Sari la conținut

Cum sa tii pasul cu industria auto din România


Cum să ții pasul cu industria auto din România, o industrie care poate părea mică în contextul economiei globale. Dar când vine vorba de experiența ta ca șofer, industria auto română devine din ce în ce mai greu de cuprins. De la cum cumperi și cum vinzi o mașină la ce amenzi poți primi, chiar și metode de întreținere și ce probleme pot apărea la un automobil, fără o sursă de informații cuprinzătoare în limba română, să fii șofer în România devine o aventură și mai mare. Iar asta nu se întâmplă din cauza drumurilor desprinse din povești de speriat copii.

Industria auto din România – Ce trebuie să știți

Industria auto a jucat un rol crucial în dezvoltarea României ca țară industrială. Sectorul s-a aflat pe o traiectorie de creștere constantă de la începutul secolului XIX, când primele uzine de automobile au început să funcționeze în România.

Dar referindu-ne la mai mult decât Malaxa și Dacia, din anii 90, începem să vorbim în România despre producția automobilelor precum Mercedes-Benz, Audi, Volvo, Hyundai, Toyota și Peugeot.
Totuși, în prezent, dintre brandurile mai mari, putem observa că în România se mai produc numai automobile Dacia și Ford.

Așadar, putem spune că industria auto din România este relativ mică, dar continuă să se dezvolte rapid. În prezent, nu sunt multe companii auto care operează în țară, dar acest lucru pare să fie în schimbare întrucât Ford a luat inițiativa de a produce în România varianta Hybrid al modelului Puma.
Pe cealaltă parte, Dacia a ales să producă modelul Spring în China pentru a scădea costurile noului model de mașină electrică.

Cum sa tii pasul cu industria auto din România

Chiar și așa, când vine vorba de parcul auto din România, se pare că românii sunt mari amatori de automobile. În 2021 România înregistra un număr de peste 8 milioane de vehicule înmatriculate la o populație de 19,29 milioane de persoane. Totuși, vârsta medie a parcului auto este de 16,5 ani și sunt pe bază de combustibili fosili.


În ultimii ani, direcția generală guvernamentală a fost încurajarea de achiziții ale autovehiculelor noi și, mai mult, a mașinilor hybrid și a mașinilor electrice.
Dar cum condițiile social-economice încurajează mai degrabă achiziția de mașini vechi și ieftine, autoritățile par a face demersuri către scoaterea mașinilor poluatoare prin metode legislative.

Automobile101.ro e alături de tine

Achiziționarea și întreținerea unei mașini în România nu este ușoară. Din momentul în care achiziționezi sau vinzi o mașină, îți dai seama cât de multă muncă și câte angajamente presupune. Taxele, asigurarea și întreținerea sunt doar câteva dintre angajamentele pe care trebuie să le respectați.

Toate informațiile de care ai nevoie pentru o viață de șofer ușoară le poți găsi la un click distanță pe Automobile101.ro. Aici îți sunt puse la dispoziție tot ceea ce ai nevoie pentru a răspunde la orice întrebare legată de achiziționarea, întreținerea și vânzarea de automobile. Orice întrebare poți avea ca șofer, pe acest portal vei găsi un răspuns în limba română.

Automobile101.ro îți oferă informații pentru:
– Cele mai populare probleme pentru șoferi, cum ar fi RCA, ITP, RAR, cumpărarea și vânzarea de mașini, fluctuația costurilor combustibilului, precum și sfaturi pentru gestionarea incidentelor neplăcute, cum ar fi accidentele auto;

– Tot ce trebuie să știți despre fiecare semnal care apare pe tabloul de bord, de la diagnosticarea și până la repararea solicitată de fiecare indicator de bord;
– Cele mai bune anvelope în funcție de sezon și de marcă.
– Automobilele electrice și hibride, deoarece acestea reprezintă viitorul mobilității, atât în oraș, cât și în afara acestuia.

Pe lângă toate aceste informații esențiale, pot fi descoperite si oferte la piese auto.
Cum sa tii pasul cu industria auto din România

Distribuie prietenilor
Etichete:
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact