Sari la conținut

Intretinere masina la schimbare anotimpuri


Intretinere masina la schimbare anotimpuri, chiar daca intretinerea este o practica realizata pe tot parcursul anului, numai ca ea devine deosebit de importanta atunci cand anotimpurile se schimba. Sunt perioadele cand si conditiile de drum se schimba o data cu acestea.

Pentru a mentine in siguranta masina si mai ales pasageri, o data cu schimbarea de anotimpuri, am realizat o lista cu cateva sfaturi de intretinere preventiva si care ar trebui sa fie luata in considerare pe masura ce temperatura se raceste.

Anvelope

Legat de anvelope, trebuie stiut ca acestea sunt o parte cruciala a intretinerii preventive sezoniere, deoarece anvelopele se vor schimba odata cu anotimpurile. Indiferent daca alegi sa le rulezi in toate anotimpurile pana cand zapada si gheata apar, fie ca le rotesti intre o pereche de anvelope de vara si de iarna, in functie de vreme, vei avea nevoie de ajutor pentru deplasare si pentru a te asigura ca totul este aliniat uniform, pentru o conducere lina si sigura.

Nu este nevoie doar de schimbarea anvelopelor, chiar daca toamna este posibil sa aduce gheata si zapada, ci si de o intretinere regulata sub forma de rotire si schimbare intre ele. In timp, banda de rulare a anvelopelor masinii se uzeaza, de obicei pe o parte mai mult decat pe cealalta. Acest lucru poate cauza un condus neuniforma si chiar poate ingreuna o virarea corecta. Prin rotirea regulata a anvelopelor, asiguri o uzură uniforma a benzii de rulare, ceea ce face ca masina sa functioneze mai bine si se prelungeste durata de viata a anvelopelor.

Schimbarea uleiului

Nu este ceva nou pentru multi soferi faptul ca primavara si vara pot fi cauza unei acumulari suplimentare de praf si resturi in filtre. Drumurile uscate si prafuite, ploaia, insectele si alti factori de mediu care afecteaza functionarea in buna regula a masinii, sunt mai intense in aceste anotimpuri calde, ceea ce determina o recomandare de schimbare a uleiului. Nu numai ca uleiul poate ajunge murdar in timp, dar si caldura din lunile lungi de vara poate provoca o epuizare mai rapida a lichidelor din motor. In timp, uleiul masinii va deveni lipicios si lipsit de proprietati, facandu-l inutil.


Incalzire si aer conditionat

Cand vremea se schimba, cu totii dorim sa fim confortabili cand ne aflam la volanul masinii, asa ca este esential sa te asiguri ca acest sistem are ceea ce are nevoie pentru a mentine si regla temperatura in mod corespunzator. Astfel, fie ca se sfarsesc lunile de primavara si te indrepti spre o perioada de caldura de vara, fie ca treci de la zilele reci de toamna la vantul rece de iarna, schimbarile de anotimpuri sunt un moment bun pentru a verifica sistemul de incalzire si AC-ul.

Un mecanic poate efectua o inspecție vizuala, va verifica daca exista scurgeri sau probleme cu fluidele si zonele de ventilatie si va face reparatii minore pentru a se asigura ca masina este optionala pentru atunci cand este cald si pregatita pentru sezonul racoras de iarna.

Inspectia franelor

Este normal ca optiunea de oprire scade pe gheata si zapada, ceea ce face ca orice schimbare sezoniera sa fie un moment bun pentru a efectua o inspectie a franelor. Mecanicul cu care colaborezi va trebui sa verifice etrierul, discul, tamburul si placutele, pentru a a da asigurarea că totul este in stare de functionare. Daca nu ti-ai schimbat placutele de frana de ceva vreme, acesta este cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Pune unele noi si ofera masinii tale cea mai buna sansa la o oprire, fie necesara, fie de nevoie. Cand drumurile vor deveni alunecoase, vei fi multumit ca ai facut acest lucru.

Intretinere masina la schimbare anotimpuri

Daca nu esti sigur care parte a masinii necesita cea mai mare atentie, urmeaza recomandarile de mai sus, deoarece sunt o modalitate excelenta de a te afla linistit inainte ca anotimpurile si vremea sa se schimbe. Viziteaza-ti mecanicul, deoarece el este cel care va lua nota de orice problema, precum aprinderea, bateria, motorul, si va scana codurile implicite pentru a se asigura ca masina te va duce unde trebuie, cu un parcurs al drumului in siguranta.

Nu exista un standard stabilit pentru o intretinere preventiva a masinii, in ceea ce priveste de verificat si ce nu, deoarece aceasta poate sa difere de la un mecanic la altul. Cu toate acestea, este bine sa ai in vedere colaborarea cu un mecanic auto care este serios si isi da silinta din greu pentru a detecta orice problema si a o remedia imediat, intr-un timp optim, astfel incat sa nu-ti faci griji mai tarziu.
Intretinere masina la schimbare anotimpuri

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact