Sari la conținut

Despre anvelope all season


Despre anvelope all season, stiindu-se ca anvelopele ar putea fi, fara indoiala, cele mai importante componente ale unui vehicul. Oricare anvelope auto sunt responsabile, cel putin partial, pentru a face ca un vehicul auto sa se deplaseze si mai ales sa se opreasca. Totusi, pentru multi dintre soferi si proprietari de vehicule, ele sunt acceptate de la sine, doar ca nu se cunosc in mare parte, ingineria de baza si materialelor din care sunt compuse.

Exista intrebarea care apare an de an, pe masura ce zapada incepe sa cada, si anume: trebuie folosite anvelope all season, sau trebuie puse anvelope de iarna pe masina?

Ce trebuie cunoscut
Anvelope all season adera mai bine pe drumurile umede, decat anvelopele de vara. Ele au o forma a benzii de rulare care trebuie sa ofere o performanta ridicata si pe timpul iernii, pe zapada, dar si pe timpul verii la temperaturi ridicate.

Inginerii responsabili pentru anvelopele all season, verifica mai mereu tractiunea pe drumurile umede, pentru o directie mai buna pe zapada si la temperaturi sub inghet. Acestia realizeaza un compromis, prin optarea de materiale care raman flexibile la temperaturi scazute, dar isi slabesc aderenta pe un drum care este ud.

Anvelopele de iarna sunt doar pentru zapada
Compusii de cauciuc si alte componente, care intra in compozitia anvelopelor de iarna, le mentin flexibile la temperaturi sub 7° C. Aceasta flexibilitate permite ca anvelopele sa ofere o manevrare si o oprire mai buna a vehiculului, chiar si atunci cand nu este zapada, dar temperaturile sunt relativ scazute.


Despre anvelope all season

Anvelopele all season functioneaza bine iarna
Acestea sunt excelente pentru schimbari usoare de temperatura, dar oricine care experimenteaza ierni mai reci si zapada, poate obtine performante mai bune cu anvelopele de iarna. Cauciucul lor le permite sa ruleze la temperaturi de inghet, fara a deveni fragile si sa crape de ger. Modelele lor de rulare au caneluri mai adanci si prezinta mai multe goluri si variatii care ajuta la tractiune si pentru deplasari ocazionale pe zapada.

Pe langa faptul ca detin compusi flexibili si un design dedicat al benzii de rulare, toate fac ca aceste anvelope all season sa aiba o viata mai lunga. Sunt ca un hibrid, intre anvelopele de vara si cele de iarna, realizate pentru a rezista bine la o mare varietate a conditiilor meteorologice si de drum.

Daca locuiesti intr-o zona in care vremea nu este atat de capricioasa, unde te poti confrunta doar cu ploi inghetate, sau conditii slabe de zapada toamna sau primavara, este mai bine sa ai in dotare la vehicul anvelope pentru toate anotimpurile, cunoscute ca anvelope all season. Iar daca iarna, inseamna temperaturi care scad sub inghet, impreuna cu caderi mari de zapada, atunci este bine sa detii un set de anvelope de iarna, care vor fi schimbate in primavara.
Despre anvelope all season
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact