Sari la conținut

Document obligatoriu vanzare masina second


Document obligatoriu vanzare masina second, intitulat certificatul RAR Auto-Pass, va fi obligatoriu incepand cu anul 2024. Pentru a afla ce informatii contine respectivul document emis de RAR, urmareste acest articol auto.

Indiferent daca vanzatorul este o persoana juridica sau o persoana particulara, acest document care va fi necesar in momentul intocmirii actelor de vanzare al unei masini second hand. Noul program implementat de Registrul Auto Roman, va putea oferi cumparatorilor de autovehicule second-hand o garantie asupra starii tehnice si a kilometrajului, dar si dar si despre istoricul de accidente, care au afectat sistemele de siguranta ale autovehiculului.

Document obligatoriu vanzare masina second

Iata ce a declarat directorul general al Registrului Auto Roman, Mihai Alecu, citat de Agerpres:” Avem în implementare un program, RAR Auto-Pass, care va fi disponibil de anul viitor. La cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România venim cu o garanţie asupra stării tehnice şi a kilometrajului, dar şi despre alte deficienţe constatate de specialiştii RAR. Vreau să accentuez conştientizarea din partea pieţei, a clienţilor, în ceea ce priveşte starea tehnică a autovehiculului pentru că acesta este un factor foarte important în reducerea accidentelor pe drumurile publice„.


Fara dovada istoricului real si legal al unui autovehicul la mana a doua, nicio inmatriculare nu va mai fi posibila. Legea interzice, de asemenea, modificarea odometrului unui autovehicul, prin manipularea informatiilor, sau orice actiune care ar putea afecta inregistrarea exacta a numarului de kilometri parcursi de un autovehicul.

De final

RAR Auto-Pass, va fi un document obligatoriu pentru vanzarea unei masini la mana a doua, iar fara dovada istoricului real si legal al unei masini second, nicio inmatriculare nu va mai fi posibila. Asa ca, in functie de interesele personale ale multora, unele persoane pot fi in mare parte de acord cu acest document digital, RAR Auto-Pass, anexat la contractul de vanzare-cumparare, pe cand altii, nu au cum sa fie vreodata multumiti. Bineinteles, se stie care sunt acestia!
Document obligatoriu vanzare masina second
Daca consideri ca ai ceva de adaugat la acest articol auto, te asteptam cu comentarii si un like pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor