Sari la conținut

Greseli frecvente in sensul giratoriu


Greseli frecvente in sensul giratoriu, mai ales ca, pe drumurile noastre exista tot mai multe sensuri giratorii, dar,  cu cat sunt mai multe benzi si iesiri, cu atat problemele pentru soferi sunt mai mari. De ce sunt soferi care fac atat de multe greseli la sensurile giratorii, in comparație cu alte intersectii?

Se pare ca multe dintre astfel de greseli sunt rezultatul nerespectarii sau ignorarii reglementarilor in vigoare. Cand tot mai multi soferi se vor familiariza cu traversarea de sens giratoriu, conducerea va fi cu siguranta mai putin suparatoare.

Greseli frecvente in sensul giratoriu

Greselile frecvente in sensul giratoriu pot fi periculoase si pot cauza accidente. Este esential sa se respecte regulile de circulatie si sa atentia sa fie marita atunci cand se intra intr-un sens giratoriu. Acest articol auto incearca sa afiseze o lista cu cele mai frecvente greseli, care apar atunci cand se conduce in intrare si iesire dintr-un sens giratoriu.

Lipsa de semnale luminoase
La iesire din sensul giratoriu, porneste intotdeauna semnalizatorul din dreapta.

Fortarea prioritatii
Fortarea prioritatii la iesirea dintr-un sens giratoriu, cand conduci pe o alta banda decat cea din dreapta. Masinile de pe banda dreapta au prioritate absoluta si trebuie lasate sa treaca chiar si la iesirea din intersectie.


Conducerea in sens giratoriu cu mai multe benzi (de obicei cu doua benzi)
Conducerea intr-un sens giratoriu nu difera de conducerea pe alte trasee. Deplasarea trebuie facuta pe banda pe care ai ales-o si semnalizezi schimbarea din parghia de semnalizare.

Blocarea drumului la schimbarea benzii la dreapta
Semnalizeaza schimbarea benzii cu semnalizatorul si astepta un spatiu liber. Un sofer care care conduce pe banda dreapta are prioritate pana la urmatoarea iesire.

Utilizarea semnalelor de directie

Folosirea semnalizatoarelor inaintea unui sens giratoriu si la o iesire din acesta este, de asemenea, controversata. Multi soferi sunt obisnuiti sa semnalizeze inaintea unui sens giratoriu, daca merg la dreapta sau la stanga, sau se intorc. Mai mult, uneori se intampla sa invete aceste comenzi, in timpul unui scoli de soferi, de la instructorul auto. Numai ca, astfel de cazuri sunt neclare.

Nu este necesar ca un sofer sa semnalizeze un viraj la stanga, atunci cand intra intr-un sens giratoriu, ci doar la iesire, semnalizatorul (dreapta) fiind activat. De ce asa? Mai multe instante de judecata au stabilit ca atunci cand intri intr-un sens giratoriu, nu schimbi sensul, ci mergi in cerc. Schimbarea benzii, sau iesirea, este singura schimbare a traseului de conducere. Cu alte cuvinte, un sofer nu este obligat sa foloseasca semnalizatoarele inainte de a intra intr-un astfel de tip de intersectie.

De final

Respecta regulile de circulatie, acorda prioritate celor din dreapta, foloseste semnalizarea corespunzatoare si fi atent la ceilalti participanti la trafic, pentru a evita aceste greseli si a fi sigur in sensul giratoriu.
Greseli frecvente in sensul giratoriu

Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu comentarii si un like pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact