Sari la conținut

Intretinere preventiva sistem franare

  • Utile

Intretinere preventiva sistem franare, pentru simplul fapt ca frana vehiculului tau functioneaza din greu de fiecare data cand conduci. Cand reduci viteza in trafic, te opresti la un semafor pe rosu, sau trebuie sa actionezi o oprire rapida din cauza unei obstacole in traseul tau, frana trebuie sa functioneze.

In timp, folosirea franelor provoaca o uzura normala, ceea ce le poate face in timp ineficiente sau inutile. Este important sa ai in vedere o intretinere regulata a intregului sistem de franare, pentru a-l mentine in forma maxima si pentru a oferi conditii de conducere sigure pentru tine, familia ta si ceilalti participanti in trafic.

Ce reprezinta frana

Sistemul de franare al unui vehiculului este compus dintr-un disc, un etrier si placuta de frana. De asemenea, este nevoie de nivelul adecvat de lichid de frana. Din interiorul masinii, se pare ca tot ceea ce se intampla este doar o apasare a pedalei de frana, iar vehiculul se opreste. Dar din interiorul masinii, aceasta pedala apasata trimite lichidul prin conducte catre un piston existent in etrier.

Pe masura ce pistoanele din etrier sunt initiate, sabotul de pe placuta de frana este impins catre disc, provocand frecare, iar aceasta presiune cauzata de placuta de frana va incetini rularea vehiculului si, in cele din urma, va determina oprirea acestuia.

Prin aceasta modalitate, poti observa ca franele tale sunt actionate de mult mai mult ori decat o simpla apasare pe pedala de frana a vehiculului tau. Este nevoie de multi factori de lucru pentru ca masina sa se opreasca in siguranta si in timp util pe drum. De aceea, este foarte important sa fie mentinuta fiecare piesa in stare de functionare printr-o intretinere preventiva continua.


Intretinere preventiva sistem franare

Din pacate, frecarea face ca placutele de frana sa se uzeze in timp si vor trebui inlocuite de fiecare data cand sunt la limita. Aceasta este o parte normala a rutinei de intretinere preventiva pe care ar trebui sa o incluzi la masina. Desigur, asta inseamna sa cheltuiesti o suma de bani pentru a-ti mentine vehiculul in stare de functionare si pentru a te deplasa in siguranta in fiecare zi.

Nu lasa franele sa ajunga intr-un punct in care masina ta sa inghita mai multi bani si rezolva la timp orice problema ivita, prin a consulta un mecanic auto atunci cand observi ceva in neregula. Sunt aspecte care te pot scuti de facturi costisitoare de reparatii si te pot mentine pe tine ca sofer, pe pasagerii tai si pe alti participanti la trafic, in siguranta.

Sunt lucruri de care nu trebuie sa-ti spuna nimeni despre ele, stiind ca siguranta ta depinde de franare de fiecare data cand conduci. Asa ca, asigura-te ca nu vei pune in pericol siguranta, conducand cu franele uzate.
Intretinere preventiva sistem franare

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor
Home
Articole
Adauga
Sondaje
Contact