Sari la conținut

Deschidere capota motor blocata

  • Utile

Deschidere capota motor blocata, este o problema mecanica minora care devine brusc o frustrare majora atunci cand este nevoie de verificarea nivelului la ulei, sau completarea lichidului de spalare parbriz. Accesul la motorul masinii este important pentru a-l mentine in stare buna de functionare si de multe ori, capota trebuie deschisa pentru aceasta.

Dar se poate intampla ca la un moment dat capota masinii tale sa nu se deschida, iar pentru a rezolva intr-un astfel de caz, acest articol auto incearca sa te ajute sa iesi din aceasta situatie care poate sa devina enervanta. De obicei, poti deschide capota prin cateva trucuri si mai ales cu rabdare, dar exista si cateva scenarii care necesita reparatii dupa. Dupa ce deschizi capota, remediaza problema inainte de a o inchide din nou.

Deschidere capota motor blocata

* Apasa moderat capota in jos, acolo unde se afla sistemul de inchidere si cerei cuiva sa actioneze maneta de deschidere din habitaclu. Acest truc va funcționa daca cablul a fost prins intre inchizatoare si maneta. Capota se va ridica usor, permitand sa o deschizi din exterior. Majoritatea masinilor sunt proiectate astfel incat cablul sa se deblocheze atunci cand se impinge capota în jos.

* Daca nu simti nicio forta in momentul actionarii parghiei de deschidere, este posibil ca acel cablu sa nu fie conectat la sistemul de inchidere al capotei. Localizeaza cablul langa maneta de deschidere din masina si trage usor de el. Daca capota se deschide dupa ce tragi direct de cablu, este posibil ca respectivul cablu sa fie prea slabit sau sa nu se cupleze la inchizatoare. Acest lucru va functiona numai daca cablul este inca atasat la sistemul de inchidere al capotei.

* Ai nevoie de o modalitate de a ajunge la inchizatoare sau cablu dintr-un unghi diferit. Daca ai putin noroc, poti observa inchizatoarea prin grila frontala. Localizeaza deschiderea prin grila radiatorului, prin folosirea unei lanterne pentru a descoperii un carlig care face parte din mecanismul de deschidere si trage de el in zona in care permite. Capota va urma sa se deschida dupa ce cablul este atasat la inchizatoare.


Inspecteaza sistemul dupa deschidere

O data ce capota este deschisa, verifica daca exista piese rupte, sau cablul este uzat si trebuie neaparat inlocuit. Daca nu descoperi probleme evidente, lubrifiaza sistemul de inchidere si cablul cu un ulei penetrant, sau cu un spray multifunctional WD-40. Nu utiliza un spray cu silicon sub capota, deoarece exista varianta de contaminare a senzorului de oxigen, ceea ce poate afecta performanta motorului.

Avertizari

Tine intotdeauna cheile la tine atunci cand lucrezi la masina. In acest fel, poti pur si simplu fi sigur ca nu o pornesti in timp ce lucrezi la ea. In plus, nu poti bloca accidental usile atunci cand cheia poate fi in masina.

Asigura-te intotdeauna ca inainte de plecare capota este inchisa corect. Daca in timpul conducerii, exista semne ca ea nu este inchisa corect, opreste imediat masina ii inchide corect capota. Nefiind inchisa corespunzator, se poate deschide in miscare datorita fortei aerodinamice. Acest lucru iti poate restrange vederea, iar la viteza mare, urmarile pot fi catastrofale.

Concluzie

Deschiderea capotei masinii poate parea un aspect destul de usor atunci cablul de deschidere si sistemul de inchidere functioneaza. Cand acestea nu sunt in regula, poti avea dureri de cap pentru a deschide capota. Problemele potentiale includ un cablu rupt sau blocat pe camasa exterioara, un dispozitiv inchidere care nu s-a inchis corect, sau o maneta (parghie) de deschidere care s-ar fi putut desprinde din zona de fixare.

Poti incerca cele cateva trucuri simple de mai sus pentru a rezolva problema. Daca acestea nu functioneaza, este bine sa consulti un profesionist, mai ales ca pot exista si alti factori, mai complexi, care ar putea afecta nedeschiderea capotei, mai ales dupa ce ai avut un accident.
Deschidere capota motor blocata

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact