales atunci cand iernile friguroase pot fi un mod de viata. Chiar si asa, datorita tehnologiei, majoritatea masinilor moderne cu injectie de combustibil au nevoie de doar 30 de secunde pentru a se incalzi, iar aerul cald poate începe sa patrundă in habitaclu la scurt timp dupa aceea.

Geamurile ridicate, chiar daca acest lucru este greu, mai ales in zilele calduroase. Geamurile coborate creeaza rezistenta aerodinamica si acest aspect duce la faptul ca un motor sa lucreze mai mult. Pe autostrada, acest lucru poate reduce economia de combustibil cu pana la 10%.

Intretinere masina

Verifica presiunea in anvelope
Asigurarea ca anvelopele masini tale sunt setate la presiunea recomandata, poate creste economia de combustibil cu pana la 3,3 la suta.

Filtru aer inlocuit
Data viitoare cand iti faci schimbul de ulei, verifica si filtrul de aer. Inlocuirea unui filtru de aer murdar cu unul curat poate economisi pana la 10% din costurile de combustibil.

Cumpara carburantul potrivit
Manualul de utilizare al masinii afiseaza combustibilul corect pe care ar trebui sa-l utilizezi. Alimenteaza cu ceea ce este recomandat si nu altceva. Combustibilul de calitate premium este mai costisitor si nu va imbunatati economia la vehiculele proiectate sa functioneze in mod regulat.

Greutatea din masina
Cu cat greutatea masinii este mai mica, cu atat economia de combustibil este mai bună. Cu alte cuvinte, elimina din portbagaj lucrurile care nu sunt intotdeauna necesare.

Inlocuieste uleiul
Utilizarea uleiului de motor specificat de producator și schimbarea acestuia conform recomandarilor din fabrică poate imbunatati, de asemenea, economia de combustibil.

Modificare mentalitate de conducere

Combina deplasarile
Nu iesi la cumparaturi de doua sau trei ori pe zi. Viziteaza o singura data toate magazinele pe care trebuie sa le vizitezi si, daca este posibil, mergi la mall-uri unde poti parca si te poti deplasa pe jos la mai multe magazine in acelasi timp.


Alimenteaza pe racoare
Alimentarea în diminetile racoroase este mai mereu recomandata, deaoarece combustibilul este mai dens cand este rece. Pompele de la statii masoara in functie de volum, asa ca daca alimentezi cand este rece, vei obtine mai mult in rezervor pentru banii tai.

Economii mai mari

Pentru cei mai multi dintre noi, modificarea stilului de conducere si intretinerea masinii ar putea parea suficiente pentru a creste economia de combustibil. Exista probabililitatea sa se observe o imbunatatire a economiei de combustibil prin practicarea acestor doua lucruri.

Concluzie

In aceasta perioada de crestere continua a preturilor la carburanti, consumatorii trebuie sa invete cum sa economiseasca combustibilul in orice mod posibil. Cu sfaturile prezentate de autodivers in acest articol, economisirea de combustibil si bani poate fi practicata.

Urmareste mai multe articole utile
Cum poti face economie de carburant

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact