Sari la conținut

De ce este necesara o cheie in cruce in masina


De ce este necesara o cheie in cruce in masina, chiar daca nu este obligatoriu sa ai in posesie o astfel de cheie in cruce in masina, dar este foarte la indemana. Afla, in acest articol auto, explicatiile pentru ce ar trebui sa pui o cheie in cruce in portbagajul masinii. Chiar daca gandesti ca o bucata de otel, atat de mare si neindemanatica in masina ta, care zdranganeste in sau sub portbagaj, si care nu prea iti „spune” nimic, afla ca o cheie in cruce in masina este foarte utila.

Ce este o cheie incrucisata

O astfel de cheie este de fapt un instrument simplu. Este format din patru brate cu o cheie tubulara de diferite dimensiuni la capete. Poti slabi si strange suruburile si piulitele cu ea. Se utilizeza in principal ca o cheie pentru a slabi si strange prezoanele sau piulitele rotilor.

De ce este necesara o cheie in cruce in masina

De ce am sfatui sa ai o cheie in cruce in masina? La urma urmei, singurul motiv este sa fixezi sau sa desfaci roata. Este utila exact in cazul in care ai o anvelopa cu probleme. Masina ta vine adesea cu o cheie pe care o poti folosi pentru a slabi suruburile. Cu toate acestea, cheia din dotare este adesea o cheie foarte mica. Suruburile rotii sunt mai mereu foarte stranse si trebuie sa poti aplica forta pentru desfacere sau strangere.

Acest lucru se poate face mult mai bine cu o cheie in cruce, decat cu cheia mica a masinii. O cheie transversala este practic un instrument simplu. Este important sa acorzi atentie lungimii prinderii bratelor, fiindca cu cat sunt mai lungi, cu atat poti aplica mai multa forta.

Acest lucru este util atunci cand slabesti suruburile rotii. La multe vulcanizari, unde intalnim „specialisti” in anvelope, suruburile rotilor sunt stranse cu chei cu aer comprimat. Astfel sunt fixate ferm, dar sunt si greu de slabit uneori, fiind dificil, chiar si cu o cheie incrucisata.
De ce este necesara o cheie in cruce in masina
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna informare si cunoastere.


Distribuie prietenilor
Etichete:
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact