Sari la conținut

Disponibilitate numar inmatriculare

  • Utile

Verificare disponibilitate numar inmatriculare, pentru simplul motiv ca atunci cand se cumpara o masina si se vrea inmatriculata, se doreste si un numar preferential. Acest articol din site auto indruma pe cei care doresc sa verifica disponibilitatea unor combinatii preferate pentru numarul de inmatriculare preferential. Asa ca, incearca si parcurge rapid acest continut postat, mai ales ca in el poti sa descoperi si care sunt actele necesare pentru inmatriculare auto in 2021.

Se cunoaste aspectul ca orice sofer isi doreste un numar preferential la masina, numai ca suma care trebuie achitata pentru alegerea unei combinatii difera. Contravaloarea placutelor cu numarul de inmatriculare la rand costa 40 de lei, iar daca se vrea un numar preferential, atunci trebuie achitat 85 de lei.


Disponibilitate numar inmatriculare

Pentru o verificare disponibilitate numar inmatriculare, poti sa faci chiar de acasa, in fata calculatorului, sau din telefonul mobil. Tot ce trebuie facut este sa intri pe site-ul DRPCIV (prescurtarea de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor) si sa accesezi acest link. Pentru verificare disponibilitate numar preferential, va trebui sa crezi un cont, dupa care completezi campul cu emailul tau, dar si numarul de inmatriculare pentru care doresti sa verifici disponibilitatea.

Verificarea numerelor auto preferentiale se realizeaza introducerea pe rand a numerelor dorite, fara spatii si linii intre cifre si litere. Este o operatiune care se desfasoara rapid, iar dupa ce ai aflat raspunsul care afisaza daca numarul este disponibil la data cand faci interogarea, vei primi prin email un link care este valabil trei zile.

Acte necesare inmatriculare auto

Acum, dupa ce ai aflat daca este disponibil numarul preferential, este bine sa cunosti si care sunt actele necesare pentru inmatriculare auto si ce trebuie sa contina dosarul. Doar ca, este bine de stiut ca inmatricularea auto se face in termen de 30 de zile dupa un autovehicul a fost achizitionat. Mai trebuie precizat ca dosarul cu toate actele care apar in randurile urmatoare, se depune doar de proprietarul masinii.

Acte necesare inmatriculare autovehicul nou

* cerere de înmatriculare: se gaseste pe internet sau se poate descarca din acest link;
* Fisa de inmatriculare vizata de ANAF;
* Dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare (37 de lei) – se poate achita si la ghiseu odata cu depunerea dosarului;
* Actul de identitate al solicitantului, in original si in copie;
* Copie dupa contractul RCA incheiat pe numele proprietarului masinii;
* Documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului, in original si in copie;
* Cartea de identitate a masinii, in original si in copie;
* Chitanta care dovedeste plata taxei placutelor de inmatriculare (numar la rand – 40 de lei, numar preferential – 85 de lei) – se poate achita la ghiseu odata cu depunerea dosarului.

Daca autovehiculul va fi inmatriculat pe persoana juridica, vor fi depuse si actele care atesta dobandirea personalitatii juridice si imputernicirea acordata persoanei desemnate sa se ocupe de inmatriculare.

Acte necesare inmatriculare autovehicul second hand

Impreuna cu actele necesare pentru inmatricularea autovehicul nou, mentionate mai sus, mai este nevoie si de urmatoarele:
* Certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate;
* Placutele cu numarul de inmatriculare, in situatia in care fostul proprietar nu a optat pentru pastrarea numarului respectiv.


Acte necesare înmatriculare autovehicul second hand din UE

* Cerere înmatriculare auto;
* Fisa de inmatriculare completata cu datele proprietarului ce are viza ANAF (In situatia inscrierii in certificatul de inmatriculare si a altei persoane, se va depune si fisa de inmatriculare completata cu datele acesteia);
* Dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare – 49 lei, se poate achita numerar la ghiseu o data cu depunerea documentelor;
* Actul de identitate al solicitantului, in original si in copie;

* Copia contractului RCA in termenul de valabilitate al acestuia;
* Documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului, in original si in copie;
* Cartea de identitate a vehiculului, in original si in copie;
* Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Roman – 539 de lei;
* Documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original, precum si placutele cu numarul de inmatriculare;
* Dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate a acesteia;
* Dovada platii contravalorii plăcutelor cu numarul de inmatriculare;

Acte necesare inmatriculare autovehicul din afara UE

Pentru inmatriculare autovehicul second hand provenit din tari non-UE, pe langa actele mentionate mai sus, mai este nevoie si de:
* Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Român – 539 de lei;
* Documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original, precum si placutele cu numarul de inmatriculare;

Inmatriculare auto a unui autoturism costa in jur de 100 de lei in 2021, pentru transcrierea masinilor inmatriculate in Romania (reinmatriculare/transcriere). Numai ca nu este luata in calcul asigurarea RCA, deoarece are un pret diferit in functie de varsta soferului, Clasa Bonus Malus si motorizare.

Pentru autovehicule aduse din strainatate, este necesar in plus actul de autenticitate, obtinut de la RAR, iar pretul pentru inmatriculare va depasi suma de 600 lei.
Disponibilitate numar inmatriculare
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor