Istoric si semnificatie logo MINI, brandul care a fost fondat in 1969 in Marea Britanie si care este detinut de concernul BMW din 2000. Masinile produse trebuiau sa aiba dimensiuni mai mici si sa fie destinate locuitorilor oraselor mari. Erau numite Austin si Mini Morris. Sub aripile BMW, gama de modele a crescut semnificativ si caroseriile au incetat sa mai fie atat de mici, astfel incat a aparut chiar si versiunea Mini SUV.
Scurta istorie marca MINI
Istoria marcii MINI este uimitor de lunga, iar logo-ul a fost schimbat de mai multe ori. Scopul productiei MINI a fost de a oferi britanicilor masini mici, economice, cu costuri reduse. In primii ani, identitatea vizuala a marcii MINI a fost foarte diferita, deoarece masinile sub marca MINI au fost fabricate de diferiti producatori. Primii doi producatori de masini MINI erau in Birmingham si Oxford. Oxford MINI se numea Morris Mini Minor, in timp ce celalalt model era Austin Seven.
Istoric si semnificatie logo MINI
Marca a fost initial detinuta de British Motor Corporation. Pe vremuri, masinile sale erau cunoscute sub numele de Austin sau Mini Morris. In 1994, BMW a cumparat marca MINI din cauza problemelor financiare. Dupa sase ani, a fost luata decizia de a lansa o noua versiune a masinii, bazata pe ipoteze tehnologice complet diferite. Dimensiunile au evoluat, de asemenea, masina care a fost initial mica, a fost transmisa din generatie in generatie.
In Cowley, langa Oxford, fabrica de avioane Morris Motors a fost una dintre numeroasele fabrici in care diferiti subcontractanti au construit primele modele. Modelele care au fost produse in aceasta fabrica au fost cunoscute sub numele de Morris Mini-Minor si aveau o emblema care arata ca o elice de avion. Ani mai tarziu, acest motiv a devenit un simbol al aripilor.
Prima sigla avea un cerc cu o stema cu un taur si trei linii ondulate in interior. In partea de sus, cuvantul Morris a fost scris cu majuscule.
Sigla MINI 1962
Compania an angajat ulterior un nou constructor, John Cooper. El a construit celebrul Mini Cooper in 1961 si a urmat un nou design de sigla si un nou simbol verbal. Logo-ul care a fost lansat in 1962 avea un cerc argintiu cu „Mini Cooper” scris cu rosu in interior si doua aripi masive pe ambele parti ale acestuia. Se pare ca acest logo a devenit inspiratia celui actual.
Sigla MINI 1968
Incepand cu 1968, logo-ul Mini a inceput sa fie mai simplu si mai modern, apropiindu-se din ce in ce mai mult de imaginea actuala. Era un cerc negru rotund cu un contur alb-negru si scris „Mini” in alb. Inscrisul a fost scris cu majuscule, primul „M” fiind marit. Aripele laterale au devenit mai scurte si mai pronuntate.
Logo MINI 1969
Rover Group (Leyland Motors) a cumparat marca si a redenumit-o MINI. Asa ca, un nou logo a fost creat in 1969. Acest design a fost pastrat de MINI peste treizeci de ani. Logo-ul din 1969 avea un hexagon impartit in doua parti la interior. Era un scut cu numele companiei pe fundal negru si ornament alb-albastru.
Logo MINI 2000
Dupa ce BMW a cumparat MINI, sigla inaripata a fost restaurata si actualizata. Logo-ul MINI 2000 a devenit o figura tridimensionala, cu un cerc negru cu contur argintiu si doua aripi argintii cu unghi ascutit intre ele. Cu linii ferme si ingrijite, este folosit pentru marca verbala, iar intregul aspect pare simplu si clar.
Logo MINI 2018
Liniile logo-ului au fost imbunatatite dupa o revizuire in 2018, iar gama de culori a devenit monocrom. Cu exceptia numelui, care este acum negru in mijloc, exista doar o alta formă, care pare foarte simpla. Incepe cu un singur inel negru care acopera cercul alb cu numele. In continuare, se extinde in opt linii, cu patru linii pe fiecare parte. Sunt similare cu aripile din designul anterior, dar nu au spatiu intre ele. In plus, varfurile nu sunt rotunjite, ci mai degraba ascutite si abrupte.
De final
Exista o varietate de nuante de negru si argintiu pentru emblema Mini actuala. Negrul ofera logo-ului putere, eleganta si excelenta, in timp ce argintiul este o optiune populara printre producatorii de masini, pentru a sublinia rafinamentul si grandoarea.