Sari la conținut

Cum sa vinzi masina cat mai rapid

  • Utile

Cum sa vinzi masina cat mai rapid, prin cateva sfaturi vanzare auto si ponturi in urma carora sa ai convingerea unei adevarate realizari. Daca te-ai decis sa schimbi masina detinuta, deoarece doresti sa achizitionezi o marca si un model de generatie mai noua, urmareste cele afisate in acest articol din acest site auto.

Din start este recomandat sa ceri unui mecanic sa faca o inspectie si o verificare amanuntita, pentru a descoperii eventualele defectiuni ale vehiculului pe care-l vei pune spre vanzare. Motivul este unul evident, deoarece oricare defect poate sa insemne o reducere a  pretului la vanzare.


Cum sa vinzi masina cat mai rapid

Prezentarea catre un potential cumparator, in general, conteaza destul de mult. Deci aplica o spalare la interior si pe exterior, deoarece este cea mai simpla actiune pe care o poti face, dar care in final are un impact extrem de important. Indiferent daca o duci la o firma de cosmetizare auto, sau faci asta chiar de unul singur acasa, intotdeauna vor fi aprecieri. Cu certitudine, nimeni nu va fi impresionat de un vehicul cu aspect murdar, indiferent de marca, sau de optiunile din dotare.

Imagini

Realizeaza fotografii de calitate din toate unghiurile, atat exterior, cat si la interior, pentru prezentarea pe site-urile de anunturi auto. Fotografiaza masina pe timp de zi, pentru a te bucura de lumina excelenta si cat mai naturala. Este nevoie de imagini cat mai profesionale, cat mai clare, pentru a convinge clientii sa se deplaseze si sa o vada. Daca consideri ca nu poti sa reusesti, nu ai aparat foto sau telefon performant, sau poate nu te pricepi, cere ajutorul unui  prieten care are experienta.

Valoarea

Un alt aspect ce trebuie stiut, este acela de a afla cat poate valora masina pe care o oferi spre vanzare. Aceasta este o etapa extrem de simpla si consta in verificarea anunturilor existente in internet si care fac referire la vanzarea de masini pe piata auto.

O data verificate cele mai populare site-uri de vanzari auto din tara, vei putea stabili un pret rezonabil si o evaluare corecta, in functie de criteriile de baza deja cunoscute. Este vorba de numar kilometri si bineinteles starea generala. Vei observa ca anunturile pentru modele similare cu al tau variaza de la o suma, la o alta suma.

Incearca sa fi realist in ceea ce priveste starea masinii pe care vrei sa o vinzi si gandeste-te la un pret corect. Daca starea generala a acesteia nu este intocmai, va trebui sa afisezi un pret pentru ca potentialii clienti sa nu fie pacaliti.

Perioada

Incearca si alege perioada potrivita pentru vanzare, fiindca exista perioade potrivite din an ce pot fi determinante. Lunile martie si februarie, sunt cele in care se vinde cele mai mult o masina second hand. Iar la inceputul perioadei de toamna, in lunile septembrie si octombrie, se inmultesc iarasi ofertele de vanzari auto. La polul opus, cea mai slaba perioada de vanzari masini se inregistreaza in luna decembrie.


Promovare

Daca ai reusit sa postezi un anunt, nu neglija si promoveaza-l. Retelele de socializare sunt cele mai bune unelte de promovare gratuita si care pot fi folosite in avantajul tau, ori de cate ori ai nevoie. Incearca si cere prietenilor sa iti distribuie anuntul si astfel te asiguri ca ajunge sa fie vizionat de cat mai multa lume.

Acestea sunt minimul de sfaturi esentiale despre cum sa vinzi masina cat mai rapid.
Mult succes!
Cum sa vinzi masina cat mai rapid

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor