Sari la conținut

Inchiriere Dacia Logan la cele mai mici preturi


Inchiriere Dacia Logan la cele mai mici preturi in 2023, mai ales ca, odată cu apropierea concediilor, am decis să descoperim care sunt costurile de închiriere a unei Dacia Logan în această vară la cele mai mari aeroporturi din România. Pentru a răspunde acestei întrebări, Nanorent, o companie de închirieri auto Cluj, a efectuat un studiu de piață amănunțit pentru a analiza prețurile medii de închiriere în funcție de aeroport. Acest studiu a implicat analizarea prețurilor pentru zece aeroporturi din țară.

Dar de ce a fost realizat acest studiu tocmai pentru Dacia Logan? Răspunsul este simplu: Dacia Logan este una dintre cele mai populare opțiuni de închiriere auto în România. Există câteva motive cheie care fac din acest model o alegere preferată printre clienții în căutarea unei mașini de închiriat.


Inchiriere Dacia Logan la cele mai mici preturi

În primul rând, prețul accesibil al închirierii face din Dacia Logan o alegere atractivă în comparație cu alte branduri de mașini disponibile în flotele companiilor de închirieri auto. În al doilea rând, spațiul generos pe care îl oferă Logan este perfect pentru o vacanță în familie în România. Iar în al treilea rând, eficiența sa în consumul de combustibil face din această mașină o opțiune economică.

Indiferent de motivele care stau în spatele popularității sale, Dacia Logan continuă să atragă atenția clienților în căutarea unei mașini de închiriat. Studiul realizat de Nanorent ne oferă o perspectivă clară asupra prețurilor practicate în diverse aeroporturi, ajutându-ne să luăm decizii informate atunci când vine vorba de închirierea unei Dacia Logan în această vară.

În primul rând, acest studiu de prețuri a fost realizat prin comparația tarifelor disponibile pe cele mai mari trei platforme românești de închirieri auto. Analiza cuprinde ofertele obținute în perioada 8-12 mai 2023 și se concentrează asupra ofertelor companiilor de închirieri auto pentru perioada iunie-august 2023. Prețul mediu a fost calculat pentru o perioadă de 10 zile de închiriere, reprezentând durata medie a unei rezervări în această perioadă pentru o mașină de închiriat.

Pentru a proteja interesele clienților și a menține obiectivitatea, platformele au fost notate simplu cu numerele 1, 2 și 3. Valorile din tabel reprezintă prețul mediu în euro pentru o perioadă de 10 zile. Am notat cu “ * ” orașele unde nu am găsit nici o ofertă de preț, în timp ce cu ” – ” am notat orașele unde am găsit doar o ofertă. M reprezintă prețul mediu al celor trei platforme de închirieri auto.
pret platforme dacia logan 2023

Este important de menționat că această cercetare de piață nu a luat în considerare valoarea depozitului, costul altor asigurări sau opțiuni suplimentare precum șofer adițional sau scaun de copil. Studiul se concentrează exclusiv asupra prețului de închiriere al mașinilor. Prin urmare, costul final poate varia semnificativ în funcție de adăugarea acestor opțiuni suplimentare.

Cu toate acestea, pentru a obține o statistică mai precisă, am decis să includem și prețul mediu oferit de companiile de închirieri auto locale din fiecare oraș. Prin urmare, am căutat pe Google termenii „închirieri auto” + „numele orașului” pentru a găsi ofertele companiilor locale. Prețul mediu a fost calculat în același mod ca și pentru fiecare platformă: am adunat ofertele companiilor locale dintr-un oraș și le-am raportat la numărul total de oferte. Valorile din tabel reprezintă costul în euro pentru o perioadă de 10 zile de închiriere a unei Dacia Logan.
pret companii inchirieri auto dacia logan
Pentru a obține un preț mediu general pentru închirierea unei Dacia Logan, am luat în considerare datele din cele două tabele și le-am făcut media. Astfel, aceste date ne oferă o imagine mai completă și mai precisă a prețurilor practicate pe piața de închirieri auto pentru Dacia Logan.


Iunie: București domină în materie de prețuri accesibile

grafic iunie 2023
Luna iunie aduce cu sine prețuri mai mici pentru închirierea unei Dacia Logan, iar Bucureștiul se evidențiază ca fiind cel mai accesibil oraș. Potrivit datelor analizate, prețul mediu pentru o închiriere de 10 zile se situează în jurul valorii de 236 euro. În continuare, Sibiu și Cluj-Napoca se clasează pe locurile următoare, cu prețuri medii de aproximativ 245 euro, respectiv 274 euro. În contrast, Constanța se remarcă prin cele mai mari tarife medii, ajungând la 411 euro. Târgu Mureș și Suceava se alătură categoriei orașelor cu tarife ridicate, cu medii de aproximativ 351 euro, respectiv 343 euro.

Iulie: Cluj-Napoca devine un oraș atractiv pentru închirieri auto

grafic iulie 2023
În luna iulie, Bucureștiul continuă să ofere cele mai accesibile tarife de închiriere, iar Cluj-Napoca câștigă teren, situându-se pe locul doi în clasamentul celor mai bune opțiuni. Astfel, prețul mediu pentru închirierea unei Dacia Logan în Cluj-Napoca se apropie de 302 euro, iar Sibiu și Timișoara se poziționează pe locurile trei și patru, cu tarife medii de aproximativ 325 euro, respectiv 340 euro. Constanța rămâne un oraș scump pentru închirieri auto, cu un preț mediu de 380 euro, iar Târgu Mureș și Craiova se alătură clasamentului cu tarife de aproximativ 362 euro, respectiv 356 euro.

August: Cererea ridicată aduce creșterea tarifelor

grafic august 2023
Luna august este caracterizată de o creștere a cererii în domeniul închirierilor auto, ceea ce conduce la tarife mai ridicate. Bucureștiul și Cluj-Napoca continuă să ofere cele mai accesibile opțiuni de închiriere, însă prețurile medii cresc față de luna iulie. Constanța se menține în fruntea listei cu cele mai mari tarife, iar Craiova urcă pe locul doi, cu o creștere de aproximativ 18% față de luna precedentă. Târgu Mureș ocupă locul trei în acest clasament, cu un preț mediu de aproximativ 362 euro.

Preț mediu să închiriezi Dacia Logan (iunie-august 2023)

grafic mediu
În concluzie după analiza datelor oferite de Nanorent, se poate concluziona că în vara anului 2023 cele mai bune opțiuni pentru închirierea unei Dacia Logan le găsim în București și Cluj-Napoca, care oferă tarife medii accesibile. Sibiu și Timișoara se remarcă și ele ca orașe cu opțiuni atractive pentru închirieri auto. În ceea ce privește tarifele ridicate, Constanța se menține în fruntea listei, fiind urmată de Târgu Mureș și Craiova. Pentru călătorii care doresc să economisească, recomandarea este să planifice închirierea din timp și să aibă în vedere orașele cu prețuri mai accesibile.
Inchiriere Dacia Logan la cele mai mici preturi

Distribuie prietenilor