Sari la conținut

Greseli frecvente si iritante ale soferilor


Greseli frecvente si iritante ale soferilor, ce pot fi interpretate ca si prostie si ignoranta auto, prin conducerea fara a purta centura de siguranta, folosirea gresita a luminilor, neactionarea semnalizatoarelor la schimbarea benzii sau a directiei de mers. Sunt doar cateva dintre sutele sau miile de infractiuni comise de unii soferi.

Enervarea in trafic este obisnuita in tara noastra. Datorita traficului infernal cateodata, a drumurilor prost asfaltate, neiluminate si prost intretinute, te poti enerva rapid pe alti participanti la trafic. La urma urmei, depinde intotdeauna de ceilalti. Nu poate fi vina noastra, nu-i asa? Mai ales ca trebuie sa realizam ca nu putem face aproape nimic in aceasta privinta.

Pentru a intelege care dintre cauze rezulta din prostie si ignorare a prevederilor Legii Circulatiei Rutiere, sau din lipsa de constientizare a greselilor facute, acest articol auto afiseaza cateva probleme ivite mai mereu in trafic.

Greseli frecvente si iritante ale soferilor

De obicei nu stii daca conduci enervant, pentru ca este posibil nu vezi consecintele propriilor tale actiuni. Cineva din spatele tau poate fi nevoit sa franeze brusc pentru ca te hotarasti in ultimul moment sa faci o depasire, sau o schimbare de sens. Sau poate conduci cu farurile de ceata aprinse, pentru simplul fapt ca esti cel care considera ca masina ta arata altfel. In oricare din cazuri, mai ales ca ele pot fi destul de multe, poti presupune ca nu esti un sofer perfect.

Dar de ce sa creezi atat de multe probleme in trafic, care nu este acceptate? Acest lucru poate avea de-a face partial cu cunostintele tale si cu interpretarea de catre tine a regulilor. Ai invatat candva cum sa faci, dar de-a lungul anilor se poate strecoara neglijenta sau ignorarea. Esti constient ca nu ar trebui sa faci o multime de greseli, dar le faci oricum. De ce? Acest lucru are de-a face cu tendinta ta de a subestima pericolele, dar si de a ati supraestima propriile abilitati. Desi crezi ca ai totul sub control, acest lucru este imposibil.


Fara semnale de schimbare a benzii sau a directiei

Semnalizatoarele de directie sunt acele lumini mici portocalii care fac de obicei parte din farul si lampa din spate a unei masini, aprinzandu-se la intervale adecvate si semnaland in primul rand celorlalti participanti din trafic despre intentiile noastre. Prevederile Legii Circulatiei Rutiere obliga fiecare sofer sa le foloseasca, iar in cazul biciclistilor, sa indice manual directia in care intentioneaza sa se deplaseze.

Conducerea cu farurile de ceata aprinse

Multi soferi vor sa conduca cu farurile de ceata aprinse. Unii le folosesc ca lumini de zi, altii cred ca astfel masina arata mai impresionant. Daca utilizarea lor nu este fortata de conditiile meteorologice, atunci in fiecare dintre aceste situatii soferii incalca prevederile Legii circulatiei rutiere.

Obligatia de a purta centurile de siguranta

Unii explica ca au uitat, altii ca le este mai convenabil. In afara de situatiile in care suntem scutiti de obligatia de a purta centurile de siguranta din motive de sanatate, orice astfel de situatie este pur si simplu stupida. Ai uitat sa te speli, sa mananci sau sa te imbraci? In calitate de soferi, trebuie neaparat sa ne amintim despre astfel de „detalii”. Centurile de siguranta fac parte dintr-un set de caracteristici ale unei masini, menite sa reduca efectele unei coliziuni, sau accident rutier, din punctul de vedere al tuturor participantilor la acest eveniment. Pe scurt, centurile de siguranta salveaza vieti.

Pe langa faptul ca in cazul unui accident, centurile de siguranta ne impiedica corpul sa incerce sa se deplaseze mai departe in directia de deplasare, ele armeaza si airbag-urile. Daca nu punem centurile de siguranta, airbag-ul, care este un alt element al sigurantei pasive a masinii, pur si simplu nu va functiona. Una sau doua secunde dedicate acestei activitati, ne pot proteja de raniri foarte grave si chiar de deces.

Aruncatul gunoiul pe fereastra

Lipsa de cultura, prostie, sau grosolanie? Care este alt nume ce poate fi folosit pentru a arunca gunoiul pe fereastra? Nu conteaza daca este doar un miez de mar, un muc de tigara, sau o punga de ambalaj, aruncarea de gunoi inseamna totusi gunoi.

Obstructionare trecere pietoni

Intr-o circulatie aglomerata, multi soferi nu pot gandi la aspectul ca au 2 metri de spatiu liber in fata pentru o trecere de pietoni. Ce fac ei atunci? Desigur, conduc pana la mașina din fata, ingreunand astfel trecerea pietonilor. S-ar crede, ca la urma urmei, asteptarea acestor cateva secunde sa para o eternitate.

Mancatul, bautul si fumatul la volan

Pentru multi dintre noi, masina, datorita naturii activitatii noastre, devine o a doua casa. Grabindu-ne in cautarea banilor, se intampla adesea sa mancam si sa bem in timp ce conducem o masina. Pe langa efectele negative asupra sanatatii noastre, portofelul poate avea de suferit. Consumul de orice in timpul conducerii va duce la o amenda.
Fumatul la volan in masina de servici este, de asemenea, pasibil de o amenda. Ar trebui ca toti soferii sa se teama de amenzi pentru astfel de activitati? Din fericire nu. Aceste interdictii se aplica in principal soferilor de taxi si autobuz. Regulamentul de circulatie rutiera este destul de complicat in acest sens.

De final

Vom scapa vreodata de toate aceste suparari provocate de unii soferi din trafic? Sau toti acesti soferi neglijenti nu pot fi niciodata reeducati? Totusi, ceea ce se aplica cu siguranta este faptul ca, cu cat mai multa experienta de condus, cu atat un soferul este mai bun.

Nimeni nu este perfect si este posibil sa se intample greseli. Ideal este sa observi ce faci gresit si sa incerci sa elimini greselile. Arta autoperfectionarii este o mare abilitate care te poate proteja de privirile neprietenoase si gesturile jignitoare din trafic, dar si de amenzi. Merita intotdeauna sa reflectezi asupra comportamentului tau pe drum si sa observi greselile pe care cu siguranta le faci.
Greseli frecvente si iritante ale soferilor
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.


Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact