Sari la conținut

Cum sa cumperi o autorulota

  • Utile

Cum sa cumperi o autorulota si ce trebuie avut in considerare, deoarece exista cateva motive de a cumpara o autorulota din Germania sau din Tarile Jos. Cumpararea unei autorulote sau chiar rulota din strainatate este adesea o alternativa convenabila. Uneori este mai ieftin si avantajos, asa ca poti economisi cateva mii de euro. Retine insa ca acest aspect nu este intotdeauna prioritar, de acea este important sa fi atent la detalii atunci cand cumperi.

Avantaje achizitionare din strainatate

Exista o oferta bogata in domeniul autorulotelor si rulotelor in tari precum Germania si Tarile de Jos. Dar din pacate, de multe ori trebuie sa incerci sa fi rapid sa obtii ce iti doresti, dar mai exista si varianta sa nu gasesti ceva potrivit nevoilor si bugetului.
De exemplu, o mare parte din autorulotele pe care le descoperi in Tarile de Jos sunt importate. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista mai multe oferte in alte tari, fapt ce duce de multe ori la a descoperii ca autocaravanele din Olanda sunt putin mai scumpe decat in ​​Germania sau Belgia.


Un aspect important este ca pentru o autorulota noua se plateste deseori TVA, iar pentru una second hand de multe ori nu. Atunci cand cumperi un motorhome second hand, uita-te la kilometraj. Daca autorulota a parcurs mai mult de 6.000 km si a fost inmatriculata pe o perioada de sase luni, ea este declarata ca fiind folosita, cu alte cuvinte, este un produs second hand.

Cum sa cumperi o autorulota

Prin internet te poti orienta destul de bine asupra uneioferte, astfel incat sa-ti faci o idee despre care este oferta si pretul cerut. Site-ul mobile.de ofera o varietate larga, buna de folosit pentru orientare. autoscout24.de este, de asemenea, un site web la indemana. In Belgia te poti uita pe site-urile web 2dehands.be sau autoscout24.be, iar in Tarile de Jos, pe markplaats.nl.

Daca ai gasit o autorulota pe care doresti sa o vizionezi, poti face o programare la vanzator. Este important sa verifici documentele si istoricul de intretinere (in situatia ca detine o carte de service). Daca exista indoieli cu privire la calitate, este util sa faci mai intai o inspectie de achizitie si sa fi cu cineva care stie totusi cate ceva despre ce inseamna o autorulota.

O data achizitionata, bineinteles ca vrei sa o conduci catre casa cat mai repede posibil. Numai ca, exista o serie de lucruri care trebuie stiute înainte de a putea conduce. Le-am decoperit pe un blog dedicat, unde sunt detaliate in articolul cand conduci o autorulota pentru prima data

Este important de stiut ca inregistrarea pentru export trebuie solicitata in tara de unde a fost achizitionata autorulota. Adesea, cei care vand ajuta la acest lucru, dar nu este niciodata un lucru rau sa faci niste cercetari si singur. Exista destul de multe articole dedicate acestui scop.

Garantia pe care doresti si sa fie obtinuta pentru autocaravana ta nu este data din partea vanzatorului, deoarece o data ce ai facut numar pentru export si ai parasit tara respectiva, nu este posibil acest serviciu. Acum, ca ai aflat cum sa cumperi o autorulota, nu-ti ramane decat sa te documentezi cat mai mult si sa faci achizitionarea dorita.
Mult succes!
Cum sa cumperi o autorulota


Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor