Sari la conținut

Defectiuni aparute la motorul motocicletei tale


Defectiuni aparute la motorul motocicletei tale, mai bales ca motorul este una dintre piesele componente de baza ale oricarei motociclete, fiind considerat sufletul acesteia, deoarece, fara motor, nicio motocicleta nu ar fi functionala.

Motocicleta este un vehicul usor care te ajuta sa te strecori printre mormanul de masini stationate in coloana la semafor si sa scurtezi timpul de parcurs pana la destinatia finala. Insa, asemenea unei masini sau a unui autovehicul, motocicleta este echipata cu un motor cu 125 sau 250 CP, fapt care transforma calatoria cu acest vehicul intr-o adevarata aventura.

Motorul este, de asemenea, una dintre piesele componente de baza ale unei motociclete, este considerat inima sau sufletul acesteia, deoarece, fara motor, motocicleta nu ar fi functionala.

Motorul sufera numeroase defectiuni, care pot conduce la “griparea” acestuia, sau, mai grav, poti ramane pe drumuri in camp. In continuarea acestui articol, iti vom povesti mai multe despre principalele probleme ale motorului. Daca este cazul, nu ezita sa verifici daca nu cumva esti nevoit sa achizitionezi un set motor nou!

Defectiuni aparute la motorul motocicletei tale

Principalul cosmar al unei oricarui motociclist este ca motocicleta sa aiba probleme la motor, de vreun fel sau altul. Cu totii stim ca la motociclete pot aparea tot felul de defectiuni, unele mai serioase, altele mai putin grave, insa cand mecanicul da verdictul de probleme la motor, lucrurile sunt destul de clare. Si problema este ca niciodata nu stii cand pot sa apara defectiunile.


Partea buna este ca problemele la motor apar cel mai des din cauza neglijentei si a neefectuarii reviziei asa cum este indicat.

Problemele pot proveni de la lipsa de scanteie, lipsa de compresie, o combinatie mai proasta de carburant care pot fi mai dificile si mai greu de depistat. Cele mai comune probleme sunt:

Motorul refuza sa mai porneasca

Acesta ar fi probabil cosmarul oricarui sofer. Urci in masina si nu mai porneste. Cea mai mare speranta este ca defectiunea sa se traga de la baterie, caz in care rogi un vecin sa iti dea curent si  mergi, apoi, sa schimbi bateria.

Daca este de la baterie, te vei prinde imediat, dupa zgomotul pe care il face atunci cand se chinuie sa porneasca, fara a reusi insa.

Una dintre cele mai populare cauze pentru care motorul tau refuza sa mai porneasca se datoreaza bateriei descarcate, problemele la cablurile de la baterie, problema la pompa de carburant, la filtre, la scanteia cu care motocicleta ar trebui sa demareze.

Supraincalzirea

O alta defectiune care ar afecta buna functionare a motorului este supraincalzirea. Daca nu ai apucat sa verifici de mult timp nivelul lichidului de racire, acum este cel mai bun moment, deoarece, in caz contrar, motorul risca sa se supraincalzeasca.

Cu aceasta ocazie, verifica si radiatorul, o posibila scurgere a a lichidului de racire sau posibile garniture defecte.

Motorul se blocheaza

Daca motorul incepe sa se blocheze, nu este de glumit. Este semn serios ca functionarea sa este deficitara, Daca motocicleta se opreste brusc in mijlocul drumului, este clar ca te afli intr-un real pericol.

O astfel de problema poate aparea din cauza carburantului, a filtrelor sau a bujiilor defecte, motiv pentru care ar trebui sa apelezi cat mai rapid la un mecanic.


Pe scurt, fii atent la orice problema iti semnaleaza motocicleta ta si mergi la un service autorizat daca este cazul. Un set motor trebuie comandat de urgenta pentru a inlocui componentele uzate.
Defectiuni aparute la motorul motocicletei tale

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact