Sari la conținut

Cum sa cureti un volan lipicios

  • Utile

Cum sa cureti un volan lipicios, mai ales ca un volan devine lipicios atunci cand conduci cu mainile transpirate, sau chiar murdare, sau ai varsat ceva pe el, gen suc sau creme. Astfel, daca ai observat vreodata ca volanul masinii tale are o senzatie lipicioasa, este un semn ca trebuie curatat.

Iar daca nu ai mai curatat niciodata aceasta suprafata inainte si este posibil sa ai unele ingrijorari cu privire la modalitatile corecte de a face acest lucru fara a aduce deteriorari materialul, urmareste cele afisate. In acest scop, autodivers te poate ajuta, deoarece a cercetat mai multe surse dedicate acestui subiect, astfel incat sa sti cum sa faci o astfel de treaba corect si in siguranta de prima data.

Cum sa cureti un volan lipicios

Curatarea unui volan va depinde intotdeauna de tipul de material din care este realizat. Pentru acele volane care nu sunt acoperite cu piele, folosirea unui detergent de calitate si a unui prosop din microfibra, sunt ideale pentru a curata. Daca volanul tau este din piele, alege un produs de curatare dedicat pentru piele, ca masura de precautie suplimentara pentru a preveni deteriorarea pielii.

Curatare volan dupa tip

Luand in calcul ca volanul este acea partea din masina ta care este atinsa cel mai mult si oricat de curate sunt mainile tale, grasimile naturale din ele se vor acumula in timp si vor incepe sa se afiseze. Combinand asta cu cantitatea obisnuita de praf si alte parti mici de resturi care se acumuleaza, iti poti da seama ca volanul tau este murdar. Mai ales ca este ceva firesc ca volanul unei persoane, care mananca si bea in timpul deplasarilor lungi, sau care nu se spala regulat pe maini, sa se murdareasca mai repede.

Deoarece un volan difera, fiind fabricat din materiale diferite, este important sa sti din ce este facut cel al masinii tale, pentru a-l putea curata corect. Astfel, iata cele mai comune tipuri de volan si procesul de curatare al acestora.


Pentru cele realizate din din piele artificiala, plastic sau lemn, vei avea nevoie de o carpa din microfibra, o periuta de dinti sau o pensula si un detergent lichid de curatat.
Umezeste carpa cu detergent si freaca fiecare bucatica de suprafata de pe volan.  Nu pulveriza direct pe volan, deoarece poti provoca accidental sa se scurga substantele chimice in spatele plasticului sau sa ajunga la un panou de instrumente.

Pulverizeaza in schimb pe carpa de curatat. Urmareste orice fisuri sau crapaturi si utilizeaza periuta de dinti pentru a curata orice acumulare de mizerie. Repeta aceste variante pana cand volanul este curat. Este bine sa ai in vedere si volanul atunci cand iti speli si aspiri masina, iar el nu va mai avea nevoie de o curatare minutioasa la fel de des.

Volan din piele

Curatarea corecta a unei suprafete de piele nu este dificila, doar ca trebuie o abordare putin diferita. Stergerea usoara a unui volan din piele ar trebui facuta zilnic, cu o carpa moale. Acest lucru va preveni ca acumularea de mizerie sa apara mai rar. Dar daca consideri ca este momentul sa-i faci o curatare, atunci vei avea nevoie de o carpa din microfibra, un produs de curatare pentru piele si un balsam hidratare dedicat materiale din piele.

Pentru a proceda, mai intai sterge volanul cu o carpa, apoi aplica produsul de curatare pentru piele pe carpa și freaca volanul cu el. Incearca sa fii minutios si curata fiecare parte de mai multe ori. Cand este curat, aplica balsamul pentru piele pe un loc uscat de pe carpa si freca-l usor pe suprafata volanului.

Exista posibilitatea sa fi neglijat si sa fi lasat murdaria sa se acumuleze pe volanul din piele de-a lungul timpului, dar afla ca nu este ceva absolut grav, doar ca o curatare a acestuia va dura putin mai mult timp. Asadar, curata volanul cu un detergent pentru piele si o carpa moale, dupa care, folosind acelasi detergent, aplica cu o periuta de dinti uzata, sau cu o pensula, prin locurile in care volanul este inca lipicios. Nu neglija sa folosesti detergentul si periuta prin toate crapaturile.

Pasul final ar trebui sa fie folosirea detergentul pentru piele si o carpa curata pentru a-l sterge inca o data si apoi aplica un balsam de piele peste volan cu o carpa curata si uscata. Lasa-l sa intre in piele timp de 30 de minute.

Cauze volan lipicios

Materialul de pe volan va deveni lipicios in timp, din cauza uleiurilor naturale din piele si din cauza expunerii la razele UV. Manevrarea volanului cu maini curate, il va impiedica sa devina lipicios la fel de repede, dar intr-un final, tot o sa trebuiasca sa fie curatat. Cel mai bun mod de a evita un volan lipicios este sa stergi volanul dupa fiecare utilizare. Poate parea nefiresc, dar acest lucru il va pastra curat multa vreme.

Concluzie

Ca si recomandare, nu folosi  servetele Clorox sau orice alte servetele dezinfectante pe un volan din piele, deoarece poate aduce deteriorari finisajului pieli. Atat timp cat vei pastra un regim regulat de curatare si protectie, fii sigur ca vei mentine volanul curat, neted si fara senzatii de lipire.

Oferind volanului tau o curatare buna, cu siguranta il vei face sa arate ca nou, cu putina stralucire si fara aparitii de uzura. Ștergerea volanului dupa fiecare utilizare va face ca aspectul acestuia sa dureze mult mai mult.
Cum sa cureti un volan lipicios


Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact