Sari la conținut

Intretinere preventiva a masinii


Intretinere preventiva a masinii, fiindca de fiecare data cand vine vorba de ingrijirea unei masini, mai mereu avem tendinta de amanare sau de ignorare. Cand apar probleme, oricat de minore ar fi si sunt lasate netratate, se dezvolta in situatii nedorite. Aceste lucruri au ca rezultat pierderea de bani si rutina zilnica sa fie deranjata. Pentru a evita confruntarea cu o astfel de probleme, este necesar sa fie urmata o intretinerea preventiva a masinii.

Iata, prin randurile care urmeaza in acest articol auto, aspecte ale masinii care ar trebui sa fie luate in considerare in fiecare an, pentru o mai buna intretinere preventiva a masinii si folosire a ei.

Ulei de motor si filtru

Uleiul de motor functionează la fel ca sangele din corpul nostru, iar filtrul ca sistem respirator. Deoarece atat sângele, cat si aerul proaspat sunt importante pentru sanatatea noastra, la fel trebuie considerate uleiul si filtrul pentru masina. Asigura-te ca uleiul se afla la un nivel relativ al continutului si ca filtrul nu este vechi.

Daca consideri ca inspectarea lor nu este ceva simplu pentru tine, este mai bine sa discuti cu un reprezentant de la orice service auto din zona ta. In acest mod, nu numai ca vei obtine informatiile potrivite, ci si îndrumari cu privire la utilizarea uleiului recomandat.

Verificare lichid de racire

Nivelul corect de lichid de racire este necesar pentru a preveni supraincalzirea motorului. Lichidul de racire scazut sau lipsa, va duce la temperarea motorului. Conducerea masinii atunci cand motorul este supraincalzit poate duce la provocarea de multe lucruri periculoase. Prin urmare, verifica nivelul lichidului de racire la intervale regulate.


Verificare filtrul de aer motor

Motorul masinii tale functionează cel mai bine cu un amestec de aer si combustibil. Orice resturi sau alti contaminanti care sunt aspirati in motor impreuna cu aerul pot deteriora capacitatea acestuia de a functiona bine. De aceea este important sa verifici daca este nevoie sa inlocuiesti un filtru murdar sau plin de praf, pentru o functionare a motorului cat mai optima.

Aliniere si rotatie anvelope

Anvelopele sunt susceptibile la uzura deoarece sunt cele mai utilizate componente ale unui vehicul. Sunt cele care suporta greutatea maxima a masinii, prin urmare, este important sa fie verificata periodic banda de rulare a anvelopelor. Oricat de mult ne putem dori, anvelopele nu se uzeaza uniform singure, iar conducerea cu anvelopele uzate este periculoasa. Daca banda de rulare este uzata, inlocuirea unei anvelope este necesara.

Viziteaza un centru de reparatii auto si dedicat pentru inspectia anvelopelor si regleaza directia, impreuna cu rotatia anvelopelor. Alinierea rotilor consta in a te asigura ca anvelopele sunt paralele intre ele si perpendiculare pe drum, deoarece, prin aceste aspecte, se imbunatateste simultan confortul conducerii si eficienta consumului de combustibil.

Anvelopele din fata si cele din spate transporta sarcini diferite, iar cel mai bun mod de a asigura o uzura uniforma este rotirea lor. Verificarea presiunii in anvelope este de asemenea importanta pentru siguranta, precum si pentru o intretinerea generala.

Verificare si curatare baterie

Diagnosticarea la fata locului a starii bateriei este usoara, deoarece majoritatea bateriilor au un indicator de incarcare. Majoritatea bateriilor au două terminale, pozitiv si negativ. Cand observi solutii albe si verzi acumulate pe terminale, este un indiciu ca bateria poate avea un inceput de sfarsit. Pentru a o salva si a-i creste durata de viata, mentine bornele lubrifiate cu unsoare de inalta calitate.

Deschide orificiile de acces la lichid al bateriei folosind o moneda si verifica nivelul apei distilate, care se numeste si electrolit in termeni mecanici. Mentine nivelul electrolitului si curata bateria, lasand-o uscata, fara murdarie. Dacă nu poti decide starea bateriei, contacteaza orice atelier de reparatii auto pentru consiliere si servicii profesionale.

Intretinere preventiva a masinii

Urmand aceste simple sfaturi de intretinere preventiva a masinii, se poate asigura o viata lunga pentru masina ta. Intretinerea preventiva ajuta la mentinerea la distanta a reparatiilor majore si pastreaza mai multi bani in buzunar. In centrul intretinerii preventive este mai mereu inspectia, trebuie sa fi familiarizat cu masina ta, deoarece acest aspect te va ajuta sa observi orice zgomot neobisnuit sau vizualizarea unei piese uzate.
Intretinere preventiva a masinii

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Acasa
Articole
Adauga
Sondaje
Contact