Sari la conținut

Echipament auto si limite viteza Europa

  • Utile

Echipament auto si limite viteza Europa, un articol auto pentru o mai buna cunoastere si destinat celor care doresc sa planuiasca realizarea unei calatorii cu masina. Intotdeauna este necesar un echipament auto obligatoriu pentru fiecare tara, dar trebuie avut in vedere si limitele de viteza si de a respecta regulile de circulatie. Sunt motivele pentru care putem evita „cadourile” neplacute descoperite in cutiile postale, sub forma de amenzi, cu fotografii de la un radar, sau dintr-o intersectie.

Pentru ca acest articol sa nu devina unul lung si plictisitor, continutul acest subiect dedicat Echipament auto si limite viteza Europa, a fost impartit, urmand ca a doua parte sa fie urmarita prin accesare Limite viteza Europa si echipament auto.


Ca si recomandare, inainte de toate, pentru a avea dreptul la asistenta medicala de baza intr-una din tari, trebuie sa existe la purtator Cardul European de Asigurari de Sanatate, acel document care confera titularului asigurat dreptul la prestatii medicale necesare in cadrul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene. Acesta se poate obtine de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Austria

In Austria, pentru a circula pe autostrada, trebuie achizitionata in prealabil o vinieta corespunzatoare periodei (acest lucru se poate face la benzinarii, sau online). Cand conduci pe drumurile austriece, trebuie respectat:
– 50 km/ora in localitate;
– 100 km/ora in afara localitatii (80 km/ora cu rulota / remorca);
– 100 km/ora pe drum expres (70 km/ora cu rulota / remorca);
– 130 km/ora pe autostrada (100 km/ora cu rulota / remorca);

Cand conduci prin Austria, este bine sa nu depasesti aceste limite de viteza, mai ales ca amenzile pot fi uriase. Daca viteza este depasita de:
– 10 – 20 km/ora, exista riscul unei amenzi de la 25 la 726 euro;
– 30 – 50 km/ora, exista riscul unei amenzi de la 70 la 2 180 euro;
Amenda pentru parcare incorecta se poate ridica la 21 – 726 euro.

Nivelul permis de alcool in organism in timpul conducerii este de 0,49 %, iar cea mai mare amenda pentru depasirea dozei admise de alcool in sange poate varia de la 300 la 3 700 de euro.

Inainte de a calatori in Austria cu masina, asigura-te ca esti dotat cu un triunghi si o vesta, reflectorizante, o trusa de prim ajutor si un extinctor. Este posibil sa primesti amenda daca ai ratat oricare dintre aceste articole.

Bulgaria

Daca doresti sa folosesti autostrada in Bulgaria, trebuie mai intai achizitionata o vigneta. Vignetele electronice sunt in vigoare din 2019 si pot fi achizitionate online sau la intrare in tara. In Bulgaria se aplică urmatoarele limite de viteza:
– 50 km/ora in localitati;
– 90 km/ora in afara localitatilor (70 km/ora cu rulota / remorca);
– 90 km/ora pe drumuri expres (70 km/ora cu rulota / remorca);
– 130 km/ora pe autostrazi (100 km/ora cu rulota / remorca);


Daca esti surprins de politisti cu depasirea vitezei sau alte infractiuni, acestia pot emite o amenda destul de mare care iti va strica vacanta. Prin urmare, este mai bine sa cunosti tarifele de acolo (o leva este egal cu 0,51 euro). Exista riscul de:
– 20 – 350 leva pentru depasirea vitezei cu 10 – 20 km/ora;
– 20 – 600 leva pentru depășirea vitezei cu 30 – 50 km/ora;
– 20 – 200 de leva pentru parcare incorecta;

Nivelul de alcool in sange admis in timpul conducerii este de 0,5 %, iar pentru depasirea alcoolemiei admise cu 0,5-1 %, exista un risc de 500 – 1 000 de leva.

Cand calatoresti prin Bulgaria cu masina, fii constient de echipamentul cerut de legislatie. Masina trebuie sa fie echipata cu un triunghi reflectorizant si o vesta reflectorizanta, precum si un extinctor auto si o trusa medicala de prim ajutor. Ar trebui sa ai si becuri de rezerva pentru orice eventualitate.

Slovenia

Atunci cand te deplasezi pe drumurile slovene, trebuie respectate urmatoarele restrictii:
– 50 km/ora in localitate;
– 90 km/ora in afara localitatii (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 110 km/ora pe drumuri expres (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 130 km/ora pe autostrazi (80 km/ora cu remorca / rulota).

Politisti din Slovenia sunt stricti avand in vedere regulile de circulatie. Astfel, daca soferul depaseste viteza cu:
– 10 – 20 km/ora, pot emite o amenda de 250 euro;
– 30  -50 km/ora, amenda poate fi 250 – 500 euro;

Echipamentul auto de baza al masinii, pentru aceasta tara, consta din 4 elemente: triunghi reflectorizant, o vesta reflectorizanta, o trusa de prim ajutor si becuri de rezerva. De asemenea, se recomanda includerea unui extinctor auto.

Trebuie, pentru conducerea pe autostrazi si drumuri expres, achitarea unei vignete, disponibila la chioscuri, benzinarii si oficii postale.
Legea din Slovenia permite ca alcoolemia unui sofer sa fie de maximum 0,5 %. Pedeapsa pentru depasirea alcoolemiei in sange in timpul conducerii poate fi de la 180 la 570 de euro. Iar pentru o masina prost parcata, amenda nu va depasi 200 de euro.

Croatia

Cand conduci prin Croatia, pastreaza urmatoarea viteza:
– 50 km/ora in localitate;
– 90 km/ora in afara localitatii (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 110 km/ora pe drumuri expres (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 130 km/ora pe autostrazi (90 km/ora cu remorca / rulota);

Daca incalci regulile de circulatie, poti primi o amenda destul de mare. Printre cele mai frecvente infractiuni se numara:
– pentru depasirea vitezei cu 10 – 20 km/ora, se aplica amenda de 500 HRK – o kuna croata este 0,65 ron;
– depasirea vitezei cu 30 – 50 km/ora, atrage o amenda de 2 000 HRK;
vehicul prost parcat, risc de amenda de 300 HRK;

Nivelul admis de alcool in organism, in timpul conducerii unui autoturism, este de 0,5 %, iar depasirea limitei de alcool in sange este supusa unei amenzi de la 1.000 la 2.000 HRK.

Reglementarile croate impun ca masina sa fie echipata cu triunghi reflectorizant, o vesta reflectorizanta, o trusa de prim ajutor si becuri de rezerva. Echipamentul recomandat este si un extinctor auto, dar nu exista obligatia de a-l avea in masina.

Grecia

Cand conduci pe drumurile din Grecia, asigura-te ca respecti:
– 50 km/ora in localitate;
– 90-110 km/ora in afara localitatii (80 km/ora cu rulota / remorca);
– 110 km/ora pe drum expres (80 km/ora cu rulota / remorca);
– 130 km/ora pe autostrada (80 km/ora cu rulota / remorca);

Incalcarea legilor locale poate subtia bugetul vacantei. Depasirea limitei de:
– 10 – 20 km/ora, amenda este de 40 euro;
– 30 – 50 km/ora, penalizarea este de 750 euro;
Iar sancțiunea pentru parcarea gresita a masinii poate varia de la 40 la 80 de euro.

In timpul conducerii, nu trebuie sa ai mai mult de 0,5 % alcool in organism, mai ales ca, pentru depasirea acestei concentratii de alcool, amenda este de la 78 pana la chiar 1 200 de euro.

Conform reglementarilor auto grecesti, in masina trebuie sa fie prezente triunghi de avertizare, o trusa medicala de prim ajutor si un extinctor auto. Vesta reflectorizanta este doar accesoriul recomandat.

Italia

Pe drumurile italiene trebuie pastrate vitezele:
– 50 km/ora in localitati;
– 90 km/ora in afara localitatilor (70 km/ora cu remorca / rulota);
– 110 km/ora pe drumuri expres (70 km/ora cu remorca / rulota);
– 130 km/ora pe autostrazi (80 km/ora cu remorca / rulota);
Pentru parcurgerea de autostrazi trebuie platit la punctele de colectare a taxelor, care sunt desemnate pe sectiuni individuale.

Pentru depasirea cu viteza cu 10 – 20 km/ora, politistii italieni pot emite o amenda de maxim 169 de euro. Daca limita este depasita cu 30 – 50 km/ora, penalizarea va fi de la 532 la 2 108 euro. Pentru depasirea vitezei cu mai mult de 60 km/ora, amenda poate fi cuprinsa intre 821 si 3 287 euro, plus suspendarea permisului de conducere de la sase luni la un an. Pe langa toate acestea, pentru un vehicul parcat incorect, soferul poate fi amendat cu 84 – 335 euro.

In Italia, soferul poate avea maximum 0,5 % alcool in corp pe timpul conducerii, iar pentru depasirea alcoolemiei, amenda poate ajunge si la 2 127 euro. Tine minte! Pentru incalcari grave pe timp de noapte in trafic, amenzile sunt cu 30 % mai mari.

Echipamentul obligatoriu pentru o masina in Italia consta in triunghi reflectorizant si o vesta reflectorizanta. Un extinctor auto si o trusa medicala sunt de asemenea, articole recomandate.

Norvegia

Cand conduci prin Norvegia, trebuie avut in vedere ca exista taxe sectionale pe autostrazi si trebuie pastrate urmatoarele limite de viteza:
– 50 km/ora in localitate;
– 80 km/ora in afara localitatii (60 km/ora cu remorca / rulota);
– 90 km/ora pe drum expres (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 100 km/ora pe autostrazi (80 km/ora cu remorca / rulota);

Prin incalcarea acestor reglementari, trebuie sa tii cont de amenzi. Daca te deplasezi mai repede de:
– 10 – 20 km/ora, penalizarea va fi de 2 100 – 5 500 coroane (o coroana=0,48 lei);
– 30 – 50 km/ora, amenda poate fi de pana la 8 500 de coroane (decizia depinde de instanta). In situatia in care ai parcat necorespunzator, poti plati o amenda de pana la 900 coroane.

Cantitatea maxima de alcool in organism pe timpul conducerii in aceasta tara este de 0,2 %. Consumul de alcool este interzis cu 8 ore inante de a te urca la volan.

Echipamentul auto obligatoriu al masinii consta in doua articole si anume, o vesta reflectorizanta si triunghi reflectorizant. Dar sunt recomandate si trusa de prim ajutor, stingatorul de incendiu si becuri de rezerva.

Olanda

Daca doresti sa calatoresti prin Tarile de Jos, nu trebuie sa platesti taxa de autostrada, dar trebuie sa respecti urmatoarele limite de viteza:
– 50 km/ora in localitate;
– 80 – 100 km/ora in afara localitatii (80 km/ora cu rulota / remorca);
– 100 km/ora pe autostrazi (90 km/ora cu rulota / remorca);
Afla mai multe despre aceste limite de viteaza accesand articolul din site si intitulat Viteza maxima autostrazi Olanda

Exista amenzi mari pentru incalcarea regulilor de circulatie, asa ca este mai bine sa nu depasesti limita de viteza afisata pe traseu.
– Pentru depasirea limitei cu 10 – 20 km/ora poti primi o amenda de 72 – 194 euro;
– Pentru depasirea limitei de viteza cu 30 – 50 km/ora, amenda poate fi peste 324 euro;
– Poti primi o amendă de 95 de euro pentru parcare necorespunzatoare;

Cand conduci o masina in Tarile de Jos, este posibil sa ai maximum 0,5 % alcool in organism. Pentru o crestere a alcoolemiei, poti primi o amenda de 360 – 500 de euro.

Cand te deplasezi cu masina pe drumurile olandeze, un singur lucru trebuie sa fie obligatoriu in vehicu si anume un triunghi reflectorizant. Sunt recomandate si articole precum vesta reflectorizanta, extinctor auto, trusa medicala de prim ajutor si becuri de rezerva.

Elvetia

Trebuie cunoscut ca in Elvetia trebuie sa platesti deplasarea pe autostrada. Prin urmare, trebuie să cumperi o vigneta anuala cu 40 de franci (indiferent de cat timp vei ramane in aceasta tara, aceasta fiind singura optiune disponibila).

Iar cand faci o deplasare cu masina pe drumurile din Elvetia, respecta urmatoarele viteze:
– 50 km/ora in localitati;
– 80 km/ora in afara localitatilor;
– 100 km/ora pe drumuri expres (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 120 km/ora pe autostrazi (80 km/ora cu remorca / rulota);

Amenzile in Elvetia sunt foarte mari, asa ca e mai bine sa eviti cheltuielile inutile. Pentru depasirea vitezei cu 10 – 20 km/ora poti fi amendat cu 250 – 400 de franci elvetieni, in timp ce costul depasirii limitei cu 30 – 50 km/ora va depinde de decizia instantei. Pentru o masina parcata incorect, politistii pot emite o amenda în valoare de 40 – 120 de franci.

In timpul conducerii autoturismului, soferul poate avea in corp maximum 0,5 % alcool, iar pentru depasirea alcoolemiei admise, amenda este de peste 600 de franci.

Cand conduci masina, trebuie sa existe un singur echipament auto obligatoriu in masina, acesta fiind triunghiul reflectorizant. Se recomanda insa ca echipamentul sa includa si o trusa medicala de prim ajutor, o vesta reflectorizanta si un extinctor auto.

Spania

In Spania, trebuie platit pentru conducerea pe autostrada in anumite sectiuni desemnate. In plus, este bine sa pastrezi limitele de viteza afisate:
– 50 km/ora in localitate;
– 90 km/ora in afara localitatii (70 km/ora cu remorca / rulota);
– 100 km/ora pe drumuri expres (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 120 km/ora pe autostrazi (100 km/ora cu remorca / rulota);

Politisti clasifica incalcarile acestor regului in trei categorii: usoare, medii si grave. Conform acestei clasificari se determina si cuantumul amenzilor, care poate fi cu adevarat mare. Numarul mediu de amenzi in Spania este urmatorul:
– viteza cu 10 – 20 km/ora peste limita – de la 100 la 500 de euro;
masina parcata incorect – in jur de 100 euro;

Concentratia de alcool admisa in organism in timpul conducerii este de 0,5 %, iar pentru un nivel crescut de alcool in organism in timpul conducerii, amenda ajunge pana la 1 000 de euro.

Echipamentul auto care este obligatoriu in Spania, include triunghi reflectorizant si o vesta reflectorizanta. Reglementarile recomanda ca in masina sa fie prezente si o trusa medicala de prim ajutor, un extinctor auto si becuri de rezerva.

Portugalia

Portugalia are o retea de drumuri foarte bine dezvoltata, iar pe unele sectiuni desemnate de autostrazi, trebuie platit pentru a continua sa conduci. Cand faci deplasari pe aceste rute, retine urmatoarele:
– 50 km/ora in localitati;
– 90-100 km/ora in afara localitatilor (70 km/ora cu remorca / rulota);
– 100 km/ora pe drumuri expres (80 km/ora cu remorca / rulota);
– 120 km/ora pe autostrazi (100 km/ora cu remorca / rulota);

Exista amenzi destul de mari pentru incalcarea acestor limite de viteza. Astfel, in caz de:
– depasirea limitei cu 10 – 20 km/ora, amenda va fi de 60 – 300 euro;
– depasirea limitei cu 30 – 50 km/ora, amenda va fi de 120 – 600 euro;
– pentru o parcare incorecta, amenda va fi de 60 – 300 euro;

In timp ce te afli la volan, este posibil sa ai maximum 0,5 % alcool in sange, iar pentru depasirea alcoolemiei in timpul conducerii, amenda va fi de 250 – 2 500 euro.

Triunghi reflectorizant si o vesta reflectorizanta trebuie sa fie prezente obligatoriu in masina. Se recomanda si prezenta unui extinctor auto, trusa medicala si becuri de rezerva.

Danemarca

Ca calatoresti prin Danemarca este gratuit, nu trebuie sa platesti taxe in avans, dar trebuie avut in vedere si pastrat:
– 50 km/ora in localitate;
– 80 km/ora in afara localitatii (70 km/ora cu rulota / remorca);
– 80 km/ora pe drum expres (70 km/ora cu remorca / rulota);
– 110 km/ora pe autostrada (80 km/ora cu remorca / rulota);

Soferii pot primi amenzi foarte mari pentru incalcarea legilor rutiere. Daca limita de viteza este depasita de:
– 10 – 20 km/ora, amenda va fi de la 1 000 la 6 000 de coroane;
– 30 – 50 km/ora, amenda va varia de la 1 000 la 7 500 de coroane.
In situatia in care esti surprins printr-o parcare a masinii, politistii pot emite o amendă pentru 510 – 1 020 coroane.

Pe timpul deplasarilor, poti avea maximum 0,5 % alcool in corp, iar pentru cresterea alcoolemiei in sange in timpul conducerii, pedeapsa va fi salariul mediu lunar sau chiar confiscarea masinii.

Doar un triunghi de avertizare este obligatoriu in masina. Cu toate acestea, este recomandat sa existe si echipamente precum o vestă reflectorizanta, un extinctor auto si trusa medicala.

Franta

In Franta, taxele pentru conducerea pe autostrada sunt percepute pe sectiuni desemnate, iar pe drumurile franceze se aplică urmatoarele limite de viteza:
– 50 km/ora in localitate;
– 80 km/ora in afara localitatii;
– 110 km/ora pe drumuri expres;
– 130 km/ora pe autostrazi;

Sanctiunile pentru incalcarea regulilor de circulatie in Franta sunt drastice, mai ales ca poti pierde permisul de conducere pentru depasirea limitei de viteza cu 30 km/ora si poti fi amendat cu 1 500 de euro daca deti un detector radar in masina.

Daca depasesti limita de viteza cu:
– 10 – 20 km/ora, amenda este de 135 euro;
– 30 – 50 km/ora, amenda este de 135 – 1 500 euro;
Pe de alta parte, sanctiunea pentru parcarea necorespunzatoare este de 35 – 135 euro.
Limita maxima de alcool in sange pe perioada aflarii la volan este de 0,5 %.

Cand te deplasesi prin Franța cu propria masina, trebuie sa te asiguri ca ai un triunghi reflectorizant, o vesta reflectorizata si becuri de rezerva. De asemenea, se recomanda ca masina sa fie echipata cu o trusa medicala de prim ajutor si un extinctor.

De final

Nu rata continuarea acestui articol auto si urmareste si alte Limite viteza Europa si echipament auto, pentru cuvinte de final si concluzie.
Echipament auto si limite viteza Europa
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor