Sari la conținut

Imbunatatire durata de viata a turbinei tale


Imbunatatire durata de viata a turbinei tale, stiind ca un motor care are o turbina poate realiza o crestere a puterii motorului cu aproximativ 40%, conferind performanta ridicata automobilului, diminuand consumul de combustibil si reducand poluarea mai mult decat in cazul unor motoare turbo pe benzina.

In pofida complexitatii sale interne, precum si a vitezei incredibile la care aceasta functioneaza, turbina este un dispozitiv cu durata lunga de viata. Chiar si asa, pentru a nu intampina probleme, trebuie sa ai grija de ea si sa o intretii corect.


Imbunatatire durata de viata a turbinei tale

Un motor care are o turbina poate realiza o crestere a puterii motorului cu aproximativ 40%, conferind performanta ridicata automobilului, diminuand consumul de combustibil si reducand poluarea mai mult decat in cazul unor motoare turbo pe benzina.

In pofida complexitatii sale interne, precum si a vitezei incredibile la care aceasta functioneaza, turbina este un dispozitiv cu durata lunga de viata. Chiar si asa, pentru a nu intampina probleme, trebuie sa ai grija de ea si sa o intretii corect.

Schimba regulat uleiul

Uleiul de motor este crucial pentru pastrarea integritatii masinii. Turbosuflantele nu sunt diferite. Motorul este format din mai multe componente pentru a alimenta vehiculul la viteze incredibil de mari. Blocul motor impreuna cu turbina proceseaza caldura si presiunea prin inductie fortata pentru a obtine un debit constant pe intregul ventilator al turbinei.

Utilizeaza ulei de motor sintetic de inalta calitate pentru a te asigura ca aceste piese sunt lubrifiate corespunzator pe intregul bloc motor. In cele din urma, ai nevoie de ulei de motor pentru turbina. Verifica daca a ta are un rezervor de ulei incorporat. In caz contrar, utilizeaza ulei sintetic de inalta calitate si schimba-l conform instructiunilor din manualul producatorului.

Incalzeste masina inainte de a conduce

Pentru a imbunatati durata de viata a turbinei, incalzeste masina inainte de a o conduce. Intrucat turbosuflantele se conecteaza la motorul care alimenteaza apoi vehiculul, este necesar sa il incalzesti, mai ales daca te afli in zone cu clima rece. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul de motor se ingroasa la temperaturi scazute, nu va curge liber si, prin urmare, nu va lubrifia fiecare componenta in profunzime, provocand uzura. La caldura, acest ulei se subtiaza si unge fiecare parte a motorului. Din fericire, uleiul se dilueaza destul de repede.

Dupa ce pornesti masina, asteapta aproximativ 10-15 minute pentru ca uleiul sa se incalzeasca suficient pentru a circula in intregul sistem. Condu cu prudenta in primele 10 minute. Vei limita suprasolicitarea pompei de ulei si vei preveni uzura sistemului turbo. De asemenea, ar trebui sa astepti cateva minute inainte de a creste viteza, deoarece acest lucru permite turbinei sa atinga temperatura interna optima.


Raceste motorul dupa ce ai condus

Racirea motorului masinii dupa o deplasare poate prelungi durata de viata a turbinei. Avand in vedere ca turbina este un dispozitiv de inductie fortata, cu rol de imbunatatire a eficientei si puterii unui motor cu combustie interna, fortand aer suplimentar in camera de ardere, aceasta produce multa caldura, inclusiv caldura reziduala si depozite de carbon. La oprirea motorului, turbina este inca foarte incinsa. Pentru a evita „fierberea uleiului”, coroziunea si uzura prematura a motorului, lasa-l pornit timp de 4-5 minute dupa ce ai parcat, permitand astfel turbinei sa ajunga la temperaturi decente.

Treci intr-o treapta inferioara

Alternativ, incearca sa treci la o treapta inferioara pentru o eficienta mai mare a combustibilului. Presupunand ca poti controla arborele cutiei de viteze al vehiculului, poti preveni suprasolicitarea turbinei atunci cand treci la o treapta inferioara, ca in cazul unei transmisii manuale.

In momentul in care vei reduce treapta de viteza, turatia motorului va creste considerabil, lucru care nu poate fi decat benefic pentru turbina, daca vei face schimbarea corect. Acest lucru iti ofera siguranta ca toate componentele vor fi in stare buna de functionare si se vor curata prin conducerea la turatii ridicate.

Chiar daca turbosuflanta nu se defecteaza atat de des, este indicat sa mergeti in centre de specialitate pentru a identifica eventualele probleme. In cazul in care aveti nevoie sa reconditionati turbina, ERC Turbo vine in ajutorul dvs cu cele mai noi echipamente de diagnoza si reparatie turbine.
Imbunatatire durata de viata a turbinei tale

Distribuie prietenilor