Sari la conținut

Cum verifici daca o masina a fost revopsita


Cum verifici daca o masina a fost revopsita, avand in vedere ca este esential sa examinezi cu atentie o masina inainte de a o achizitiona. Unul dintre aspectele pe care trebuie sa le verifici, inainte de a achizitiona o masina second hand, este daca aceasta a fost revopsita. In acest articol auto, se afiseaza cateva aspecte despre cum sa identifici daca o masina a fost revopsita, ce sa observi si la ce sa fii atent.

Este important de mentiont ca aceste metode pot oferi doar indicii si nu garanteaza cu certitudine daca o masina a fost revopsita sau nu. Pentru o evaluare mai precisa, este recomandat sa consulti un specialist in domeniul auto. Dar, totusi, exista cateva modalitati simple de a verifica daca o masina a fost revopsita sau nu. In primul rand, poti verifica daca culorile masinii sunt uniforme si daca exista vreo diferenta intre culorile caroseriei si ale usilor sau a capotei. De asemenea, poti verifica daca exista vreo diferenta intre culorile masinii si cele ale elementelor din plastic sau din cauciuc.

Cum verifici daca o masina a fost revopsita

Primul pas este sa analizezi linia elementelor din fata ale masinii. Cu capota lasata jos, pe inchis, verifica daca spoilerul, farurile, grila, aripile si capota sunt perfect aliniate. Daca acestea nu sunt drepte, acesta poate fi un semnal ca masina a fost implicata intr-un accident si a fost revopsita.

Urmatoarea etapa este de a cauta orice semne de mascare. Daca o masina a fost revopsita, exista o sansa buna ca unele parti ale masinii sa fi fost izolate inainte de a fi aplicat stratul nou de vopsea. Acest lucru poate duce la urme de mascare vizibile, cum ar fi linii sau margini inegale in jurul usilor sau geamurilor.

Un alt semn ca o masina a fost revopsita este diferenta in distanta dintre elementele de caroseie. Daca exista o diferenta semnificativa intre distanta dintre elementele de pe partea stanga si cele de pe partea dreapta a masinii, acest lucru poate indica faptul ca unele dintre acestea au fost inlocuite si bineinteles revopsite. In general, o verificare vizuala poate fi o metoda utila de a determina daca o masina a fost revopsita sau nu.


Verificare textura vopsea

Vopseaua originala a masinii are o anumita textura, care poate fi usor de observat prin atingere. Daca noua vopsea are o textura diferita sau o suprafata neteda, acest lucru poate indica faptul ca masina a fost revopsita. In general, verificarea vizuala poate fi o metoda utila de a determina daca o masina a fost revopsita sau nu. Cu toate acestea, este important sa ti cont de faptul ca aceasta metoda nu este 100% precisa si ca exista posibilitatea ca o masina sa fi fost revopsita fara a avea semne evidente de revopsire.

Verificare cu magnet

Pentru a verifica daca o masina a fost revopsita, exista dispozitive specializate care pot fi utilizate. Sunt senzori sunt capabili sa detecteze diferentele de grosime si compozitie a vopselei, precum si alte semne care indica faptul ca masina a fost revopsita, doar ca, neavand astfel de dispozitive, utilizarea unui magnet pentru a verifica daca o masina a fost revopsita, este mai mereu utilizat.

Acesta poate fi plasat pe suprafata masinii si miscat pe toata suprafata. Daca magnetul se lipeste de suprafata masinii, acest lucru indica faptul ca vopseaua este magnetica si, prin urmare, originala. Daca magnetul nu se lipeste, sau se lipseste mai usor, acest lucru poate indica faptul ca masina a fost revopsita, existand deja un strat de chit aplicat.

Autodivers recomanda Minciuni frecvente ale comerciantilor auto

De final

In concluzie, este crucial sa incerci sa identifici daca masina pe care doresti sa o achizitionezi a fost revopsita. Aceasta nu este intotdeauna o sarcina usoara, insa cu ajutorul acestor cateva sfaturi, ar trebui sa poti identifica semnele unei posibile revopsiri. Este important de mentionat ca, in unele cazuri, o revopsire poate fi efectuata profesional si cu mare atentie, facand detectarea dificila. Prin urmare, utilizarea unei combinatii de metode si consultarea unui expert in domeniu poate oferi cea mai fiabila evaluare, atunci cand ai indoieli.
Cum verifici daca o masina a fost revopsita
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna informare si cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact