Sari la conținut

Deplasarea cu martor ulei aprins in bord


Deplasarea cu martor ulei aprins in bord, este un aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere cu siguranta, mai ales ca un martor din bord, printre care si cel care afiseaza o lampa cu ulei care este aprins, are un anume scop. In acest articol auto, poti afla ce trebuie sa faci daca se aprinde.

Martorul luminos din bord al uleiului de motor, este adesea afisat ca si o cutie de ulei din care iese o picatura. Acesta indica o problema cu nivelul sau presiunea uleiului, iar aspectul acesteia depinde de modelul masinii tale. Daca aceasta lumina de ulei se aprinde, cel mai bine este sa tragi imediat masina pe dreapta.

Martor bord ulei cu lumina galbena sau rosie

Foarte des, cand aceasta lumina este galbena, indica un nivel scazut al uleiului, iar pentru a confirma acest lucru, masinile au uneori un indicator suplimentar, pe panoul de bord sau pe afisaj, care ofera mai multe informatii despre nivelul uleiului din motor. Daca lumina este rosie sau portocalie, problema este mai grava, deoarece, de multe ori, indica faptul ca presiunea uleiului nu mai este suficienta. Nu porni motorul atunci cand ai de-a face cu o astfel de problema critica.

Autodivers recomanda: Ulei de motor sintetic sau mineral

Deplasarea cu martor ulei aprins in bord

In oricare situatie in care acest martor se aprinde, esti constient de o problema semnificativa la motor si ar trebui sa opresti masina cat mai repede posibil pentru a evita deteriorarea motorului. Apoi asteapta pana cand uleiul si motorul s-a racit, dupa care, verifica nivelul de ulei. Daca este necesar, adauga uleiul necesar si apoi verifica nivelul. Nu porni motorul pana nu esti sigur de nivelul corespunzator de ulei. In caz contrar, risti sa pui motorul in functiune. Poti fi sigur ca vei avea de suportat o reparatie costisitoare atunci.


Autodivers recomanda: Importanta schimb de ulei motor si filtru

Becul de ulei este inca aprins

Cand repornesti masina si ai un nivel adecvat de ulei, dar becul de ulei din bord ramane aprins, probabil ca este o problema cu presiunea insuficienta. Poate fi si rezultatul unui filtru de ulei infundat, sau al unei pompe de ulei care functioneaza prost. In acest caz, daca observi o lumina galbena de ulei, poti merge la cel mai apropiat atelier auto, fara o fortare a motorului, sau poti plati pentru o tractare, care te va putea duce la un service auto pentru a repara masina.

De final

Culoarea luminii de bord este importanta si de luat in considerare. Daca becul este aprins, dar nu este rosu, iar nivelul uleiului este normal, poti conduce cu usurinta pana la unul dintre atelierele auto din zona, dar avut in vedere ca graba nu este necesara. Daca becul este rosu, nu ar trebui sa porniti motorul, deoarece problema este critica. Pornirea motorului fara suficient ulei poate cauza blocarea motorului. Aceasta inseamna o manopera foarte costisitoare si bineinteles este recomandat intotdeauna sa eviti asta.
Deplasarea cu martor ulei aprins in bord
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai multa cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact