Sari la conținut

Cum sa elimini apa din rezervor motorina

  • Utile

Cum sa elimini apa din rezervor motorina, prin cateva sfaturi utile, chiar daca se stie ca apa poate crea viata, insa pentru un motor de masina poate insemna sfarsitul. Prezenta apei in motorina este spaima soferilor si este inevitabila cateodata, aspect ce poate duce la dificultati semnificative ale motorului. Apa poate fi gasita in carburant din diverse motive si este unul dintre cei mai periculosi inamici ai motoarelor diesel.

Apa poate intra in rezervoarele de carburant in oricare perioada a anului, fapt ce face sa-i scada calitatea. Apa trebuie indepartata in mod regulat din rezervoarele de motorina, ca si o parte a procesului de intretinere. Prin randurile urmatoare, acest articol auto afiseaza aspecte prin care apa intra în motorină si cum se scapa de ea.

Cauza apa in motorina

Sunt destule situatii intalnite in statiile de alimentare, iar una dintre cele mai comune metode prin care apa sa intre in rezervor este prin condensare. Motorina absoarbe apa din aer, in timp ce biodieselul absoarbe mult mai multa apa decat motorina obisnuita.

Aerul umed poate intra intr-un rezervor de motorina dupa ce acesta a fost folosit, provocand condens pe peretii rezervorului. Rezervoarele de stocare a motorinei pot avea condens crescut in zonele in care temperatura variaza intre umiditate ridicata si temperaturi mai scazute.

Carburantul diesel si echipamentele rezervoarelor pot suferi de asemenea, schimbari de temperatura. Cand motorina incalzita este turnata intr-un rezervor rece, umezeala se poate condensa pe masura ce motorina se raceste. Acest lucru este intalnit frecvent in rezervoarele de motorina si poate fi controlat prin scurgerea apei in mod regulat.


Apa poate patrunde in rezervoarele de stocare si din cauza unei erori umane, cum ar fi atunci cand un rezervor de stocare este lasat descoperit in ploaie. Apa se mai poate acumula intr-un astfel de rezervor si din cauza tehnicilor slabe de manipulare a combustibilului.

Consecinte apa in motorina

Apa este un agent care poate provoca ruginirea, degradarea, infundarea sistemului de filtrare, deteriorarea injectoarelor si poate cauza dificultati majore in intregul sistem. Cand apa este lasata in motorină pentru o perioada indelungata de timp, germenii si microorganismele pot incepe sa prospere in atmosfera umeda. Bacteriile se pot deplasa de asemenea, prin sistemul de alimentare, provocand oxidarea si deteriorarea numeroaselor componente.

Cum sa elimini apa din rezervor motorina

In functie de cantitatea de apa existenta, raspunsul la modul de a scoate apa din motorina poate sa difere. Iata cateva optiuni pentru a elimina apa din rezervorul de motorina, dar neaparat trebuie cautat si ajutor la mecanicul in care ai incredere.

Goleste rezervorul si umple-l

Golirea rezervorului, curatarea acestuia si alimentarea cu motorina de buna calitate ar fi o solutie ideala. Aceasta metoda poate fi costisitoare, dar poate oferi beneficii bune.

Filtre noi

Un filtru de motorina functioneaza ca o bariera intre apa din rezervorul si motorul masinii. Cu toate acestea, daca apa ajunge in cantitati suficiente in filtru, aceasta isi poate pierde eficacitatea. Inlocuirea vechiului filtru de motorina cu unul nou, poate ajuta in aceasta situatie.

Spirt

Spirtul, care este o substanta chimica care se depune in partea de jos a rezervorului de motorina si absoarbe apa, poate fi folosit pentru a elimina apa din rezervor. O astfel de substanta va ajunge in cele din urma prin motor si va fi arsa.

Adauga aditivi pentru motorina in rezervor

Aditivii pentru motorina poate fi folositi prin introducerea lor in rezervor. Ca rezultat, motorina si apa vor fi diluate. Aditivii pe baza de metanol ar trebui sa functioneze. Numai ca, aceasta strategie ar trebui utilizata numai atunci cand exista o cantitate mica de apa.

Evitare apa in motorina

Desi poate fi greu sa elimini apa din motorina, poti fi mai bine pregatit daca previi. Colectarea apei intr-un rezervor de motorina trebuie indepartata cat mai curand posibil pentru a evita problemele. Iar pentru a impiedica intrarea ei, pe cat posibil, pastreaza rezervorul plin. Chiar daca pare costisitor, gandeste ca pentru daunele cauzate de apa pot fi investiti mult mai multi bani pentru reparat. Nu alimenta pe vreme umeda si alimenteaza la statii care ofera motorina de calitate si refuza alimentarea de la statii care sunt branduri no name.

Concluzie

Prezenta apei in motorina este o problema importanta care trebuie rezolvata imediat. Pompa de motorina a unui motor diesel functionează la presiuni extrem de ridicate, astfel, orice poluant, chiar si apa, are puterea de a provoca daune semnificative. Apa din carburanti este o problema care nu dispare, asa ca trebuie sa iei în considerare optiunile pentru a preveni, ca in final sa nu devină o problema grava.
Cum sa elimini apa din rezervor motorina
Daca apreciezi acest articol, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook.


Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact