Sari la conținut

De ce Audi se numeste Audi


De ce Audi se numeste Audi, pentru acei fani ai vehiculelor marcate cu cele patru inele si care s-ar putea sa se intrebe de unde acest nume de marca auto. Ei bine, numele „Audi” este o traducere in latina a cuvantului Horsh, care inseamna „Asculta”, iar el are legatura cu numele de familie al fondatorului si producatorului de autoturisme, August Horch.

Nascut in 1868, August Horch a fost un geniu al ingineriei mecanice și unul dintre pionerii contribuitori la dezvoltarea automobilului. Primul sau loc de munca in industrie a venit ca si invitatie din partea lui Karl Benz, care l-a angajat sa gestioneze fabrica din Mannheim, care era la acea vreme cea mai mare companie de automobile din lume.


Dupa trei ani de practica sub conducerea lui Benz, Horch a decis ca era momentul potrivit sa se descurce singur si a fondat Horch & Cie Motorwagenwerke in 1899, impreuna cu un partener de afaceri. Deoarece avea propriile sale idei despre inginerie si fiind un pasionat de curse de la acea vreme, a construit in 1901 prima masina cu patru cilindri de 20 CP, cu optiuni de imbunatatire pentru o cat mai buna experienta a soferului.

Afacerile au mers bine la inceput, iar Horch a facut publica compania abia in 1904. Ceva mai tarziu, se pare ca vanzarile din acea perioada au inceput sa scada, iar datorita unor diferente de opinii cu consiliul de administratie, relatiile au devenit incordate. Lui Horch nu i-au convenit astfel de lucruri si a decis sa-si paraseasca propria companie in 1909.

De ce Audi se numeste Audi

Fiind un tip ambitios si stiind ce poate, Horch a fondat o a doua firma de automobile, intr-un timp foarte scurt, chiar o luna mai tarziu. Numita initial Horch Automobile Works, a fost fortat sa schimbe numele din cauza unui proces pentru incalcarea marcii inregistrate de catre vechea sa companie. Incercand sa gaseasca un nume pentru noua sa companie.

Fiind intr-o vizita la un prieten de-al sau, un anume Franz Fikentscher, au discutat despre idei de nume noi. Fiind prezent la discutii, fiul acelui prieten, in varsta de 10 ani si cunoscator de limba latina, a auzit discutia si a sugerat ca in limba latina, traducerea numelui Horch insemna „a asculta”, in forma imperativa „asculta”. Si ca drept urmare, „Horch”, a devenit „Audi”. Idea traducerii la acea vreme, apare astazi ca o idee geniala.

Primele masini Audi

Primele masini Audi au aparut in 1910 si au devenit populare datorita designului lor elegant si ingineriei inteligente de la acea vreme. Numele Audi a crescut exponential datorita unui sir de victorii la Raliul Alpin al Austriei, curse de masini desfasurate intre anii 1910 si 1914. Aceste concursuri au fost considerate unele dintre cele mai dificile curse de distanta lunga din lume. Cursa din 1911 a fost castigata de Ferdinand Porsche si echipa Austro-Daimler, dar Horch a fost cel care si-a facut un nume in cursele de raliu, castigand trei trofee la rand, 1912-1914, ultima fiind castigata cu el la volan.

Masina castigtoare, un Audi Type C 14/35 CP, a devenit cunoscuta drept „Alpine Victor”,  cea care exista si astazi, deoarece a fost donata Muzeului Deutsches din Munchen chiar de catre August Horch. Citeste si articolul auto despre istoria celor patru inele ale lui Audi, prin care se identifica unul dintre cei mai vechi producatori de automobile din Germania.
De ce Audi se numeste Audisursa: automotivehalloffame


Interesat ar fi daca ti-ai cumpara astazi o masina numita Horch? Spune totusi, care este numele tau preferat de masina, printr-un comentariu la acest articol auto in pagina noastra din Facebook.

Si sperand ca ti-a placut sa afli povestea denumirii din spatele Audi, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor

Etichete: