Sari la conținut

Intreruperi motor la apasare pedala acceleratie


Intreruperi motor la apasare pedala acceleratie, atunci cand masina ta smuceste atunci cand accelerezi, nu ignora problema de a conduce cu speranaa ca situatia se va rezolva rapid. O masina care zvacneste atunci cand accelereaza, indica o problema  care necesita rezolvare. Acest articol auto afiseaza principalele motive pentru care apar aceste simptome, atunci cand un sofer apasa pedala de acceleratie.

Exista o serie de probleme care pot provoca intreruperi ale motorului atunci cand apesi pedala de acceleratie. Este esential sa intelegi ca exista numeroase motive pentru care aceasta problema poate aparea si ca poate fi necesara o diagnoza auto adecvata, pentru a identifica si remedia specificul problemei.

Intreruperi motor la apasare pedala acceleratie

Aceste procese apar la motoarele de orice tip, asa ca, in continuare, apar  cateva posibile cauze ale intreruperilor motorului la apasarea pedalei de acceleratie, atat pentru masinile moderne, dar si pentru cele de generatii mai vechi.

Convertorul catalitic este blocat
Catalizatoarele se vor defecta, in cele din urma, dupa ani de utilizare. Cu toate acestea, incercarea unei reparatii de unul singur este o greseala majora. Doar un mecanic cu experienta in reparatii auto poate rezolva un convertor catalitic blocat sau compromis. Odata ce unul calificat in reparatii auto curata convertizorul catalitic, vei descoperi ca accelerarea se dovedeste mult mai lina.

Probleme cu senzorii
Senzorii care masoară fluxul de aer, temperatura sau presiunea, pot fi defecti sau murdari, ceea ce poate furniza date incorecte calculatorului de control al motorului. Acest aspect poate duce la o gestionare inadecvata a amestecului de combustibil si aer, ceea ce poate cauza intreruperi.


Injector de combustibil compromis
Combustibilul trece prin conducte, asa ca este firesc ca la un injector sa poata aparea probleme. Murdaria din acesta poate face accelerarea mult mai dificila, deoarece reduce capacitatea injectorului. Mizeria poate, de asemenea, scadea debitul de combustibil, smucind masina atunci cand pedala de acceleratie este apasata.

Filtru de aer murdar
Utilizarea excesiva umple filtrele de aer cu murdarie si alte particule nedorite. Cand apesi pedala de acceleratie, poti auzi o „balbaiala” suspecta. Inlocuirea filtrelor de aer, fie acasa, fie iuntr-un atelier de reparatii auto, este solutia.

Bujie uzata
Cu timpul, bujiile se vor uza incet. Daca bujia este deja uzata si nu este inlocuita rapid, masina va pierde putere si va avea o miscare de genul smucit la accelerare.

Cabluri de accelerare compromise
Daca cablurile care ajuta motorul sa accelereze sunt deteriorate, masina nu va putea demara asa cum a fost proiectata, producand o miscare smucitoare atunci cand pedala de acceleratie se actioneaza.

Carburator defect
Carburatoarele ofera motorului aerul si combustibilul de care are nevoie pentru a functiona. Dar daca carburatorul nu functioneaza in parametri, motorul nu va rula asa cum a fost proiectat, scazand din acceleratie si, eventual, provocand smucituri masinii, atunci cand este apasata pedala de acceleratie.

Conducta de combustibil deteriorata
Pe langa toate cele mentionate, o masina care smuceste la accelerare poate avea si conducta de combustibil deteriorata. O astfel de deteriorare poate impiedica deplasarea normala a carburantului prin conductele de la masina, ceea ce duce la miscarea ca si smucitura atunci cand se accelereaza.

Conexiuni electrice slabe
Conexiunile electrice slabe sau corodate, pot duce la intreruperi in functionarea sistemului de injectie sau aprindere, iar cablurile uzate sau deteriorate, pot duce la pierderi de energie electrica.

De final

Asadar, atunci cand motorul masinii prezinta intreruperi sau ezitari la apasarea pedalei de acceleratie, pot exista mai multe cauze posibile. Aceste probleme pot varia de la simple defectiuni minore pana la probleme mecanice sau electrice mai serioase, iar daca nu ai experienta in diagnosticarea si repararea problemelor auto, este recomandat sa duci masina la un mecanic profesionist pentru o inspectie detaliata si bineinteles, pentru reparatiile necesare.
Intreruperi motor la apasare pedala acceleratie
Daca consideri interesant acest articol auto, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna informare si cunoastere.

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact