Sari la conținut

Despre motoare pe benzina cu sase cilindri


Despre motoare pe benzina cu sase cilindri, acele motoare care sunt adesea apreciate pentru performanta si rafinamentul lor si pentru care exista o multitudine de motive ca o masina cu un astfel de motor, sa fie, in unele cazuri, cea mai buna optiune. Doar ca, exista o singura contraindicatie si anume, nivelul ridicat de combustibil necesar. Unele masini 4×4 au astfel de motoare.

Este posibil, teoretic, sa poate construi un motor cu un singur cilindru. Cu toate acestea, pentru o singura cursa de putere (cand amestecul combustibil-aer se aprinde) ar fi trei curse „inutile” – admisie, compresie si evacuare. Ca urmare, o jumatate de tura a arborelui cotit ar trebui sa functioneze pentru inca o tura si jumatate degeaba. Pentru ca un astfel de motor sa functioneze, ar trebui sa fie echipat cu o volanta puternica. Cum se pot imbunatati alte moduri ale comportamentul de lucru al motorului? Cea mai simpla metoda este sa se mareasca numarul de cilindri.

Despre motoare pe benzina cu sase cilindri

Cresterea numarului de cilindri este mai mereu dezavantajoasa, mai ales pentru producatori, stiind ca motoarele cu 6 cilindri sunt mai scumpe de produs, in comparatie cu motoarele standard cu 4 cilindri. Asta inseamna, de obicei, mai multa capacitate, iar acest aspect este demodat. Tendintele actuale sunt spre reducere. Astfel, este mai usor reducerea consumul de combustibil, ceea ce este cerut de directivele UE si de așteptarile pietei auto. De multi ani insa, motoarele cu 6 cilindri ridica prestigiul masinii si al proprietarului acesteia. Se stie ca sunt scumpe, asa ca, vei avea nevoie de bani pentru a conduce un astfel de vehicul.

Iata , prin randurile din acest articol auto, cateva caracteristici ale acestor motoare:
Motoarele cu sase cilindri pe benzina au de obicei o configuratie in linie sau in V. In timp ce configuratia in linie are cilindri care sunt aliniati pe o linie dreapta, configuratia in V are cilindri, care sunt grupati in blocul motor, in forma de V. O constructie mai compacta si o distributie echilibrata a maselor, sunt disponibile cu configuratia in V.

Motoarele cu sase cilindri au un arbore cotit mai lung decat motoarele cu patru cilindri, ceea ce le ajuta sa ramana echilibrate si sa reduca vibratiile. Aceste motoare pot, de asemenea, sa foloseasca balansoare sau alte mecanisme pentru a reduce vibratiile produse de miscarea cilindrilor.


Deoarece au mai multi cilindri, motoarele cu sase pistoane au, in general, mai multa putere si cuplu decat cele cu patru cilindri. Aceasta le permite sa accelereze mai repede si le ofera o rezerva de putere mai mare in situatii de depasire sau atunci cand sunt solicitate la capacitate maxima.

Deoarece motoarele cu sase cilindri trebuie sa arda mai mult combustibil pentru a functiona toate pistoanele, este logic sa consume mai mult combustibil decat motoarele cu patru cilindri. Dar, inovatiile tehnologice recente, cum ar fi injectia directa de combustibil si sistemele de gestionare a consumului de combustibil, au imbunatatit performanța acestor motoare.

Caracterul rafinat si sunetul unic, sunt caracteristice acestor tipuri de motoare pe benzina. In general, motoarele in linie genereaza un sunet uniform si liniar, in timp ce motoarele in V pot produce un sunet mai profund si mai puternic.

Autoturismele sport, limuzinele de lux si SUV-urile performante, sunt doar cateva dintre aplicatiile motoarelor cu sase cilindri pe benzina. Aceste tipuri de motoare sunt populare in multe segmente ale pietei auto, datorita combinatiei lor echilibrate de putere, rafinament si eficienta.

Ce ar mai trebui mentionat, este faptul ca unele caracteristici exacte ale motoarelor cu sase cilindri pe benzina pot varia in functie de producator, model si specificatiile tehnice ale fiecarui tip de motor in parte.

AutoDivers recomanda si Cele mai bune motoare pe benzina din clasele lor

De final

Motoarele pe benzina cu sase cilindri sunt apreciate pentru echilibrul lor intre performanta si rafinament. Aceste motoare sunt disponibile in mai multe configuratii, cum ar fi in linie (I6) sau in forma de V (V6), fiecare avand propriile avantaje si caracteristici. Dar, indiferent de configuratie, aceste motoare continua sa fie o optiune preferata pentru multe tipuri de vehicule.
Despre motoare pe benzina cu sase cilindri
Ramai la curent si devino urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele de acolo, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact