Sari la conținut

Curatare faruri cu pasta de dinti

  • Utile

Curatare faruri cu pasta de dinti functioneaza, sau nu? O intrebare la care sunt necesare cateva raspunsuri, pentru a descoperii daca acest lucru chiar este adevarat. Farurile au rolul sa ofere un fascicul de lumina larg si clar in acele momente de vizibilitate scazuta, dar niciodata nu vor reusi sa-si faca treaba daca sunt matuite, sau murdare. Nu vor fi eficiente pe cat trebuie daca se prezinta aburite la interior sau patate grosolan.

O metoda de curatare a farurilor incluzand pasta de dinți ca ingredient principal, a devenit virala, numai ca multe persoane par sa nu fie de acord cu aceasta metoda. Oare chiar functioneaza?
Prin randurile care urmeaza, se incearca prezentarea de principale cauze ale farurilor murdare si daca intradevar ingredientele din pasta de dinti reprezinta materiale eficiente pentru curatarea farurilor.

Cauza faruri murdare

Cea mai frecventa cauza pare sa fie si cea mai logica si anume, masina preia o multime de murdarie și substante chimice in tranzit, iar aceste substante fac ca farurile, care anterior se afisau noi, sa devina murdare.

O alta cauza este oxidarea care apare dupa o sedere extrem de lunga in lumina soarelui, fapt care face ca farurile sa devina intunecoase. Cand un far din plastic neprotejat, cazuri extrem de dese deoarece s-a dus vremea farurilor de sticla, este lovit de prea mult soare, se poate oxida si deveni cu o culoare spre galben.

Zgarieturile si crapaturile pot de asemenea un alt motiv ca farurile sa para murdare, deoarece vaporii de apa se strecoara in interior si fac ca oglinda lor sa para incetosata.


Curatare faruri cu pasta de dinti

Daca se ia in considerare ca farurile sunt deteriorate fizic, pasta de dinti nu va face mare lucru pentru a le reda stralucirea de care s-au bucurat o data. Dar daca sunt acoperite cu substante chimice si praf de pe drum, pasta de dinti ar putea sa ofere o lustruire puternica.

Stiindu-ce ca pasta de dinti lustruieste si albeste dintii prin folosire de cantitati mici de substante chimice, cum ar fi peroxidul de hidrogen, aceleasi substante chimice pot duce la o curatare a farurilor.

Este posibil ca pasta de dinti sa ajute la indepartarea mizeriei create pe un far, dar sunt cazuri in care s-ar putea necesita o abordare mai profesionista, cu hartie smirghel si solutii de lustruit profesionale.

Metoda curatare faruri cu pasta de dinti

* Se spala farul cu o carps si apa pentru a se indeparta orice praf si murdarie. Farurile ar trebui sa se prezinte cat mai curate posibil inainte de a aplica orice pasta de dinti.
* Dupa aceasta spalare preliminara, se usuca complet farul.
* Se izoleaza zona din jurul farului cu banda scotch hartie de vopsit, pentru a preveni deteriorarea vopselei de pe masina.

* Se aplica pe far aproximativ aceeasi cantitate de pasta de dinti folosita pentru a peria dintii, raspandind-o pe intreaga suprafata pana cand este acoperita cu un strat subtire de pasta.
* Se lustruieste suprafata cu o carpa (laveta) din microfibra, prin frecare cu miscari circulare, pentru a indeparta cat mai multa murdarie posibil. O periuta de dinti cu peri tari ar putea ajuta la indepartarea celor mai incapatanate puncte murdare.

La final, cand apare satisfactia de lustruire, se clateste si se limpezeste bine farul.
O data ce farul este uscat, se aplica un strat universal de solutie rezistenta la ultraviolete, pe suprafata acestuia.
Curatare faruri cu pasta de dinti

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Etichete:
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact