Sari la conținut

Cum scoti cheile dintr-o masina incuiata

  • Utile

Cum scoti cheile dintr-o masina incuiata, deoarece cheile au ramas in interior si trebuie sa incerci prin deschiderea usilor fara cheie. Sunt situatii destul de tipice cand soferul coboara din masina si apoi usile se inchid cu cheile inauntru. Iar in astfel de situatii, nu trebuie administrata panica, deoarece exista cateva solutii care pot duce catre o rezolvare.

Doar ca, daca este urgenta, in situatia blocarii in interior a unei persoane, sau a unui animal, este necesar spargerea unui geam, de regula cel mai mic, sau facut un apel la 112. Cand situatia este mai putin urgenta, primele lucruri care se merita incercate, ar trebui sa fie cele cu cele mai mari sanse de reusita si cu cele mai putine daune.

Cum scoti cheile dintr-o masina incuiata pare bizar, dar mai intai de toate trebuie verificate toate usile si portbagajul. Desi acest lucru poate pare total aiurea, mereu sunt persoane care se pierd cu firea, se panicheaza mai ales cand sunt stresate si uita ceea ce este mai simplu. Iar daca nu esti prea departe de casa, cauta pe cineva cunoscut sa-ti aduca o cheie de rezerva.

Descoperirea celei mai bune metode de deschidere a unei usi inchise a masinii depinde de instrumentele pe care le ai la dispozitie in momentul respectiv. Mecanismele de blocare ale diferitelor tipuri de masini variaza destul de mult in zilele noastre.

Toate modelele de generatii mai noi au sisteme de blocaj electric cu telecomanda pentru deschidere/inchidere, iar masinile mai vechi se deschid doar manual. Legat de aceste aspecte, unele vehicule au butonul de blocare in partea superioara a usii, langa geam, iar altele il au amplasat pe manerul tapiteriei.


Cum scoti cheile dintr-o masina incuiata

Incearca cu o sfoara
Este una dintre cele cel mai simple metode, doar ca, pentru a fi pusa in aplicare trebuie multa rabdare.
Aceasta metoda cu sfoara (siret) sau un cablu subtire, poate fi aplicata numai pentru masinile cu butonul de blocare in partea superioara a usii, astfel incat el sa poata fi apucat cu sfoara respectiva.
Click pe videoclip si urmareste.

Foloseste un stergator de parbriz
Aceasta metoda este potrivita doar in situatiile in care unul dintre geamuri este cumva intredeschis. Trebuie doar incercat accesarea butonul de blocare aflat pe manerul interior. Este o metoda care se poate face cu orice obiect alungit, doar ca stergatorul este exact ceea ce ai nevoie, fara a pierde vremea cu cautatul unui obiect lung.
Este o optiune prezentata in acest videoclip.

Incearca cu o rigla
La prima vedere ar pare putin probabil ca acest instrument simplu, rigla, sau chiar o bucata de metal subtire si dur, sa poata realiza o deschidere a incuietorii masinii. Daca ai asa ceva la indemana, nu trebuie scos decat garnitura dintre usa si geam, sau fortat pe langa ele si introducerea riglei.
Exista si pentru aceasta metoda un scurt videoclip.

Acestea pot fi cele mai simple metode cu ce s-ar gasi la indemana, dar de care este nevoie de o anumita abilitate. Exista si alte modalitati, doar ca ele necesita scule si instrumente care nu sunt detinute de multi soferi. Doar ca mai trebuie mentionat ca nu toti proprietarii de masini care au intampinat astfel de situatii, au deschis o masina singuri, fara a deteriora ceva.

Despre cum scoti cheile dintr-o masina incuiata, poate in mod sigur, cea mai simpla solutie este sa pastrezi o cheie de rezerva in portofel sau poseta, sau de ce nu, amplasarea unei cheie de rezerva intr-o locatie exterioara si sigura a masinii. Sunt cunoscute cazuri cand o cheie a masinii este fixata in interiorul unuia dintre carenaje unei roti, legata prin cativa cm de sarma subtire pentru extragere. Este o practica a multor soferi si folosita in astfel de cazuri extreme, ajutand la rezolvarea cum scoti cheile dintr-o masina incuiata.
Cum scoti cheile dintr-o masina incuiata

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Etichete:
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact